Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zdecydowałam się na podpisanie umowy z SS właśnie dlatego, że po rozesłaniu zapytań spotkałam się z takimi odpowiedziami jak u koleżanki. Faktura - "może za 2 mies. jak założę działalność" Dopasowanie oferty - - kopiuj, wklej kategorie ze sklepu, pytanie o sposób pozycjonowania: "jakoś to będzie". Poprzednia firma pozycjonująca coś robiła, ale kontakt był utrudniony, a "księgowemu" nie chciało się zmienić nawet miesiąca na fakturze.

Handlowiec SS miał czas, żeby pogadać. Wszelkie wątpliwości były natychmiast rozwiewane. Dodatkowo widziałam efekty prac u jednego z klientów SS. Firma, którą nadal z resztą obsługują, była zadowolona. Jest jedno ale, firma jest jednym z dużych klientów SS, a do pozycjonowania dołączone są inne usługi.

Radziłabym uważać na pisma wzywające do zmiany domeny. Umowy dotyczą domeny wskazanej w umowie, a wykonawca nie może żądać zmiany przedmiotu umowy.

Przeglądając zaplecze SS natknęłam się na stronę jednej z firm z mojej branży. Niestety, oni najwyraźniej zgodzili się na zmianę domeny, bo ze strony głównej jest przekierowanie. :(

Mnie też SS atakowało kilka razy, nie podpisałem umowy. Tylko dlatego, że umowa nie zabezpieczała moich interesów tylko SS.

Napisałeś 4318 postów na forum PiO od 21 maja 2005 r. Nie jesteś nowicjuszem w branży. Możesz się więc chwalić, że się nie dałeś. Dla osoby, która rozwija biznes, ma na głowie tysiące innych spraw poza pozycjonowaniem, to nie jest takie oczywiste. Nie można się znać na wszystkim. Po to zleca się pewne usługi, żeby nie zaprzątać sobie nimi głowy.

• Like 1

Mnie też SS atakowało kilka razy, nie podpisałem umowy

Bo "siedzisz w temacie" :) .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja zdecydowałam się

Przeglądając zaplecze SS

Jak na laiczkę to potrafisz znaleźć zaplecze SS. Dla mnie wystarczające. :)

Bo "siedzisz w temacie"

Owszem.

Postępuję podobnie z hydraulikiem, elktykiem, murarzem, betoniarzem etc., oni budują mi obiekty. Nie znam się jednak na budowlance a postępuje podobnie jak w pozycjonowaniu. :)

Edit.

ZASADA. :)

Edytowane przez SzlafRock
  • Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja zdecydowałam się

Przeglądając zaplecze SS

Edit.

ZASADA. :)

Bo "siedzisz w temacie"

Owszem.

Postępuję podobnie z hydraulikiem, elktykiem, murarzem, betoniarzem etc., oni budują mi obiekty. Nie znam się jednak na budowlance a postępuje podobnie jak w pozycjonowaniu. :)

to rozumiem, że nikt nigdy w życiu CIe w konia nie zrobił? to gratuluje, nie znam drugiej takiej osoby!

Jak na laiczkę to potrafisz znaleźć zaplecze SS. Dla mnie wystarczające

Dopiero "po podszkoleniu" i "audycie" :P

Postępuję podobnie z hydraulikiem, elktykiem, murarzem, betoniarzem etc

Trzeba było doradzić Zgredowi zanim mu łazienkę rozpieprzyli :D

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to rozumiem, że nikt nigdy w życiu CIe w konia nie zrobił? to gratuluje, nie znam drugiej takiej osoby!

Zrobił, ale z każdej porażki wyciągam wnioski.

Raz dostałem taką umowę, że musiałem wnieść poprawki gdyż nie zabezpieczały mojego interesu jak i drugiej strony. Widocznie jestem ginącym gatunkiem.

Trzeba było doradzić Zgredowi zanim mu łazienkę rozpieprzyli

wcześniej podaję nr konta bankowego ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zrobił, ale z każdej porażki wyciągam wnioski.

Raz dostałem taką umowę, że musiałem wnieść poprawki gdyż nie zabezpieczały mojego interesu jak i drugiej strony. Widocznie jestem ginącym gatunkiem.

myślę, że wszyscy poszkodowani teraz też wnioski wyciągnęli. Myślę, że nikt drugi raz z SS ani z inna podobną firmą umowy by nie podpisał. Chodzi właśnie o to że wcześniej porażki nie było z firmą z tej branży więc nie było z czego wniosków wyciągać.

Edytowane przez d_gno

Magda____, on 11 Mar 2014 - 10:37, said:

Przeglądając zaplecze SS

Niestety zostałam zmuszona do podszkolenia się w temacie.

Jeśli wykonawca sam usilnie unika odpowiedzi na pytanie o wykonane prace, trzeba go skontrolować w inny sposób.

Niedawno czytałam post osoby, która pisała, że po 2-letniej umowie z SS, sama założyła firmę pozycjonującą. Mi to nie grozi, bo to całe pozycjonowanie mnie ani trochę nie kręci:)

Niedawno czytałam post osoby, która pisała, że po 2-letniej umowie z SS, sama założyła firmę pozycjonującą.

To gratuluję i zarazem współczuję klientom.

po 2-letniej umowie z SS, sama założyła firmę pozycjonującą

o qrteczka.. no na wypasie.. założyła firmę na złość SS

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Pozycjonować tak jak Sunrise System to może każdy ich "innowacyjne" działania polegają na:

1. przechwytywaniu domen

2. stawianiu tam pseudo katalogogopreclarek

3. rozsyłaniu po nich artów "wypoconych" przez paru pociśkanych do granic możliwości "kopirajterów" (stąd takie debilne teksty)

4. agresywnym marketingu

5. bardzo dobrym dziale prawnym dbającym o zabezpieczenie interesów SS (czytaj wykorzystania dziurawego prawa i nieświadomości klientów)

i tyle .

No a punkty 1-3 można tak szczerze mówiąc opanować po jednym pseudoszkoleniu ... :D

Punkt 1-3 stosuje większość pozycjonerów, tych po szkoleniu i bez

Bo tak najprościej :D

o qrteczka.. no na wypasie.. założyła firmę na złość SS

hmmm... na złość??? ciekawe myślenie!!!

Jak zrozumiałam to tak: podczas trwania umowy klient SS tak zniechęcił się do seowykonawców, że sam nauczył się fachu.

• Like 2

@up a ja zrozumiałem, że po 2 latach dymania sama naumiała się dymać..

• Like 5

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy