Skocz do zawartości

aukcja-domen.com

Krisss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zauważyłem, że ktoś przekierował swoją domenę na sklep znajomego. Doszedłem do tego, że to właściciel serwisu aukcja-domen.com. Jego działanie polega na przekierowaniu domeny na działający sklep (czy serwis) a następnie wystawienie oferty sprzedaży tej domeny. Obok domeny wstawia link do niej (który kieruje tak naprawdę do cudzych stron) - na początku pomyślałem, że jest to również oferta sprzedaży serwisu łącznie z tą domeną. Jednak w regulaminie napisane jest:

Linki do stron www jako przykład zastosowana domeny nie są przedmiotem oferty.

Jednak jak dla mnie jest to zwykła kradzież i wykorzystywanie cudzego wysiłku bez jakiejkolwiek zgody na to.

Jakie działania można podjąć w takim wypadku? Jeżeli ktoś się orientuje to niech da odpowiedź czy przypadkiem właściciel serwisu nie łamie prawa wykorzystując cudze serwisy bez jakiejkolwiek zgody właścicieli?

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności