Skocz do zawartości

Płatny / niepłatny - wprowadzić SMS ?

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Stworzyłem w dwa lata prawie :) porządny katalog. teraz dziennie pojawia mi się ok 100 nowych wpisów do aprobaty... sporo odrzucam. W sumie mam sporo wejsc (ok 3,4kUU dziennie)

Ponieważ zaczyna mnie męczyć moderowanie (ale się nie poddaje) zastanawiam się czy nei wprowadzić symblicznej 1PLN-owej (plus VAT) opłaty SMS-em. Odpadły by mi wszelkie Yoya oraz addery .. Faktem jest że skrypt płatny (IndexU) ale jednak już adderowany.

Co wy na to ? W którą stronę byście poszli ? Czekam na jakieś argumenty w tej sprawie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja moge zaproponować inną opcję, może weźmiesz pod uwage. Wymagaj linka do swojego katalogu, z obojętnie jakiej strony, jak ludzie zauważą że muszą gdzieś dorzucić jakiś link to się poddają... mowa właśnie o tych z yoyo. Bo Adder tego nie przejdzie... taka luźna sugestia, pozdrawiam...

ale jest wiele porządnych od ktorych cięzko wymagać BL-a ... to odfiltruje równeiż te dobre strony.

edit: własnie widze twoją tibie u siebie w katalogach w opcji PENDING i musze przyznac ze nei wiem co mam z tym zrobic bo tresci to tam nei widze :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Spróbować możesz ;) Zawsze możesz się przecież z tego wycofać.

Ale moim zdaniem może się okazać, że ta symboliczna złotówka stanie się większą zaporą niż zaplanowałeś.

W tej chwili jest kilka tysięcy darmowych polskojęzcznych katalogów, co kilka dni powstają nowe i użytkownicy mogą po prostu omijać takie w których pojawia się jakakolwiek "zapora"

Wole zapłacić 1,22 niż umieszczać link. Co zrobić ze stroną klienta? Też mam umieścić na niej link? On tego nie pojmie ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zrób opcję płatności SMS. Jak komuś zależy, to się doda. Gdy zobaczy strony konkurencji w katalogu - to się doda. Gdy zobaczy Twój katalog w wynikach wyszukiwania na interesującą go frazę - to się doda. A że nasz spam nie przejdzie? Moderacji też nie przejdzie, prawda? Jeśli jednak zależy Ci na dużych ilościach wpisów - zostaw, jak jest. Opłata na średnich katalogach (jak moje) powoduje dramatycnzy spadek nowych wpisów. Mi właśnie o to chodziło, bo czasu zbrakło na odsiewanie śmieci.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 3 tygodnie później...

Dobry Dodawacz od razu wie czy katalog jest wart uwagi i czasu na SMS lub inną płatność.

A automatom dziękujemy :)

Nie po to płacę za skrypt, grafikę i serwer aby za darmo promować bezwartościowe i krótkotrwałe pokemoństwo.

Takie jest moje zdanie.

Również planuję wprowadzić ograniczenie w swoich katalogach i naturalny odsiew syfu.

Leczą już mnie mojo jojo tojo lub nazwy mające po pięć kropek w adresie.

Jakby nie patrzeć pojawia się coraz więcej gówna (sory za dosłowność).

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Jakby nie było, wystarczy lekko podlinkować wpis w moich katalogach i jest widoczny na jednej z pierwszych 3 stron, a to chyba dużo jak za darmo :D

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ja zrobiłem płatny katalog prawie rok temu, dla zarobku oczywiście się nie opłaca (przez ten czas uzbierało sie ok 1000PLN, nawet jeszcze nie wypłaciłem), ale dla odsiania spamu jak najbardziej, stawkę mam 4zl+vat i jest ok, mniej roboty;)

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Z punktu widzenia dodającego mogę powiedzieć że mając przygotowaną swoją listę precli, nigdy nie zapłacę za wpis do jakiego kolwiek katalogu.

Z pewnością znajdę dodając nawet do przypadkowych darmowych niemoderowanych 10-15 precli czy innych katalogów, taki z którego linki będa miały taką samą moc jak ten płatny.

- w płatnym moderator dba o indeksację

Stare precle bardzo ładnie się indeksują linkują je użytkownicy

- darmowy może zniknąć

A płatny nie ?

- w płatnym moderator nie akceptuje spamu, itp.

No właśnie jest moderator, po doświadczeniach z preclami raczej omijam moderowane. Poza tym szkoda czasu sprawdzać czy admin już dodał, a może jest na wakacjach i doda link za tydzień. W niemoderowanych dodaje sprawdzam, jest ok, i dodaje dalej.

Jednak najważniejszą sprawą nie są tu pieniądze, lecz czas, dodający będzie wolał dodawać na postawie zakładek, itp, a nie sprawdzać póżniej czy jest czy nie ma. Lepiej dodać wpis do niemoderowanego, i podlinkować z SWL, niż dodawać do moderowanych.

Czekam na kontrargumenty :) Liczę na ciekawą dyskusję.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

jeśli ktoś dba o płatny to prędko nie zniknie. co do precli to jest to zupełnie inna para kaloszy i nie mieszałbym dyskusji o platnościach w katalogu z platnościami w preclu.

• 4 miesiące temu...

Temat trochę stary, więc zapytam. Wprowadziłeś (Zgred) to płatności do któregoś ze swoich katalogów? Ja w swoim też masę czasu tracę na moderowanie wpisów i odrzucanie spamu, generalnie zatwierdzam jakieś 5% - 10% wpisów a i te muszę najczęściej poprawiać. Chętnie zakupiłbym usługę implementacji płatności sms do skryptu Indexu.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności