Skocz do zawartości

codziennie inna pozycja...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od ponad 2 m-cy zajmuje się mała stronka dla jakiejś firmy i generalnie na jedna z fraz mam top10, a raczej mozna powiedziec ze jestesm w top10 bo np dzis jestem na pozycjach 5-6 a wczoraj bylo 14-15. Sprawa ciagnie sie tak od około 2 tygodni czy nawet dluzej. Sprawdzalem narzedziami porownujacymi wyniki z roznych DC i nie ma wachan. Druga fraza zachowuje się podobnie tyle ze najpierw skakala po 200-300 wynikow teraz ustabilizowlo sie wzglednie gdzies na 75pozycji i ani drgnie. Podejrzewam za wine (poza moja niewiedza) mala ilosc tekstu na stronie a co zatym idzie ilosc wystapien slow kluczowych. Czy to moze być powod takiego zachowania?

Jesli mozna to poprosilbym o sugestie drobna co z tym zrobic bo to zaczyna byc irytujace poprostu

Ile linkow prowadzi do strony?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Link: pokazuje z 5 ale to dlatego ze strona zaczela byc pozycjonowana po update. Linkow jest kilkadziesiat katalogow, nie wiem w tej chwili w ilu nastapila akceptacja, teoretycznie 160 w linkme (ellite), i ze 115 w elitelink... dzis zaczne sie dlubac w preclach do tego

adres stronki moge na pw podeslac...

ps. wczoraj strona byla w zaleznosci od serwera 14-15 dzis jest 4 ;] co dziwne skrypt sprawdzajacy pozycje dostaje od serwerow rozne dane jak sprawdzam recznie to pokazuje mi pozycje 72 na druga fraze, skrypt sprawdzajacy pozycje pokazuje 24;] to samo dla pierwszej frazy. G. pokazuje 4 m-ce skrypt z 14

Ja słyszałem, że tego typu problem może być spowodowany tym, że 'pozycjonuje się' tylko systemami linków, bez własnego zaplecza i potem pozycja raz skacze, raz spada. Czy to może być prawdą?

Stopka... delikatna część znajdująca się poniżej kolana i jeszcze niżej niż łydka.

Czy to może być prawdą?
Tak i nie, zależy to od rodzaju systemu (stały/rotacyjny).

ps, po przeczytaniu tematu : ''codziennie inna pozycja...'' odrazu sprawdziłem czy to dział pogaduszki :] no tak, to przecież forum o SEO :)

dobrze, pogaduszki pogaduszkami, a wracajac do tematu? Jakiś pomysł? zdecydowana wiekszosc linkow pochodzi z linkme i katalogow. System rotacyjny odpalilem dopiero niedawno. Tymbardziej ze ten rotacyjny to taki pol rotacyjny;p czyli stale linki w elitelink.

Czy ilosc tekstu i mała ilosc wystapien slow kluczowych na stronei moze miec taki wplyw na pozycjie z dnia na dzien ?

Mało linków. Linkuj dalej najlepiej z mocnych stron...

Wahania pozycji to normalna rzecz..

Ale nie możesz zwalić winy na małą ilość tekstu mimo, że to też szkodzi - musisz linkować dalej, flashówki też się pozycjonuje - jest trudniej - ale się da.

logo-stat4seo-blue-small.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności