Skocz do zawartości

google sprawdza nasze gmaile ?

szopik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko małe bo zauważyłem dziwne podkradanie informacji wysyłanych z gmaila przez bota Google, i chciałem się upewnić czy to odosobniony przypadek z moją skrzyneczką związany jest;) Otóż chodzi o to że linki pewnej podstrony do których nigdy nie prowadziło żadne zewnętrzne źródło i nigdzie nie były umieszczane poza pocztą w gmail-u zostały zaindeksowane ! Niestety nie trafiłem nigdzie na taką informacje, dlatego pytam sie ogółu czy mieliście taki przypadek?

Podejrzewam, ze szopik ma na tyle rozwagi i wiedzy, ze nie mowi tutaj o takiej sytuacji tylko o podstronie, ktora znikad nie byla linkowana. Sam zadnych testow nie robilem w tym zakresie, ale jesli by google 'czytalo' maile, to zagwarantowaliby sobie tym tylko wiekszy spam emailowy.

No tak mam na tyle rozwagi :) oczywiscie że do strony nie prowadzi ani jeden link jest to właściwie subdomena, mimo wszystko przypadkowo zobaczyłem że strona jest indeksowana niestety nie robiłem żadnych testów ale się pokuszę w najbliższym czasie. Gdyby jednak gogole indeksowało nasze skrzynki to chyba jest tu raczej mowa o szpiegowaniu i wykradaniu prywatnych informacji. No ale pytam czy ktoś się kiedykolwiek z takim przypadkiem spotkał. A może google testuje coś o czym istnieniu nie mamy jeszcze pojęcia ?

Podaj linka do tej strony

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

no na pewno nikt nie linkował, bo mail w tą subdomeną był wysyłany tylko do jednej osoby wiele razy no i oczywiście nim to napisałem zapytałem czy aby na pewno nigdzie jej nie umieszczał. A czy to strona czy podstrona to przecież żadna różnica.

No niestety linka podać nie mogę.

heheh wg mojej wiedzy i testów to nie GMail a Google Desktop :) Wyeliminowałem wsyztsko i tylko on mi został. Skurczybyk wysyła do Google URLe ktorych sięuzywa. Od momentu kiedy moja jedna aplikacja pojawila sie w G bez mojej wiedzy zawsze hasłuje katalogi. Indeksują w ten sposób dark net ;P

Nie musze mówić że Desktop indeksuje stare maile, czaty, pliki itp.

heheh wg mojej wiedzy i testów to nie GMail a Google Desktop ;) Wyeliminowałem wsyztsko i tylko on mi został. Skurczybyk wysyła do Google URLe ktorych sięuzywa. Od momentu kiedy moja jedna aplikacja pojawila sie w G bez mojej wiedzy zawsze hasłuje katalogi. Indeksują w ten sposób dark net ;P

Nie musze mówić że Desktop indeksuje stare maile, czaty, pliki itp.

Ciekawe spostrzeżenie, możesz napisać coś więcej? Jestem ciekaw szybkości indeksowania przy użyciu GD. Może zrodzi się nowa seo-technika? :)

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zejdę trochę z tematu: moja dziewczyna szukała wiadomości o zajściu w ciążę (była zalogowana w google). Wpisała do google 3 hasła: "sposoby rozpoznawania ciąży", "ciąża", "symptomy ciąży". Przez cały dzień wyświetlały jej się reklamy testów ciążowych :) Co więcej wyświetlały się nie tylko w gmailu, lecz także po wylogowaniu, na stronach nie związanych z ciążą. Dopasowywanie reklam do użytkowników działa coraz lepiej ;)

Faktem jest, że na Googlebota trzeba uważać - on wszędzie wlezie. Również miałem zaindexowane pliki .doc które po prostu wrzuciłem na serwer, ale na pewno nigdzie nie linkowałem (ani nikt inny). Po jakimś czasie były w wynikach wyszukiwania, gdy sprawdzałem site. Ale czy to ma coś wspólnego z Gmailem, to nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności