Skocz do zawartości

Aktualizacja MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem coś takiego od NetArtu:

Szanowni Państwo,

informujemy, że od dnia 3 lipca 2008 r. na serwerach NetArt zostaje

wyłączona możliwość zakładania nowych baz danych MySQL w wersji 4.1.

Jednocześnie informujemy, że NetArt zapewnia utrzymanie istniejących baz

danych MySQL 4.1 do 17 listopada 2008 r. Po tym terminie na serwerach

utrzymywanych w NetArt nastąpi aktualizacja wszystkich baz MySQL 4.1 do

MySQL do wersji 5.0.

Zmiany spowodowane są zakończeniem wsparcia MySQL 4.1 przez MySQL AB

oraz zwiększeniem bezpieczeństwa i stabilności pracy Państwa usług.

Dodatkowe informacje na temat niekompatybilności i różnic pomiędzy MySQL

4.1 i MySQL 5.0 znajdują się na stronach pomocy:

https://nazwa.pl/pomoc-niekompatybilnosci...ySQL4.html

Prosimy o aktualizację Państwa oprogramowania do 17 listopada 2008 r.

Chciałbym zapytać czy mini mod który mam zainstalowany teraz na bazie MySQL 4.1 po aktualizacji do MySQL 5 będzie działać? Pytam teraz bo na nowej bazie którą testuję katalog otwarty mini nie chciał się połączyć z bazą, pomimo poprawnych danych..

Chciałbym zapytać czy mini mod który mam zainstalowany teraz na bazie MySQL 4.1 po aktualizacji do MySQL 5 będzie działać? Pytam teraz bo na nowej bazie którą testuję katalog otwarty mini nie chciał się połączyć z bazą, pomimo poprawnych danych.

Chyba te dane nie były w 100% poprawne :)

Pytam teraz bo na nowej bazie którą testuję katalog otwarty mini nie chciał się połączyć z bazą, pomimo poprawnych danych..
Podałeś zły numer portu do MySQL ew. wcale nie podałeś numeru portu i dlatego ci nie działał ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

No ale na NetArt do tej pory tez sie wybieralo pomiedzy wersja. Minusem byl malo wygodny wobor za pomoca odpowiedniego portu.

Lordnever, mini bedzie dzialac na MySQL 5. Teraz tez dziala tylko trzeba w pliku konfiguracyjnym podac adres wraz z portem.

Nie, to sie wpisuje jesli teraz chcesz miec ten katalog na bazie w wersji 5. Podejrzewam, ze pozniej nie trzeba bedzie nigdzie podawac portu, bo beda bazy tylko w wersji 5. Ja podalem Ci rozwiazanie umozliwiajace przeniesienie sie juz teraz na wersje 5 aby pozniej uniknac jakis niespodzianek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności