Skocz do zawartości

Robot google`a zauwaza tylko strone startowa i jedna kolejna

qazy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie - robot google "odwiedza" tylko strone startowa (index.php) i tylka jedna kolejna. Reszty zupelnie nie zauwaza. Co moze pomoc? Czytalem, iz pomocny moze byc "Site map" albo "Mod_rewrite", gdyz strona ma "dlugie adresy", cos w stylu tego forum. Czy plik robots.txt ma w przypadku google`a jakiekolwiek znaczenie? I jak sie ma do tego wszystkiego zarejestrowanie strony w Open directory, bo rowniez czytalem ze dla indeksacji w google moze to byc pomocne. Ale czy akurat w tym przypadku? Z gory dziekuje za pomoc.

Witaj na forum ;)

Jezeli Twoja strona jest nowa, to nic dziwnego ze robot wchodzi tylko na index.php. Google niekiedy przez nawet 3 miesiace odwiedza tylko glowna strone. Jedyna rzecz ktora moze w tym pomoc to sa linki. Im wiecej linkow do Twojej strony tym czescie bot ja odwiedza i idzie glebiej.

Link z Dmoz jest bardzo wartosciowy ze wzgledu na wysokie PR i duplikaty katalogu na wielu serwisach, wiec ten jeden wpis do dmoz, po jakims czasie da Ci ze 100 linkow.

Czyli pracuj nad linkami, mozesz zaczac od umieszczenia linku do swojej strony w podpisie.

Dodam tylko że przy dużych serwisach może trwać nawet do 9 miesięcy

Przeczytałem na jednym forum jak człowiek biedny się pocił taki czas

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Dzieki za odpowiedzi. Strona az tak bardzo nowa nie jest i w sumie ja tylko przy niej pomagam,ale fizycznie do google`a raczej nigdy nie zostala zgloszona-robot sam na nia "wpadl". Tylko ze statystyk widac wyraznie,ze zaglada jedynie na "index.php" i jedna kolejna - dalej juz nie zaglada. Czy moze miec na to wplyw wlasnie problem dlugich adresow w przypadku strony dynamicznej? Czy naprawde moge byc pewny,ze zaindeksowanie dalszych stron serwisu to tylko kwestia czasu i linkow? I jesli ze statystyk wynika,ze robot google`a jednak czasem sie tu pojawia [pomimo tego,ze tylko na 2 stronach] to nalezy i tak zrobic recznie "addUrl" do google?

Tak, to jest sprawa czasu i linkow.

Dodawanie strony do google przez add_url niczego nie przyspieszy.

Popracuj nad linkami i zobaczysz bota duzo czesciej.

Ja zadnej strony nie dodaje recznie, a boty odwiedzaja mnie zwykle w przeciagu 3 dni od czasu wstawienia pierwszego linku. Wazne zeby link byl na stronie czesto odwiedzanej przez roboty, zwykle takie strony maja wysoki Pagerank.

Sprawa jest tego rodzaju:posiadam sprawdzony przez siebie sposób na szybkie zindeksowanie nowej strony oraz dowolnych podstron przez Google.Nie wymaga on ponoszenia żadnych kosztów ani "żebrania" o wymianę linków.Ze względu na to,że metoda może wywołać u pewnych osób kontrowersje nie chciałbym ujawniać jej ogółowi ze względu na możliwość blokowania jej w przyszłości.Bardzo zainteresowanym udostępnię bezinteresownie na priv.Natomiast w żaden sposób nie mogę sobie poradzić z Onetem.Zamieściłem na tym forum nawet zlecenie,ale do tej pory nikt się nie zgłosił-spróbuję więc przy okazji w tym miejscu.W jaki sposób dodać strony do wyszukiwarki Onetu,których nie można z pewnych powodów dodać do katalogu?Widzę,że takie możliwości są jednak nie znam sposobu,a jest to dla mnie dość ważne,szukam metody szybkiej,bo w dość długim czasie chyba bym sobie z tym poradził.Sorry,że trochę nie w tym miejscu to pytanie.

Jest bezpiecznie, jest spokojnie, usta tak krwawe, słowa bezdomne i tylko ten wiatr...

po co ci cross posting ?? wystarczy tu napisac tam odpowiadam chyba tylko ja ostanio :hello: 

https://www.searchengines.pl/phpbb203/index...ST&f=19&t=17548

Wlasnie zauwazylem,ze tam ruch slaby:)

A co do mojego problemu to czy przyczyna moze byc,ze te dwie strony ktore "zalapal" robot nie maja prawie tresci - jest to przejscie graficzne z index.php na nastepna i na nastepnej [jeszcze ja zalapal] jest rysunek i tylko menu z linkami. Moze w tym jest problem?

Gość Anonymous

Podaj adres strony to wtedy się wszystko wyjaśni. Być może strona jest oparta o ramki albo ma linki w javascript (rozwijane menu itp)

Troche ostatnia poznalem google i mysle ze bede mogl pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności