Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

3) Zlecajacy oswiadcza, ?e w terminie maksymalnie do 7 dni od daty jej podpisania udostepni Wykonawcy aktualny dostep do serwera FTP

No i znowu to Ty dałaś/eś dupska. To Ty masz im wysłać te dane! Umowy się czyta. Po to one są, żeby się do nich stosować a nie je olewać.

@maxpan no z tym brakiem sadow i policji to síe zagalopowalem nikt nie chce anarchi, jednak przyznacie ze ich powolnosc zrujnowala juz nie jedna osobe a i wspiera to dzialania przestepcow .Skuteczne prawo to proste prawa i szybko egzekwowane moim zdaniem,w pl to nie dziala, chyba ze posmarujesz a przecietnego kowalskiego níe

nie stac na ta zabawe i nawet niewinny przegrywa. Prawo jest dobre dla bogaczy a kowalskiemu pozostaja tylko nauki przodkow jaskiniowcow albo cywilizowane zalenie sie i tqracenie nerwow bo w sadach przegrywaja. Oczywiscie naiwniactwo i nie sprawdzenie tej firmy to tez czysta glupota ale moze i nauczka.

Edytowane przez Iran

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

przez cały okres trwaniu umowy SS nie poprosiło o kody FTP .
człowieku pisze to tobie jeszcze raz i nie tylko ja, można pozycjonować bez danych do FTP, widać ze niema zielonego pojęcia o SEO a dalej brniesz w swój jakiś dziwny świat
No i znowu to Ty dałaś/eś dupska.
oczywiście że tak, nie analizując umowy, nie sprawdzając opinij, i w ogóle nie mając pojęcia o SEO podejmując w tym kierunku tak długotrwale i w konsekwencji tak kosztowne kroki.

Wszyscy jemu to tłumaczą, a on dalej się maże, ze ktoś chce od niego wyegzekwować coś na co sam się zgodził.

p.s Iran mam lepsze zdanie o Polsce i instytucjach państwowych, ale nie chce mi się dyskutować na ten temat bo nie jest to czas i miejsce na podobna dyskusje.

Edytowane przez MaxPan

"Nie mając kodów do mojego FTP rzekomo pozycjonowali moją stronę."

Więc może podważyć umowę, która mówi:

"- optymalizacja tresci strony głównej serwisu internetowego Zlecajacego lub wybranej podstrony pod 3 wybrane

wyra?enia kluczowe;"

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

mogą udowodnić ze strona była już zoptymalizowana, wiec poco mieli by to robić?

Jeśli to jakiś CMS, czy gotowiec to dla tego( optymalizacji) wcale nie jest potrzebny FTP wystarczę panel admina, wiec co wy tak się uczepiliście tego FTP :)

Edytowane przez MaxPan

Nie mieli dostępu ani do panelu admina , ani do ftp , ani do czego kolwiek

Po co im do tego dostęp? Udzieliłeś im najważniejszego dostępu- do swojego portfela :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

LOL, nic do Ciebie nie dociera. Wiem, że czasem poczucie krzywdy wyłącza mózg, ale zewsząd dostajesz obiektywne opinie, że to Ty nie masz racji.

- ty złamałaś umowę nie udostępniając im danych do FTP lub ew. CMSa

- mogli bez problemu dobrze wypozycjonować stronę nawet jak im to wbrew umowie utrudniłaś

- do tego wszystkiego pomawiasz tę firmę

Ogarnij się. SS może i ma swoje za uszami, ale to co im zarzucasz jest zupełnie CHYBIONE.

- ty złamałaś umowę nie udostępniając im danych do FTP lub ew. CMSa

Skoro złamał, to umowa jest nieważna lub następuje jej rozwiązanie w trybie natychmiastowym. Skoro SS nie oponują to oznacza, że wg. nich warunki umowy są spełnione. Ze strony Klienta.

- mogli bez problemu dobrze wypozycjonować stronę nawet jak im to wbrew umowie utrudniłaś

Oni nie mieli wykonać tylko pozycjonowania, ale szereg czynności zawartych w umowie, m.in. optymalizację. Wykonali zmiany w kodzie bez dostępu do ftp/panelu admina?

Czy Wy w ogóle czytaliście cytowaną umowę?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

...Czy Wy w ogóle czytaliście cytowaną umowę?

Klient zainteresowany w 10 na 100 przypadkach nie czyta. Z czytających może 2 na 10 rozumie co czyta. A Ty wymagasz by ktos na PiO przed strzeleniem dobrej rady takie umowy czytał? Masz poczucie humoru... Oj masz :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony: Masz rację :D

Już zapomniałem, jak po publikacji artykułu o "niezalecanym rozszerzaniu objętości serwisów poprzez dodawanie w subdomenach/podkatalogach nietematycznych treści, m.in. qlwebów", 95% userów tego forum uśmierciło swoje qlweby i obwieściło śmierć skryptu ;)

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

@eleonor i inni

Chcesz walczyć z SS a nie masz pojęcia jak.

Walka na forum nic nie da, jedynie może zaszkodzić Tobie i właścicielom forum.

Jeśli chcesz walczyć idź do kancelarii prawnej, która specjalizuje się w tego typu sprawach.

Jedynie na drodze prawnej można wygrać.

Mnie kilka razy SS i inne firmy proponowały swoje usługi SEO i SEM, za każdym razem grzecznie dziękowałem.

Jeśli jestem zainteresowany usługą sam wybieram firmę - oczywiście po sprawdzeniu.

Przed podpisaniem umowy czytam ją.

Te zasady stosuję w każdej dziedzinie i na razie nikt mnie nie przekręcił.

Powodzenia.

Skoro złamał, to umowa jest nieważna lub następuje jej rozwiązanie w trybie natychmiastowym. Skoro SS nie oponują to oznacza, że wg. nich warunki umowy są spełnione. Ze strony Klienta.

Niekoniecznie, bo zgodnie z umową SS wprawdzie może wypowiedzieć umowę powołując się na zapis:

Dodatkowo Wykonawcy przysługuje prawo rozwiazania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia w ka?dym czasie, w przypadku złamania przez Zlecajacego któregokolwiek z oswiadczen, o których mowa w §4 ust. 2 niniejszej umowy, a tak?e w innych przypadkach celowego uniemo?liwiania Wykonawcy prawidłowej realizacji przedmiotu niniejszej umowy.[...]

Ale wcale tego nie musi robić gdyż:

11) Zlecajacy oswiadcza, ?e przyjmuje do wiadomosci, że w przypadku braku możliwosci wykonania czesci wybranych czynnosci wskazanych Załaczniku nr 1 do umowy ze wzgledów technicznych, to jest takich, które - według Wykonawcy - nie maja zastosowania w konkretnej technologii i specyfice serwisu internetowego Zlecajacego, miesieczne wynagrodzenie wskazane w §3 ust. 1 niniejszej umowy nie ulega zmianie.

Zabezpieczyli się więc na taki zarzut i w sensie prawnym Eleonor nic nie wskura, chyba że wykaże, że pozostałe punkty, które SS mógł zrobić bez dostępu do FTP nie zostały zrealizowane. Ale nawet to nie gwarantuje, że nie będzie musiała płacić przynajmniej części należności.

Oczywiście etycznie to działanie można różnie oceniać ale to Zlecający miał obowiązek dostarczyć dane dostępowe FTP i CMS.