Skocz do zawartości

Zaplecze- rózne ip, hosting dla domen

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

:)

Załózmy ze mam już kasę, wtedy?

mam powiedzmy stronę: A,B,C,D - 4 strony o innej tematyce, mam zamiar je pozycjonować

Wykupuję więc serwer za 30-40 zł rocznie, stawiam na tym 4 strony zaplecza tematycznego, kazda strona do innej stron które pozycjonuje (A,B,C,D).

Robie 30 stron zaplecza tematycznego + pare spamów na serwerze, zeby nabić sobie pkt do SWL , rocznie wyniesie mnie to wszystko ~1000zł.

Dobrze rozumuję? :>

Czy lepiej zainwestować w dedyka, który da mi jakies 30-40 róznych ip, która opcja tańsza będzie w takim razie? :)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Harvi odnośnie różnych IP na zaplecza, możesz spokojnie korzystać z darmowych hostigów. Jak już napisałeś, że niektóe mogą zwinąć interes. Są jednak takie które interesu nie zwiną, bo im się to opłaca - mowa tu o ovh i yoyo (yoyo bez reklam na zaplecze jest w sam raz o ile sam wykonasz statyczną stronę). Zawsze to już w jakiś sposób obniża koszty.

Koszty domen też można obniżyć jeśli masz wykupionego resselera. Możesz wtedy korzystać z aliasów (w WMH podpinasz tylko nową domenę, gdzie domena yoyo wskazuje na adres IP serwera). Yoyo ma ich kilka, a w necie takich usług jest mnóstwo.

Odnośnie IP, zdania są podzielone czy ma ono znaczenie. Bo ktoś już na forum pisał, że w dobie serwerów wirtualnych sprawdzanie po IP jest bez sensu.

30 stron zapleczowych + 50 podstron każda, to wybitne osiągnięcie i sporo pracy. Ja jednak na początku skupiłbym się na Preselkach.

Jeśli chodzi Ci o różne ip to sprawdzaj komendą: ping -a www.4mix.yoyo.pl z tego co sama sprawdzałam to kilka moich stron na yoyo ma zupełnie różne adresy ip(ale nie wiem czy taka jest tam reguła w sumie to darmówka więc raczej za dużo się po nich spodziewać nie można mi usunęli stronę bez powodu).

Zależy jak chcesz traktować to zaplecze jak będziesz je sporo linkował to ja bym nie ryzykowała na yoyo ale jeśli tylko pod SWL to czemu nie o ile SWL tam ruszą:)

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

Jak długo masz tam konto? :)

Ciekaw jestem czy firma nie wpadnie kiedyś na pomysł likwidacji biznesu, kont nie blokują? :)

Używam tego hosta chyba od około 2 miesięcy i jestem raczej zadowolony. Najbardziej zadziwiające jest to że oferują tam darmowe usługi które nie odbiegają funkcjonalnością od płatnych. Masz możliwość parkowania własnych domen, mysql, cpanel, phpmyadmin. Jakby nawet zwineli biznes to wystarczy że zostawisz sobie kopie baz danych na dysku i problem raczej znika.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Mam jeszcze pytanie, czy konta reseller, takie jak np to: https://www.fc.pl/reseller/start oferują mi nieograniczoną liczbę ip?

Kurde, cały czas nie wiem co robić. Kasa mi wpadła ostatnio, z 10zł zrobiło się 500zł, wiec te 500zł moge jakoś zainwestować. Pytanie, jak? :) wirtualne tez mają chyba to samo ip u tego samego usługodawcy? Kupić takiego resellera i wiele ip postawić? Na darmowych postawie spamy pod swl, ale na większe stronki chcę mieć coś pewnego..

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

kup 3-4 zwykłe serwery w różnych firmach, kup kilka tanich domen, postaw po 3 domeny na każdym serwerze

i wtedy linkuj, po miesiącu lub dwóch zrób to samo znowu i masz 20 stron zaplecza

od Ciebie zależy jak dobre to będzie zaplecze

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie zrobi się czegoś z niczego.

Można, można...

Proponuję zainteresować się wszystkim co darmowe, zrobić tyle zapleczówek ile się da, po 2 do 4 na każdym serwerze, zlinować to między sobą 1 do 2 ; 2 do 3 i 3 do 1 ; lub bardziej wymyślnie + precle efekt gwarantowany; potrzebne tylko czas i klawiatura :)

3 domeny do pozycjonowania tej samej strony na jednym serwie? Czy miałeś na myśli 3 domeny, ale jako zaplecze 3 różnych stron?

3 różne strony na jednym serwerze, aby wyszło ekonomiczniej

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Hmm, 3 rózne strony tak, ale jako zaplecze tej samej strony, czy 3 innych stron? tzn na serwerze strona 1 zapleczem strony A, strona 2 zapleczem strony B, strona 3 strony C? Czy strona 1,23 zapleczem ABC? :P Ew jak swerwer wytrzyma, to postawię tam więcej stron zaplecza :) zrobie forum, itd, moze zbiore społeczność jakąś i chociaz z adsense mi się zwróci :)

Jeszcze chciałbym zapytać (moze nikt posta nie wywali, bo w sumie powinieniem do innego działu iść ,ale sie nie opłaca :) ) , jakie programy partnerskie mozecie polecić do strony o tematyce serial,film,tv ; a druga strona książki, recenzje ksiązek itd.

pozdr

Ciężko oszacować zyski. Niemniej , od strony z tematyką tv,film,serial przewiduję zarobków rzędu 500-600zł miesięcznie. Reklama, linki, adsense. Trudno jednoznacznie powiedzieć jak to będzie, ale plusem jest to, ze dziura na rynku jest, szczegóły nie ważne :>

A co do drugiej strony, tematyka książki, recenzje ksiązek, to nie am mpojęcia jakie będą zyski. Tu zdradzę link, polskiefantasy.pl ,strona o twórczości Polaków w temacie fantasy itd, 90% to recenzje ksiązek, konkursy na najlepszą recke, konkursy na najfajniejsze opowiadania fantasy itd, reszta to polskie gry, karcianki fantasy itp. Drugą stronę robię z wielkim zamiłowaniem, gdyż fantasy jest moją pasją. Mam osoby do pomocy, które już teraz piszą mi arty do precli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności