Skocz do zawartości

Wrzucenie stron w system linkujacy przez konkurencje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z nową domeną, która reprezentuje także nową firmę na rynku.

Otóż konkurencja wrzuciła ją do systemu linkującego. Google zindeksowało jakieś 1100 linków ;/ .

Po paru dniach zauważyłem ze nie ma już linków do tej strony.

Domena oczywiście poleciała na wynikach i jest daleko, daleko.

Macie jakieś rady co mogę w tej sytuacji zrobić?

Chodzi mi głównie jak się przed takimi praktykami zabezpieczyć i ile czasu potrwa znikanie tych linków z wyników google'a

Polecam wczasy nad morzem miejscowościach: jastrzębia góra

Domena to nazwa firmy, do tego jest 4 literowa, dlatego ze względów marketingowych na razie odrzucam takie rozwiązanie.

Rozumiem że nie da się z tym fantem zrobić ale ile może potrwać wyczyszczenie tego z wyników googla bo nie sądzę że zrobią to drugi raz.

kupi nową i znowu wpadnie w system...

skoro strona wypadła z systemu to ją tam sam zamieść

postaraj sie o kilka mocnych BL

edit:

zniknięcie linków może potrwac i kilka miesięcy

im słabsza strona tym dłużej link będzie wisiał, słabsza oczywiście w kontekście odwiedzalności robota G

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Masz pewność, że konkurencja linkowała. Dziwne trochę, że mieliby sięgać do takich rozwiązań, żeby wygryźć nową, słabą domenę. Może po prostu minął Ci FSB?

Mela ma racje 1.1k lików to już jest trochę a ewidentnie widać że są z systemu linkującego prawdopodobnie linkme.

Co to jest FSB ??

Co w tej sytuacji robic? no za duzo nie zrobisz, kazdy ma prawo linkowac do Twojej domeny. Przed czyms takim sie raczej nie zabezpieczysz, znikanie moze potrwac bardzo dlugo, zalezy jak czesto domeny ktore linkuja sa odwiedzane przez boty. 2 sprawa to jakie anchory prowadza do twojej domeny? sprawdzales to? Najlepiej podaj adres to moze cos Ci poradzimy.

Profesjonalne pozycjonowanie stron internetowych

OK to podam adres strony o której mowa: https://7lab.pl

Przeanalizujcie jak możecie co i jak - będę bardzo wdzieczny za uwagi.

Linków widocznych jest już dużo mniej ale patrząc po cachu można znaleźć co nieco :soczek:.

Strona była na pierwszych pozycjach pod hasłem tworzenie stron 'nazwa miasta' i teraz oczywiście jest hen hen.

Możliwe że to był tak jak pisaliście FSB - nie znałem tego pojęcia wcześniej (ciągle się człowiek uczy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności