Skocz do zawartości

MySQL - problem z dodaniem długiego tekstu

Miela

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem, z którym się jeszcze nie spotkałem. Jest sobie baza danych na jakimś nietypowym serwerze, ale do tej pory wszystko działa. Mam tabelę z niusami:

* id INT

tytul VARCHAR

wstep TEXT

tresc LONGTEXT

Chciałem dodać bardzo długi tekst, ponad 120 000 znaków (i jakieś 120 kB w notatniku). Czy MySQL ma jakieś ograniczenia? LONGTEXT może mieć 4 miliardy znaków a tutaj nie chce się dodać.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Zajmuję się tworzeniem stron www

Chciałem dodać bardzo długi tekst, ponad 120 000 znaków (i jakieś 120 kB w notatniku). Czy MySQL ma jakieś ograniczenia? LONGTEXT może mieć 4 miliardy znaków a tutaj nie chce się dodać.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Problemem mogą być znaki niedrukowalne (np.: znak końca lini, czy powrotu katetki), czesto programy pokazują tylko znaki drukowalne.

Pod linuxem

wc -m NazwaPliku

pod innymi systemami nie wiem.

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Nie napiszę co myślę o phpmyadmin bo musiał bym użyć bardzo brzydkich słów :)

Zainstaluj sobie np.

EMS SQL Manager for MySQL Freeware (full installation package)

I zobacz jak wygląda dobry program.

Zaraz mi ktoś pewnie napiszę że ma bazę tylko z dostępem z localhost ale i na to jest rada. W programie można zrobić tunel przez HTTP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności