Skocz do zawartości

Google AdSense vs. Analytics - statystyki

qiqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie mam zainstalowany kod google analytics i raklamy google adsense. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego oba systemy pokazują zupełnie inne statystyki strony. Np

1 lipca 2008

według google adsense miałem 254 wyświetlania strony

według google analytics miałem 91 odwiedzin

30 czerwca 2008

według google adsense miałem 333 wyświetlania strony

według google analytics miałem 122 odwiedziny

Dlaczego statystyki tak się różnią. Czy odwiedziny i wyświetlania strony to coś zupełnie innego?

notebooki - wszystko o notebookach

Czy odwiedziny i wyświetlania strony to coś zupełnie innego?

Tak.

Odwiedziny to liczba osób, które odwiedziły stronę. Wyświetlenia to liczba wyświetleń tej strony.

Jeśli ktoś wejdzie na stronę, to przeważnie generuje 3-4 wyświetlenia reklamy (oczywiście liczba odwiedzin w porównaniu do wyświetleń zależy od strony).

Pozdrawiam,

Mateusz

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

odwiedziny to każdy unikalny użytkownik, a jak ogląda sobie podstrony lub wraca danego dnia po kilka razy na stronę to już nie jest zliczany do odwiedzin, ale jest cały czas zaliczany do wyświetleń stron.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności