Skocz do zawartości

WP na ovh

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dziwny problem z zainstalowaniem wordpressa na ovh,

miałem tam starego bloga, i chciałem go reaktywowac, jednak podczas zmiany w panelu na przyjazne url'e skrypt sie wysypał (bo na darmowym ovh plik .httacces jest niewidoczny przez ftp ;/), wiec wyczyściłem ftp i bazę i chciałem zainstalowac na nowo skrypt i podarowac sobie przyjazne url'e, a tu jeszcze dziwniejsza sprawa:

instalacja przebywa poprawnie ale jak wchodzisz na stronkę to brak grafiki itp. patrz: matinfa.ovh.org lub sirkcity.ovh.org

Czy potrafi mi ktoś powiedziec w czym problem ?? i jak to naprawic ??

Nie rozumiem, a próbowałeś zainstalować pre-instalkę WP na tej darmówce i podmienić bazę? W panelu jest przecież WP jako gotowy moduł do instalacji. Potem podmieniasz bazę i sprawdzasz w configu w bazie czy masz wszystko OK.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Strzelam - chmody?

z atrybutami plików wszystko ok - sprawdzałem

ja też strzele - dziwna konfiguracja mod_rewrite

pomęcz support jeżeli wszystko zrobiłeś jak należy :)

chyba tylko to mi zostaje

Nie rozumiem, a próbowałeś zainstalować pre-instalkę WP na tej darmówce i podmienić bazę? W panelu jest przecież WP jako gotowy moduł do instalacji. Potem podmieniasz bazę i sprawdzasz w configu w bazie czy masz wszystko OK.

przy instalacji modułu WP z panelu konta dostaje informacje że "Operacja zakończyła się pomyślnie! " a za jakiś czas otrzymuje maila:

Podczas instalacji modułu CMS dla domeny sirkcity.ovh.org wystąpił błąd.

Komunikat błędu: Invalid username - bad character used.

Uwaga: Podstawową przyczyną błędu jest ŹLE wpisane hasło do bazy danych.

Sprawdź swoje hasło do bazy danych i spróbuj ponownie.

Z poważaniem,

Biuro Obsługi Klienta OVH

username napewno poprawny bo wybierany z sugerowanej listy a na darmowej ovh ma sie tylko 1 bazę i hasło sprawdzałem 5x (więc napewno jest OK)

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?? a jak nie to od będę musiał męczyc support

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności