Skocz do zawartości

Wrzucenie stron w system linkujacy przez konkurencje

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioski są dwa:

- świeżym stronom będzie teraz bardzo trudno w ogóle zaistnieć - google jeszcze pomaga konkurencji dając FSB, więc nie da się przeoczyć nowego w branży,

- systemy linkujące (choć co poniektórzy już im wróżą rychły upadek) posłużą (również) do tego typu celów.

Jest jeszcze trzeci wniosek - są ludzie i zwykłe h....

- świeżym stronom będzie teraz bardzo trudno w ogóle zaistnieć - google jeszcze pomaga konkurencji dając FSB, więc nie da się przeoczyć nowego w branży,

Eee gadanie, nie wierze ze ktos sprawdza co kilka dni top60-80 z googla i czycha na konkurenecje.

A zawsze mozna sie zabezpieczyc kupic domene pol roku rok , przed odpaleniem projektu a w miedzy czasie

postawic tam byleco i troche polinkowac z katalogow.

Ja tak mialem - projekt opoznil sie o ...rok, a domene kupilem od razu i wisi tak juz 1,5 roku troche podlinkowana

teraz jak juz wzialem sie za pozycjonowanie to jestem w szoku jak niewiele pkt z SWL (plus precle , kataosy itp...)

trzeba aby sie wybic.

Jest jeszcze trzeci wniosek - są ludzie i zwykłe h....

A no coz , jak w kazdej branzy

Apropo 7labs.pl ja tam widze w yahooo 50 linkow tylko

skoro strona wypadła z systemu to ją tam sam zamieść

postaraj sie o kilka mocnych BL

To jest chyba najlepsze wyjście z sytuacji, dodam tylko że te BL mają być linkami stałymi (tak dla pewności).

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

nie 7labs.pl tylko 7lab.pl ;P

literowka , jak jestesmy tacy dokladni to do 7labs.pl prowadzi 0

Do autora , nie wiem po czym wnosisz ze miales strone w SWL, domena ma tylko 3 miesiace

yahoo pokazuje tak dramatycznie niska liczbe linkow ze po prostu nie ma cie teraz z w wyniakch.

Nie wiem czemu robisz teraz przekierowanie na www - w pozycjonowaniu trzeba byc konsekwentnym.

No i moze z oferty usunac pozycjonowanie...

Jeśli chodzi o linki to teraz jest tyle co piszecie. Wczytajcie się dokładniej w temat to dowiecie się że te linki były i zostały usunięte.

Pozycjonowanie mamy w ofercie ale to nie znaczy że musimy sami je wykonywać - można wynająć do tego kogoś :)

Polecam wczasy nad morzem miejscowościach: jastrzębia góra

Ja tak mialem - projekt opoznil sie o ...rok, a domene kupilem od razu i wisi tak juz 1,5 roku troche podlinkowana

No 1,5 roku to już nie taka świeża :). Ale mało którą firmę stać na czekanie 1,5 roku zanim rozpoczną wyścig o klienta.

A wniosek jest taki, żeby rozpoczynająć projekt od razu postarać się o mocne BL. Co zresztą też nie zawsze działa bo można wpaść w filtry też przez to.

Oj, nakombinować się trzeba :)

Ja kiedyś miałem taką sytuację, że ktoś "miły" postarał się o ponad 3 000 linków do strony mojego klienta na głupie hasła, oczywiście nie związane z branżą. Strona była całkiem nowa, prowadziły do niej głównie linki jak to mówię "prawie naturalne" z artykułów sponsorowanych itp. Oczywiście po takiej nagłej dawce linków niezwiązanych z tematem strona poleciała w kosmos. Jako, że to było na samym początku mojej przygody z pozycjonowaniem załamało mnie to trochę, klient oczywiście delikatnie mówiąc nie zadowolony itd. Wybrnąłem z tej sytuacji może w sposób "wszystko albo nic" - zacząłem dodawać do SWL stronę klienta na jego hasła, równomiernie ale znaczną ilość linków. Dodatkowo dodałem trochę linków na hasło mojego klienta do stron które linkowały do niego. Po około 3 miesiącach strona trafiła na 6 pozycję na dość konkurencyjną frazę. Od tej pory robiłem normalnie swoją prace, linkowanie głównie z artykułów z dobrych domen, powiązanych tematycznie. Od 3 lat pierwsza strona wyników.

A tak na marginesie - jest jakiś inny, lepszy sposób niż ten który ja zastosowałem? Chciałbym tak wiedzieć na przyszłość ;)

tourpages_baner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności