Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podpowiedźcie proszę, gdzie pytać o dobre firmy pozycjonujące?

Mamy niestety raczej nie fajne doświadczenie z jedną z szanowanych firm, dlatego interesują nas polecone przez niezależne osoby/firmy, które mają dobre doświadczenia ( przynajmniej jedną z nich:)

Dzięki Serdeczne za pomoc.

Pzdr.

Po długim i trudnym spotkaniu w siedzibie firmy w Bydgoszczy udało się dojść do porozumienia i wyjaśnić wszystkie niedogodności oraz nieporozumienia na linii SS- My.

Przy tej okazji firma wzięła się ostro do pracy. Trudno zmierzyć w tej chwili efekty, bo wiadomo, że to musi potrwać, ale na pewno działania są widoczne, a i kontakt znacznie się poprawił. Przy tej okazji, w związku z naszym niezadowoleniem i reklamacją Sunrise podarowało nam spełniające nasze oczekiwania zadośćuczynienie.

Teraz mam tylko nadzieję, że wszystko dalej będzie toczyło się tak, jak powinno w przypadku takiej współpracy. Za kilka dni powinniśmy być widoczni w sieci. Może ktoś z Was akurat przypadkiem do nas trafi :hi:.

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Nie chcialem zakładać osobnego tematu, bo ten staje się już całkiem sporą bazą wiedzy na temat firmy ze słońcem... ;)

Pytanie następujące: Zadzwoniła dziś do mnie sympatyczna pani z Sunrise, proponując pozycjonowanie, optymalizację itp... Przy okazji przedstawiła SS jako partnera Google - jak to możliwe? Czy Google dobiera sobie partnerów spośród firm pozycjonerskich, czy jak?

Ktoś oświeci? :unsure:

to popularny "chłyt marketingowy" - tutaj każdy pozycjoner jest ... "partnerem" google :unsure:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Też się załapałem dzisiaj na ładny pdf z logo ss:

"Nasi Klienci docenili kulturę, z jaką negocjujemy kontrakty i wdrażamy strategie reklamowe, nowoczesną obsługę oraz życzliwą atmosferę współpracy…"

I jak tu nie skorzystać? :unsure:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Też się załapałem dzisiaj na ładny pdf z logo ss:

"Nasi Klienci docenili kulturę, z jaką negocjujemy kontrakty i wdrażamy strategie reklamowe, nowoczesną obsługę oraz życzliwą atmosferę współpracy?"

szczególnie docenili to ci klienci których straszyli/straszą sądami , ci którzy płacą ciężką kasę za frazy z zerową odwiedzalnością a życzliwą atmosferę współpracy doceniają jak w odpowiedzi na zadane pytanie jak pozycjonuje Sunrise System słyszą "to tajemnica naszego centrum innowacyjnego jedynego w europie" ... :unsure:

Jak relacjonował jeden klient "kulturalnie negocjował z nim kontrakt" prawnik Sunrise System wciskając mu kit o odwiedzalności kilku tyś UU/miesiąc a w rzeczywistości miała góra kilkaset ...

Jedyne co doceniają ich klienci to rozmiar własnej głupoty po podpisaniu umowy z nimi i skuteczność/upierdliwość ich kancelari prawnej po tym jak się okazało, że zostali zrobieni w bambuko ;)

Edytowane przez Beerbant

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ostatnimi czasy wpadła mi ofertówka SS gdzie są pakiety miesięczne

W najtańszym jest dodanie do kilkunastu katalogów, oczywiście optymalizacja i poprawa metatagów - koszt kilka stówek netto :unsure: nie ma jak to dobre katalogowanie (jeszcze jakby linkowali na słowa kluczowe co dadzą ruch ;) to półbiedy).

@Beerbant, tylko skąd potencjalny klient ma to wiedzieć przed podpisaniem umowy? Teraz już jest trochę tematów na temat naciągaczy ale wcześniej nie. Dlatego zbajerowany klient podpisuje umowę, wciąga go pajęczyna SS i wysysa z kasy. Jak wiadomo ma z ich "roboty" guzik a nie nowych klientów i potem wszem głosi, że to pozycjonowanie to bujda.

Sam tak miałem. Parę lat temu dałem się nabrać na "gadkę szmatkę" akwizytora. Szkoda mi było kasy na kolejne eksperymenty więc teraz naparzam w klawisze zamiast zajmować się swoją robotą :)

W sumie nie żałuję tych kilku lat na PiO- nie ma tego złego... Straciliście pt. klienta a zyskaliście kolegę na forum ;)

Gdybym znał wcześniej np seoinfo.edu.pl podjąłbym może trafniejszą decyzję, wiedziałbym na co zwrócić uwagę.

Klientom nie trzeba podtykać konkretnych firm- ważne, by wiedzieli jak sprawdzić umowę i efekty pracy firmy SEO.

Dlatego, IMHO, warto promować takie strony (@Beerbant jak masz gotowy banerek mogę wstawić). Tylko ilu z Was myśli perspektywicznie? Starczy poczytać posty w tematach związanych z etyką SEO...

Dlatego wampirki z SS i im podobni święcą tryumfy, kupują sobie sprawnościowe tabliczki (firma przyjazna klientowi, solidna firma itd), by każdy poczytał jacy są cacy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie. Ja również podpisalem umowę z firmą SS, sytuacja wygląda u mnie podobnie jak u innych. Otrzymuję faktury za pozycjonowanie strony na we większości zaproponowane przez tą firmę frazy ok 2000-2500 zł na miesiąc - efekt taki że zwiększyła mi się odwiedzalność strony o kilka unikalnych wejść dziennie. Myslalem ze to profesjonalna firma bo robila bardzo dobre wrażenie na poczatku, ale okazało się inaczej. Poszukuję wiecej osób w podobnej sytuacji w celu wystosowania zbiorowego pozwu przeciwko tej firmiem tym bardziej że słyszałem ze ludzi w podobnej sytuacji jest bardo duzo..Planuje również uruchomienie informacyjnej strony www.osunrisesystem.info, aby przestrzec innych potencjalnych klientów.Juz miałem kilka telefonów z SS z groźbami i ządaniem zawieszenia strony :).Proszę o kontakt wszystkich zainteresowanych na adres email: info@tiptep.de

Edytowane przez d_gno

• 2 miesiące temu...

Doklejam się do listy pokrzywdzonych przez sunrise system . W moim odczuciu jest to firma która stosuje taktyke postraszmy klienta KRD to trochę na tym zarobimy.

Jeśli chodzi o ich pozycjonowanie to jest to żenada . Nie zrobili kompletnie nic ! Poza wystawianiem faktur rzecz jasna. Nie mając kodów do mojego FTP rzekomo pozycjonowali moją stronę.

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ czuję się nabity w butelke :D!:D , a ich umowa to majstersztyk , podpisz to Cię oskubią.

Witam , doklejam się do listy oszukanych przez SUNRISE SYSTEM , jest to firma która żeruje na nie wiedzy innych. U mnie poza wystawianiem faktur nic nierobili , oczywiście prócz jescze straszenia KRD i sądem. Nie mieli kodów do mojego ftp od samego początku współpracy a wciskali kit że pozycjonują codziennie - chybą siłą woli JEDI. Przestrzegam innych

Edytowane przez eleonor