Skocz do zawartości

Skrypt strony z opisami do gg + automatyczna dodawarka

Firez

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję to uruchomić na serwerze Hekko.pl i też idzie mi średnio. Pobrało jeden opis i cisza. Zastosowałem poprawkę o której była mowa wcześniej i teraz odświeżenie strony trwa połowę krócej - ale i tak nic się nie pobiera.

Dodałem trzy kolejne konta w GG, ale tymczasem nic z tego nie wynika. Szkoda.

---

Uprzedzając - strona działa (prawie) poprawnie, nie widzę żadnych komunikatów z błędami. Nie działa "ostatnio dodane" - widzę Error 404 - coś można z tym zrobić?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ok, Już mi działa. Nie logowało mnie. Zostawiłem nowo zarejestrowany numer włączony na gg i sprawdziłem, czy mnie wywali na GG. Nie wywalało, co oznaczało, że skrypt nie mógł się zalogować. W końcu ujrzałem piękne czerwone słoneczko na kompie :) i skrypt zaczął dodawać opisy.

Mam natomiast pytanie odnośnie kodowania.

*Domyślna templatka jest ustawiona na latin-1 ... tak ma zostać? Nie iso-8859-2 lub utf-8?

*W jakim kodowaniu są pobierane i zapisywane do bazy opisy?

Nie działa "ostatnio dodane" - widzę Error 404

Masz na serwerze obsługę .htaccess? Jeśli nie musisz nieco pozmieniać format linków [niestety może to być trochę roboty].

*Domyślna templatka jest ustawiona na latin-1 ... tak ma zostać? Nie iso-8859-2 lub utf-8?

*W jakim kodowaniu są pobierane i zapisywane do bazy opisy?

Hmm jeśli dobrze pamiętam kodowanie bazy nie ma specjalnego znaczenia - chyba skrypt pobierający opisy nie radził sobie z polskimi znakami więc i tak caly skrypt pracuje na standardowych znakach ASCII.

Próbuję to uruchomić na serwerze Hekko.pl i też idzie mi średnio. Pobrało jeden opis i cisza. Zastosowałem poprawkę o której była mowa wcześniej i teraz odświeżenie strony trwa połowę krócej - ale i tak nic się nie pobiera.

Hmm sprobuj nastawić jakiś auto refresh i zostawić na jakiś czas - zobacz czy wtedy doda statusy.

A jak wygląda ta kwestia pobierania opisów przez kilka numerów gg ?. Kombinował ktoś coś z tym ?.

Podanie kilku numerów zapobiega zablokowaniu skryptu poprzez zbanowanie jednego z numerów gg bądź zmniejsza szanse na 'kolizję' gdy skrypty wywołane przez 2 userów starają sie zalogować w tej samej chwili.

PS. Wpadłem na pomysł jak łatwo i szybko przyśpieszyć skrypt :). Stwórzcie kopie index.php z tą samą zawartością pod nazwami np. index1.php index2.php itd. po czym dodajcie je do oddzielnych zakładek i ustawcie auto refresh na 1s. Nie testowałem ale chyba powinno działać :).

PS. Wpadłem na pomysł jak łatwo i szybko przyśpieszyć skrypt smile.gif. Stwórzcie kopie index.php z tą samą zawartością pod nazwami np. index1.php index2.php itd. po czym dodajcie je do oddzielnych zakładek i ustawcie auto refresh na 1s. Nie testowałem ale chyba powinno działać smile.gif.

Numerki mogą się podublować, lepiej skopiować wszystko do oddzielnych katalogów i pozmieniać configi.

Szkoda, że nie radzi sobie z kodowaniem, wyglądało by to o wiele przejrzyściej...

Numerki mogą się podublować, lepiej skopiować wszystko do oddzielnych katalogów i pozmieniać configi.

Tez dobre wyjście :). Niemniej co do dublowania numerków - nie należy się tym aż tak bardzo przejmować - nigdy nie powstały [przynajmniej u mnie] żadne zakłamania danych, po prostu opis nie zostaje pobrany.

Szkoda, że nie radzi sobie z kodowaniem, wyglądało by to o wiele przejrzyściej...

Masz na myśli wygląd kodu? Skrypt ten tworzyłem początkowo tylko dla siebie dlatego część kodu jest zrobiona w stylu 'byle działało'. Niemniej jeśli znajdę nieco czasu i samozaparcia może stworzę wersję 2.0 bo jak widzę jest popyt na takie skrypty :).

Dziękujemy!

A teraz coś odemnie:

1. Title jest wszędzie taki sam, lecz można go szybko urozmaicić:

<title>Przegląd statusów gg | <?php echo $_GET['funkcja']." ".$_GET['start']; ?></title>

(Chyba nie trzeba filtrować zawartości przez strip_tags() )

2. Odnośnik do strony głównej aby moc była:

<li><a href="/">Home</a></li>

Zastanawiam się nad osobną podstroną do każdego statusu, ale jeszcze się w kod nie zaglębiałem (może się komuś chce?)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

• 2 tygodnie później...

Dzięki za skrypt.

Ja zapuściłem odpytywanie na serwerze strony z crona przy pomocy wget co minutę i już mi zbiera sam, bez ręcznego odświeżania. Fajny skrypt, trochę poprawek, dostosowania i działa już nawet na moje kopyto, np. zrobiłem tak, że odpytuje o nowy opis tylko gdy pyta go wget (czyli co minutę bo idzie z crona) a przy normalnym przeglądaniu nie sprawdza. Dzięki temu przy zwykłym przeglądaniu skrypt "nie muli"

A zrobiłem to banalnie prosto:

dodałem linijkę do funkcje.php - if (!eregi('Wget',$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) return;

function get_gg_status($numer_gg, $haslo_gg, $szukany_numer, &$error)
{
	if (!eregi('Wget',$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) return;

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności