Skocz do zawartości

Zaplecze- rózne ip, hosting dla domen

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle,że powiedzmy kupie tych domen 10, czyli mam dziesięć serwerów. Wirtualnych serwerów. Znając zycie, servy te będą miały takie samo ip? :)

Na początek kupię https://www.hekko.pl/oferta.html , najtańszy host za 25zł, podziele na 3, testowo kupię też host krzak https://www.allegro.pl/show_item.php?item=389424643 , tzn nie wiem czy krzak, ceny na stronie mają "normalne" , na allegro szaleją , 4zł za rok, aż się dopytywałem, nie licze na wiele, zobacze czy serw będzie działał jako tako, nie strace wiele, 4zł to majątek nie jest.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
4zł to majątek nie jest.

5 domen regionalnych to jest 4 zł

inne w miarę tanie i sprawdzone hosty:

- webd.pl - 39/rok

- 8p.pl 35/rok

- tmbnet.pl - 35/rok

trochę lepsze:

- proste.pl

- prohost.pl

wszystkie sprawdzone

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Hekko wybiorę, mają tam niezłe zniżki i pakiety, rozmawiam właśnie z BOK`iem, wyedytuję post jak dowiem się wsystkiego na 100%, bo jesli wszystko jest tak, jak myślę, to fajna oferta :P

edit:

w hekko można wykupić 10 serwerów , życząc sobie, aby na każdym z nich było inne ip. Mówię tu o serwerach wirtualnych. Więcej, wykupując 10 serwerów dostaje się zniżkę 15%.

Wybieram sobie 10 serwerów wirtualnych pakiet starter, każdy pakiet na innym ip. Pakiet starter kosztuje 25,62 rocznie, *10 = 256,2zł rocznie , ja mam 15%zniżki, wiec mam 38,43zł zniżki, płacę rocznie więc 217zł 77 groszy.

Wg mnie świetna oferta, koszta nie są wysokie, a są jeszcze inne sposoby posiadania unikalnego ip, tym razem na domeny, w resell koszt miesięczny na domenę to 10zł netto, więc IMHO opłaca się wziąć chocby najtańszy pakiet starter za te 25zł, kupić ich dziesięć, dostać na kazdy pakiet (serwer) unikalne ip i zniżkę 15%. Na każdym serwerze stawiam 3 domeny, albo i więcej, jak nie będę transferu przekraczał, mam 30 stron pod zaplecze :)

Jest jeszcze trzecia opcja, jakby ktoś nie chciał kupywać od razu tych dziesięciu serwów. Przed zamówieniem kolejnego pakietu, piszę do BOK`u , z prosbą aby serwer B miał inne ip niż serwer A :)

Rozpisałem się trochę, ale myślę , ze info przyda się komuś. Bo cena świetna , parametry jak na cenę też, hosting sprawdzony, a ip unikalne :)

Pozdrawiam.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności