Skocz do zawartości

Zaplecze- rózne ip, hosting dla domen

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zaczynam pozycjonowanie mojej strony, która na dobre rusza na jesień :> postanowiłem ze procz dodawania do katalogów, precli itd, trzeba przede wszystkim postawić swoje zaplecze :> poczytałem duzo tematów na ten temat, w związku z tym, ze strona, jaką robie bęzdie poświecona serialowi, planuje teraz zrobić okolo 30 stron zaplecza tematycznego, proste stronki oparte na cmsach ala joomla itd, poświęcone serialom. Max 50 podstron na jednej stronie zaplecza, walne forum , podlinkuje z katalogów, dam reklamy google, a nóz ktoś wejdzie kliknie, napisze coś na forum :) Planuje na poczatek jakies 30 takich stron, wiem ze nie jest to masa, ale wole to niz 100 stron z opisami gg :)

Przyszła teraz kwestia dobrania hostingu , domeny itd. Pieniędzy nie mam , na sprytne katalogowanie wydałem 99zł, na koncie nie mam juz nic ,w domu 11zł :P coś niedługo wpadnie za zlecenie moze...Do rzeczy, chcę pokombinować z damrmowym hostem, jednak nie wiadomo czy taki host za jakiś czas nie zostanie zlikwidowany . Postanowilem wiec, ze jak brać free, to tylko sprawdzone. Marzenie, to 60free w ovh, ale...nie obsługuje mail(), wiec zal, hosting pod cmsy odpada, zostaje ugu, yoyo, ale mają reklamy...

Jak to pogodzić? Nie amm zbyt wielu funduszy, amm pare serwerów swoich ,ale z drugiej strony 10domen na tym samym IP, z tego co czytalem to bezsens. Każda strona najlepiej, jakby była na jednym ip, wiec?...

Mozecie polecić jakieś tanie, stabilne serwery, na których mógłbym stawiać strony pod zaplecze? Ew nie wiem ,co moge zrobić jeszcze innego, kasy wiele nie mam ,w sumie to nie mam nic praktycznie :)

https://cbrhosting.pl - 10zł za serwer na rok, niby serw bedzie chodził, tyle ze za 30 stron, 300zł za rok. Nie wiem, może mi sie z google zwróci, ale tez nie wiadomo, bo szczególnie pozycjonować stron zaplecza nie mam zamiaru...

Co tu robić? :)

pozddr

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak nie masz pieniędzy to zarób. Jak nie umiesz na SEO to korzystaj z innych metod:

-zatrudnij się do pisania contentu

-pracownik innej branży itp.

Bez problemu pracując w 2 miesiące możesz zarobić ok 3.000 zł.

Po wakacjach wrócisz do SEO

Przyszła teraz kwestia dobrania hostingu , domeny itd. Pieniędzy nie mam , na sprytne katalogowanie wydałem 99zł, na koncie nie mam juz nic

To tak jakbys zaczal kupno samochodu od zakupu opon...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mówiąc szczerze czytałem tematy od 2007 włącznie + kawałek 06.

Po części w temacie chciałem zapytać się o jakiś w miare sensowny free host, czego w 2005 roku nie znajdę, bo wszystko się zmienia..

Bez problemu pracując w 2 miesiące możesz zarobić ok 3.000 zł.

A potem? Lepiej wykupić sobie dla każdej domeny jeden serwer, z kosztem rocznym ~20pln+ domena gratis od usługodawcy, czy np z tego co czytałem hosting w USA+ 1$/miech za nowe ip dla strony? :)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

sprawdzone. Marzenie, to 60free w ovh, ale...nie obsługuje mail(), wiec zal, hosting pod cmsy odpada, zostaje ugu, yoyo, ale mają reklamy...

Jak to pogodzić? Nie amm zbyt wielu funduszy, amm pare serwerów swoich ,ale z drugiej strony 10domen na tym samym IP, z tego co czytalem to bezsens. Każda strona najlepiej, jakby była na jednym ip, wiec?...

Mozecie polecić jakieś tanie, stabilne serwery, na których mógłbym stawiać strony pod zaplecze? Ew nie wiem ,co moge zrobić jeszcze innego, kasy wiele nie mam ,w sumie to nie mam nic praktycznie :)

https://cbrhosting.pl - 10zł za serwer na rok, niby serw bedzie chodził, tyle ze za 30 stron, 300zł za rok. Nie wiem, może mi sie z google zwróci, ale tez nie wiadomo, bo szczególnie pozycjonować stron zaplecza nie mam zamiaru...

To trzeba łatać skrypty, żeby nie używały funkcji mail() tylko łączyły się przez smtp.

Nie chcesz wydawać na hosting tylko na jakimś darmowym. Potem piszesz ze 30 stron na tym samym IP to bezsens. A darmowe hostingi będą miały na każde konto inne IP? Wątpie. Może na 30 stron trafi Ci się ze 2 konta na innym IP. Coś za coś. Zagadaj z osobami co mają własne dedyki, może ktoś się zgodzi :D

Inne rozwiązanie, allegro i kupujesz tanie niestabilne prowadzone przez nastolatków hostingi-firmy krzaki.

Kredyty mieszkaniowe

Zalóż sobie na początek z 10-15 blogów na wordpress.com i bloghost.com

Jak mówicie, ip na każdym blogu wordpressa będzie to samo? :)

Nie chcesz wydawać na hosting tylko na jakimś darmowym. Potem piszesz ze 30 stron na tym samym IP to bezsens. A darmowe hostingi będą miały na każde konto inne IP? Wątpie. Może na 30 stron trafi Ci się ze 2 konta na innym IP.

Racja..nie pomyślałem o tym...

Załóż neostrade i postaw domowy hosting

Mam neostrade :)

nie no, to rozwiązanie odpada, musiałbym podzielić łącze, kupić drugi komp, płacic więcej za prąd, odpada, taniej wyjdzie już mnie opcja z serwerami za 30zł/rok dla kazdej domeny :D no ew kurde, ze nie pomyślałem, przecież jak mam powiedzmy 3 strony do pozycjonowania, to moge na kazdym wirtualnym dać po jednej stronie zaplecza tematycznego, do każdej strony pozycjonowanej. Wtedy te same ip nie przeszkodzą, a w sumie parę projektów szykuję :> niemniej, koszt 500zł rocznie jest nieunikniony...

Jeszcze tylko ciekaw jestem tych blogów na wordpresie, czy mają to samo ip..zapewne tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności