Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

No, edukacja nade wszystko ale nie należy przypisywać całej winy komuś kto "utracił dziewictwo" w temacie :D

smarowania swoich żali na forum

To może wyjaśnisz mi (głąbowi) jak bez tego "smarowania" inni mogą się dowiedzieć o problemie ? ;)

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To może wyjaśnisz mi (głąbowi) jak bez tego "smarowania" inni mogą się dowiedzieć o problemie ?

Mylenie edukacji z pomawianiem może prowadzić do sprawy karnej. ;) Problem można i trzeba naświetlić ale bez pomawiania. Często emocje biorą górę a to kosztuje.

Przed przedstawieniem problemu w internecie proponuję konsultację z prawnikiem. On to poinformuje o możliwościach i ewentualnych szkodach. ;)

E.

Jeśli ktoś decyduje się na pomówienie musi mieć twarde dowody gdyż pomawiany powie sprawdzam i zaprowadzi do sądu "edukatora". 

Częstym przypadkiem jest zbieranie dowodów dopiero gdy dostaniemy wezwanie na rozprawę. ;)

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Co ma do tego pomawianie czy forma ?? Skup się i odpowiedz na zadane pytanie a nie unikaj odpowiedzi i rozmywaj tematu ;) .

Zadam pytanie jeszcze raz dla zrozumienia:

"jak ktokolwiek ma się dowiedzieć o jakimkolwiek problemie bez możliwości opisu tego problemu przez tego którego ów problem dotknął ??"

To było dla Ciebie, dla innych prościej sformułuje :P :

"czy bez możliwości publikacji opinii o produktach czy usługach było by można podejmować właściwe i bezbłędne decyzje ??"

Rozumując na podobnych zasadach to trzeba było by wprowadzić całkowitą cenzurę ... 

PS.

Ostatnio doszło do takiej paranoi, że jakiś pensjonat pozwał za udokumentowaną opinię o syfie i smrodzie w pokoju swoich gości ...

Rozumując po "chłopsku" Twoje podejście to w sieci powinna być tylko dostępna opcja publikacji samych "laurek" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

"jak ktokolwiek ma się dowiedzieć o jakimkolwiek problemie bez możliwości opisu tego problemu przez tego którego ów problem dotknął ??"

"czy bez możliwości publikacji opinii o produktach czy usługach było by można podejmować właściwe i bezbłędne decyzje ??"

Odpowiedziałem jasno na Twoje pytania ale powtórzę.

"Mylenie edukacji z pomawianiem może prowadzić do sprawy karnej. ;) Problem można i trzeba naświetlić ale bez pomawiania. Często emocje biorą górę a to kosztuje.

Przed przedstawieniem problemu w internecie proponuję konsultację z prawnikiem. On to poinformuje o możliwościach i ewentualnych szkodach." ;)

Więcej nie będę wyjaśniał "po chłopsku". Powyższe jest jasne dla chłopa, robotnika i inteligenta.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Twoim problemem jest to, że przyczepiłeś sie do formy a nie do istoty czy idei problemu. Tylko tyle i aż tyle ;)

• Like 1

Jestem pod wrażeniem tego obszernego wątku, wynikającej z niego ludzkiej głupoty w przyswajaniu naładowanego emocjonalnie marketingowego bełkotu (za który, warto pamiętać, zawsze trzeba zapłacić w cenie usługi czy towaru), oraz niewątpliwie zdecydowanej i odważnej postawy bohatera walki z seopatologią :)

• 2 lata później...
13 godzin temu, Aleksandra23 napisał:

Chodzi o sunrisesystem

Podpisałam z nimi umowę i mam poważne problemy.

Lata mijają a SS dalej bezkarnie "dopieszcza" klientów a jak owieczki się zbuntują to muszą jeszcze publicznie przepraszać :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Podpisałam z nimi umowę i mam poważne problemy.

jak się można uwolnić od nich.

Czy grozili pistoletem w trakcie podpisywania umowy?

Jeśli tak to jest przestępstwo. Jeśli nie to odpowiedzialność spada na podpisującego.

Partnerska umowa powinna zawierać standardowy okres wypowiedzenia. Jeden, dwa lub trzy miesiące. Jeśli są inne warunki to znów pytanie: czy przystawili pistolet do głowy w trakcie podpisywania umowy?

• Thanks 1

• 10 miesięcy temu...

Byłem klientem Sunrisesytem przez rok. Za ten czas moja strona nie zyskała NIC  w parametrach, które firma przekazała mi do porównań. Dodatkowo, zaraz po rozpoczęciu współpracy kilka parametrów, widoczności strony w najważniejszej wyszukiwarce spadło, a ilość zaindeksowanych przez Google stron,  spadła aż o połowę. Najciekawsze jest to, że ci najlepsi w Polsce specjaliści od pozycjonowania, nie potrafili mi wyjaśnić dlaczego tak się stało - no nie potrafili, uwierzycie !?  :)
Dodatkowo, co już jest moim niedopatrzeniem , umowa jest tak spisana, że nie można się domagać od firmy jakichkolwiek wyników i efektów pracy, co znaczy, że mogą przez rok brać kasę i doprowadzić stronę do spadku pozycji w Google a i tak nic nie możesz na to poradzić - musisz płacić. Po wypowiedzeniu umowy - 3 miesięczny okres (to akurat wynegocjowałem) parametry strony spadły o ok. 30 % - w 3 tygodnie po wypowiedzeniu, mimo, że umowa trwała jeszcze 2 miesiące.
Wszytko oczywiście mam udokumentowane - gdy ktoś miał jakies wątpliwości )
Od 7 miesięcy działam z inna firmą. Obserwuję małe ale ciągłe, comiesięczne wzrosty w wielu parametrach (oczywiście w jednych mniej a drugich więcej ale kazdy z parametrów jest wyższy niż na początku współpracy)
Za jedno musze pochwalić - rewelacyjni ludzie w dziale pozyskiwania klienta. Moim zdaniem jedni z najlepszych w Polsce.
Ta opinia pewnie i tak się nie ukaże, no ale trudno. Może chociaż jakiś bystry menadżer to przeczyta i chwile pomyśli. A może i to nie.

• 1 rok później...

Nie polecam firmy Sunrise , firma obiecuje dużo więcej niż jest wstanie wykonać i faktycznie wykonuje. Umowa jest skonstruowana w ten sposób że chroni wyłącznie ich a nie ich klientów dodatkowo jest 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Zmiany o które kilkukrotnie prosiłem były lekceważone a po miesiącu firma wróciła do powielania starych błędów mając za nic zalecenia klienta. Ceny usług na tle konkurencji są wygórowane . Kontakt z pracownikami bardzo słaby - nie do pomyślenia żeby na wiadomość o od klienta dzwonił pracownik i opowiadał że dziś nie dopisze bo ma dużo pracy i wrócimy do tematu w poniedziałek. Brak indywidualnego podejścia do klienta i tylko bajki i bajki. Pozycja strony na hasła które są najważniejsze dla firmy praktycznie sie nie zmienia za to mogą sie pochwalić wynikiem na frazę: imię nazwisko właściciela firmy + nazwa firmy - jednym słowem porażka . Uważam że istnieją jeszcze tylko włącznie przez opracowany do perfekcji system sprzedaży i śmieci które są mydleniem oczu nazywają miesięcznymi reportami jak to przez miesiąc zmieniali nagłówki. Nie jest to kompleksowa usługa w abonamencie ponieważ na pewno nie naprawiają błędów strony, nie wykonują aktualizacji strony czy motywów a teksty są dodatkowo płatne. Po 8 miesiącach "współpracy" na mojej stronie nie ma opisów produktów które jak się okazało są dodatkowo płatne . Dziś mija dwa tygodnie odkąd zapłaciłem 1000zł za dodatkowe teksty na stronę a teksów dalej nie ma .

• 10 miesięcy temu...
10 godzin temu, Koala-Panda napisał:

Znowu wydzwaniają... Kiedy był materiał w Uwadze o nich?

do Mnie też :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint