Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

@up no to macie wyjątkowo słabego prawnika..

Ustawa reguluje dość wyraźnie, że jeżeli adresatami usługi bądź też umowy kupna-sprzedaży są profesjonalni uczestnicy rynku - czytaj przedsiębiorstwa - powinni oni dokonywać swojego wyboru świadomie, po wnikliwej analizie ofert.

W przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w wyniku umowy zawartej z innym przedsiębiorcą swoich roszczeń może on dochodzić jedynie na drodze sądowej

Mówiąc językiem ludzkim UOKiK nie zajmuje się tego typu roszczeniami, gdyż nie po to instytucja urzędu została powołana.

Edytowane przez mcmagik

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

następnie pokazują jak należy pozycjonować

Pokaż klientce jak pozycjonuje SS "w sądzie" - oto ich "zeznanie" a wlaściwie przyznanie się do łamania wskazówek i wytycznych :D

artykuly-SS.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@up no to macie wyjątkowo słabego prawnika..

Ustawa reguluje dość wyraźnie, że jeżeli adresatami usługi bądź też umowy kupna-sprzedaży są profesjonalni uczestnicy rynku - czytaj przedsiębiorstwa - powinni oni dokonywać swojego wyboru świadomie, po wnikliwej analizie ofert.

W przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w wyniku umowy zawartej z innym przedsiębiorcą swoich roszczeń może on dochodzić jedynie na drodze sądowej

Mówiąc językiem ludzkim UOKiK nie zajmuje się tego typu roszczeniami, gdyż nie po to instytucja urzędu została powołana.

Nie napisałem przecież, że na 100% nie jest jak piszesz a tylko że trzeba to skonsultować. Poza tym jeżeli kolega uważa, że wszystko co reguluje działania UOKIK zamyka się w tym jednym zdaniu to gratuluje. Tym bardziej że to zdanie odnosi się do zawartej umowy a nie czynu nieuczciwej konkurencji.

Edytowane przez d_gno

@up czytaj ze zrozumieniem ;) pracę UOKiK reguluje w zasadzie jedna ustawa nadrzędna (warto ją znać zarówno jako konsument i przedsiębiorca) i zgodnie z nią przedsiębiorstwa nie mogą uczestniczyć w skardze o naruszenie zbiorowych interesów konsumentów, gdyż nie są konsumentami.

[edyta] czyny nieuczciwej konkurencji, o ile zostaną przyjęte, zostaną wyłączone do innego postępowania.

Edytowane przez mcmagik

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up czytaj ze zrozumieniem ;) pracę UOKiK reguluje w zasadzie jedna ustawa nadrzędna (warto ją znać zarówno jako konsument i przedsiębiorca) i zgodnie z nią przedsiębiorstwa nie mogą uczestniczyć w skardze o naruszenie zbiorowych interesów konsumentów, gdyż nie są konsumentami.

a kolega jak tak dobrze czyta to gdzie wyczytał że chodzi o skargę o naruszenie zbiorowe interesów konsumentów?

@up z Twojej odpowiedzi - zapytałem kto będzie składał skargę i wywnioskowałem, że przede wszystkim osoby fizyczne ;) być może błędnie ;)

więc dla jasności:

- osoba fizyczna, nie prowadząca działalności gospodarczej, nie będzie uczestniczyć w skargach na czyny nieuczciwej konkurencji

- firma nie może uczestniczyć w skardze o naruszenie zbiorowych interesów konsumentów

teraz będzie wszystko jasne :)

uuu znaczy nie zaprzestali podpierdalania ?

No to pokaż klientce ich niezwykle wartościowe tematyczne serwisy :D

https://www.zumbi.pl/

https://www.szukalemwas.org.pl/

no to mamy źródło klientów SS

może zatem mailing do tych klientów, że należy zmienić firmę bo SS pozycjonuje gów,,,em i stwarza to wielkie zagrożenie dla strony

może zatem mailing do tych klientów, że należy zmienić firmę bo SS pozycjonuje gów,,,em i stwarza to wielkie zagrożenie dla strony

ja rozumiem, że na rynku jest wolna amerykanka, ale dla mnie to skurwie...two podbierać tak bezczelnie klientów innym. ;)

tak się właśnie nad tym zastanawiam , chyba wezmę zaprzegnę paru ludzi do pracy w tym celu :D

ale dla mnie to skurwie...two podbierać tak bezczelnie klientów innym.

W starszych takich mailach odsyłali do yahoo i pisali, że tylko oni to używają "legalnych metod" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Myślałem ze Beer sie złapie

Sie załapał już na dwa procesy bo reszta w gacie robi :D

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Mój klient, który na wszystkie frazy jest w top10 dostał analizę od SS, w której zarzutami były to, że:

- strona ma tylko Page Rank=0 ,a skala waha się od 1-10

- Liczba linków wg. Google to: 2 (oczywiście badane komendą link:xxx.pl)

- Strona ma tylko 20 podstron i jest mało wartościowa przez to

Powyższe punkty bardzo wyróżnione dla klienta, w pięknych ramkach z informacjami jak bardzo jest źle.

Teraz coś o wiele gorszego - mój klient dostał zestawienie proponowanych przez nich fraz (niektóre z nich są pozycjonowane przeze mnie i są w top10) z informacją ,że na żadną z fraz nie jest nawet w top100. To już jest przegięcie. Podkreślają w analizie ,że pieniądze obecnie są wyrzucane w błoto i należy wręcz natychmiast zerwać ze mną współpracą i podjąć z nimi by ratować obecną sytuację.

Na dole jeszcze dodali takie coś:

Zagrożenia
- Strona posiada bardzo słaby potencjał
- linków w wyszukiwarce Google;
- W wyszukiwarce Google jest zaindeksowana mała liczba podstron;
- Bardzo niska wartość parametru PageRank;
- Strona niewidoczna w wynikach wyszukiwania Google na wybrane wyrażenia;
- Strona nie jest widoczna w wyszukiwarce Bing;
- Strona ma bardzo ograniczoną odwiedzalność i nie jest uwzględniana w rankingu Alexa;

Ręce opadają. Strzeżcie się, bo SS widać intensywnie działa i nie oszczędza klientów, którzy są już w topach :)

Edytowane przez mmr88
  • Like 1

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ostrzegałem i uprzedzałem :D

Jak możesz podeślij mi te analize , przyda się jako kolejny dowód (nie do sprawy , szykuje im inną niespodziankę) :P a klientowi możesz podesłać linki do

https://seoinfo.edu.pl/3-lata-pozycjonowania-przez-sunrise-system-i-slaby-potencjal-linkow/

PS

SS dostało pstryczka w nos i Sąd Apelacyjny wysłał ich zażalenie na drzewo stwierdzając m/inn:"

"Trafnie również wskazał Sąd I instancji, że wniosek powoda (SS - mój dopisek) zmierza w istocie do ograniczenia swobody wypowiedzi pozwanego."

kolejny cytat:
"Nie można bowiem zakazać konkurentom wzajemnej krytyki co do zasady, a nie wiadomo kto miałby decydować o tym czy każda kolejna niepochlebna wypowiedź obowiązanego o powodowej spółce stanowi czyn nieuczciwej konkurencji czy też nie."

Edytowane przez Beerbant