Skocz do zawartości

Skrypt strony z opisami do gg + automatyczna dodawarka

Firez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem skrypt który sam automatycznie tworzy zaplecze :).

Do swobodnego użytku ;).

Jest to strona z opisami gadu-gadu - jednak nie dodajemy sami contentu - skrypt samodzielnie znajduje nowe opisy wśród userów komunikatora ;).

Używać na własną odpowiedzialność ;p. Więcej nie piszę bo powinien wystarczyć opis który zamieściłem w plikach ;).

Enjoy!

Download:

https://mfora.pl/download.php?id=265

;)

A skrypt wyglada tak:

demo_399.png

fajnie a nie lepiej stworzyć jakiś skrypt aby pobierał do bazy mygadu ? niż tworzyć wszystko od podtaw

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

zeby sie nie bawic w odswiezanie milionow razy do uzyskania wynikow, przerobilem troche plik funkcje (wgralem na serw pod inna nazwa by nie zaklucac normalnego funkcjonowania serwisu), i zrobilem malego bocika co leci po losowych numerkach. Jak? Juz pisze.

Usuwamy linie miedzy liniami 319 - 322 czyli :

$numer=rand(1,9999999);

$opis=get_gg_status($numer_gg, $haslo_gg, $numer, $error);
$opis=addslashes($opis);

po usunieciu idziemy do linii 347 (nastepna linia po zamknieciu funkcji _no_pl) i dodajemy:

for ($idxx = 0; $idxx <= 1000; $idxx++) {
$numer=rand(100,9999999);
echo $numer."<br>";
$opis=get_gg_status($numer_gg, $haslo_gg, $numer, $error);
$opis=addslashes($opis);

oczywiscie na samym koncu pliku dodajemy jeden "}" by zamknac petelke i odpalamy :) parenascie minutek i napewno cos sie pojawi.

Używacie na swoją odpowiedzialnosc :zeby:

-----EDIT----

Jeszcze jedna uwaga. Dlaczego tak malo lapie sie teraz opisów? Jest 14, piekna pogoda, lato, wakacje. Ile osob normalnych siedzi przed kompem? :)

Do automatycznego odświeżania skryptu polecam użyć opery bądź wtyczki Firefoxa 'Reload Every'.

Coś mi nie działa... to znaczy nie pobiera tych opisów.

Niestety czasem trzeba odświeżyć skrypt wiele razy by pobrać jeden opis. Niemniej po zastosowaniu powyższych 'automatów do odświeżania' wystarczy zostawić PC włączony na noc a rano zobaczymy całkiem ładną bazę opisów :).

Dodam, że content tworzony przez skrypt jest całkiem fajny bo unikalny :).

Przy ustawieniach 400 opisów/1 stronę [w config.php] na każdą podstronę zaindexowaną przez G. mam około 1uq/dzień :).

fajnie a nie lepiej stworzyć jakiś skrypt aby pobierał do bazy mygadu

Hmm tzn? Masz na myśli stworzenie jednej sporej bazy od której kolejne skrypty pobierałyby opisy? Rozwiązanie ciekawe [i o wiele szybsze] ale strony straciłyby nieco na unikalności.

Jest 14, piekna pogoda, lato, wakacje. Ile osob normalnych siedzi przed kompem?

Heh ;p. U mnie właśnie pada. ;p

PS. Jeśli chcecie przyśpieszyć działanie skryptu możecie dopisać dodatek który zapisywałby numery gg osób od których udało się pobrać status gg a następnie sprawdzałby czy dane osoby nie ustawiły sobie nowego opisu. Sam nie napisałem tego dodatku bo jestem trochę leniwy i aktualna wydajność skryptu mi wystarczała :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności