Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

@Breebant rozumiem twoje podejście i połowa znajomych mi to mówi :D, mnie rodzice też wychowali tak abym zawsze był uczciwy, jednak miejsce wychowania nieco zweryfikowało to podejście.

Wyznaje zasadę aby być uczciwy tylko do momentu kiedy druga strona też jest fer do nas, jeśli nie jest należy natychmiast tą sytuacje "zoptymalizować" i oddać ze zwiększoną siłą nie zależnie od konsekwencji, inaczej zostaje się owieczką do strzyżenia i to wielosezonową.

Sądy Policja bez jaj to właśnie dzięki im takie firmy działają , zresztą nie ufam im, są bezużyteczni z mojego punktu widzenia,nigdy ich nie było kiedy byli potrzebni.Sory Breebant ale w tak mega egoistycznym ,bezdusznym i wyjałowionym ze wszelkich odruchów ludzkich społeczeństwie jakim jest Polska do której tez należę, słowo bądź uczciwym ZAWSZE to utopia.W pewnych sytuacjach trzeba po prostu sie zachować jak skur....... niestety :D i zazdroszczę tym którym się tak układa życie że nie muszą sie posuwać do zwierzęcych zachowań, niestety nie wszyscy mają ten luksus.

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Zwalanie winy na innych za nasze postępowanie czy zachowanie jest b. mizernym i dziecinnym usprawiedliwieniem a bycia uczciwym w relacjach biznesowych mimo wszystko się opłaca ...

Gdybym zniżył się do poziomu Sunrise System to mógłbym ( tak samo jak oni to robią innym) wysyłać informacje ich klientom o tym jak to ich "pozycjonują" łajt, tym bardziej, że mam ich całe zaplecze na patelni z racji iluś tam zaudytowanych ich klientów ...

Tylko jakoś nie za bardzo pasuje mi zniżanie się do tak niskiego poziomu ...

Edytowane przez Beerbant

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja tam byłbym skłonny do poparcia tej logiki , zwłaszcza iż sama istota działania KRD jest "powrotem na drzewo". Jak jakiś deb....... mógł podpisać ustawę która daje możliwość bez nakazu sądowego umieszczenie kogo się chce do KRD wystarczy z nim podpisać umowę i mu fakture wystawić . Sunrise System jak widać wykorzystuje to od lat. I co z tego że wielu od razu zgłasza im swoje zastrzeżenia co do faktury i ich wywiązywania się z umowy , oni i tak robią swoje.

Może znajdzie się w końcu ktoś kto im się na tyle skutecznie postawi i wygra .

Beerbant , poprosimy kilka rad od Ciebie , co byś zrobił gdybyś hipotetycznie wdepnął w gówn...... SS i zagrozili by ci KRD i saem za nie opłacone FAK które ich zdaniem są wystawione z uzasadnieniem ?

Informuję, że opóźnienie w zapłacie ostatniej faktury VAT za

pozycjonowanie serwisu www znacząco przekroczyło 60 dni. Mimo wysyłanych

wezwań oraz podjętych licznych prób polubownego porozumienia, do tej

pory nie otrzymaliśmy należnego nam wynagrodzenia.

W związku z powyższym, działając na podstawie ustawy o udostępnianiu

informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych z dnia 9

kwietnia 2010 r. (Dz. U. Nr 81, poz. 530), przygotowaliśmy dokumentację

do publikacji Pani danych w Krajowym Rejestrze Długów.

Dodatkowo, jeśli do jutra do godziny 10 nie

otrzymamy potwierdzenia przelewu środków na nasze konto, zostanie

również sporządzona dokumentacja, która będzie niezwłocznie przekazana

do właściwego Urzędu Skarbowego

Dodatkowo informuję, że obecność Pani danych w Krajowym Rejestrze

Długów może skutkować brakiem możliwości zaciągnięcia kredytu lub

pożyczki, uzyskania kredytu kupieckiego u kontrahentów, dokonania

zakupu ratalnego, zawarcia umowy leasingu czy umowy na korzystanie z

telefonu komórkowego.

Informacja o zadłużeniu upubliczniona będzie w systemie KRD do dnia

zapłaty lub do 10 lat od daty dokonania wpisu.

Wzywam zatem do natychmiastowej zapłaty zaległych należności. Jeśli

środki są w drodze, prosimy o przesłanie do jutra do godz. 10 faksem lub

w formie skanu potwierdzenia przelewu lub o pilny kontakt w celu

wstrzymania wysyłki wskazanej dokumentacji.

Zapewniam, że naszej firmie bardzo zależy na polubownym rozwiązaniu

problemu, ale tylko spłata zaległych należności, uchroni przed opisanymi

konsekwencjami.

W przypadku braku zapłaty lub ustalenia harmonogramu spłaty zadłużenia,

dalsze działania będą realizowane na drodze postępowania sądowego, co

spowoduje konieczność zapłaty dodatkowych kosztów sądowych, adwokackich

i komorniczych.

Z wyrazami szacunku,

[cenzura na prośbę Pana z SS]

1. Trzeba poruszać się w ramach prawa. Na razie omawiana firma nie została skazana prawomocnym wyrokiem wiec nie ma sensu ich oskarżać o łamanie prawa, bo sami w tym przypadku łamiecie Prawo. Od tego mamy w Polsce sądy. Przypominam że jeśli ktoś ma podejrzenia popełnienia przestępstwa przez osobę czy instytucje ma obowiązek zgłosić to odpowiednim organom a nie wyżalać się na forum, i to jest chyba logicznie.

2. Nikt nikogo nie zmusza do podpisywania umowy, zawsze można ją pokazać przed podpisaniem sąsiadowi, prawnikowi, radcy prawnemu lub Pani Geni z warzywniaka... W Polsce jest tyle firm SEO ze wybór omawianej firmy wcale nie jest konieczny czy w jakiś sposób przesadzony https://www.google.pl/#hl=pl&gs_nf=1&am...920&bih=868

3. Możemy jedynie dyskutować czy działania omawianej firmy są zgodne z etyka biznesowa i td, i nikt nam tego nie zabroni oczywiście, ale etyka to nie Prawo.

4. Nie jestem w żądny sposób związany z ta firma i wcale ich nie bronie, ale nie możemy wydawać wyroki sami, oceniać kto i na ile złamał Prawo, żyjemy w cywilizowanym Państwie wiec musimy się zachowywać jak cywilizowani ludzie, a jesli ktos wyzej pisze ze policja i Sady nie są potrzebne to chyba ma nie równo pod sufitem.

Sądy Policja bez jaj to właśnie dzięki im takie firmy działają , zresztą nie ufam im, są bezużyteczni z mojego punktu widzenia,nigdy ich nie było kiedy byli potrzebni.

myślę ze imigracja będzie dla ciebie najlepszym wyjściem z takim podejściem... Mimo wielu uchybień i jeszcze wielu paralogicznych pojedynczych przypadków, system policyjny, prokuratura i Sądy w Polsce działają nie najgorzej.

Polecam zaczerpując informacji jak jest w innych krajach europejskich, również krajach członkowskich UE, celowo nie wspominam o krajach byłego CCCP

Edytowane przez MaxPan

uu to jeszcze do skarbówki podpierd***lają ?? , widzę, że grubo jadą , no cóż jeżeli w ten sposób pogrywają to na waszym miejscu

1. poszukałbym prawnika (najlepiej zbiorowo - jest w poznaniu kancelaria któr5a parę razy już im nosa przytarła)

2. opublikował listę zaplecza SS na forum google dla webmasterów (z pytaniem jak to się ma do wskazówek google dla webmasterów)

3. umowę sprawdził pod katem zgodności z prawem , czy nie zawiera tzw klauzul niedozwolonych - z tego co wiem można tam się do niej przyczepić

4. nagłośniłbym sprawę

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nasi Klienci docenili kulture, z jaka negocjujemy kontrakty

i wdra¿amy strategie reklamowe, nowoczesna obsługe oraz

życzliwa atmosfere współpracy...

Sunrise System sp. z o.o.

to mnie zawsze rozwala ;)

firma przyjazna klientowi majaca chyba w branży najwięcej spraw sądowych , postraszeń itp itd. Jak juz kiedys pisałem ich kancelaria prawna jest skuteczniejsza od ich działu SEO :)

@eleonor tylko, ze w ten sposób chcesz jakby scedować swoje problemy na kogoś (choćby właściciela PiO). Twoje nieracjonalne postępowanie teraz potwierdza, że masz problem z właściwą oceną sytuacji, oferty itd. A wystarczyło wcześniej poczytać na temat SS. Trochę informacji w sieci zostało.

Wchodzisz ze swoimi problemami na czyjeś forum i zachowujesz się jak obrażone dziecko. Rozsądku Ci życzę ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Rozsądku Ci życzę :)

i kontaktu z dobrym prawnikiem :)

Czemu nieracjonalne ? Nawet z KRD otrzymałem maila iż najwłaściwszą walką z nieuczciwością SS jest nagłośnienie sprawy wszędzie gdzie tylko się da. SS musi zrozumieć że jeden niezadowolony pokrzywdzony klient to 100 niezadowolonych , jeśli tego nie pojmą to zostanie naciągniętych , pokrzywdzonych jeszcze kilkaset następnych osób zanim SS straci 90% potencjalnej klienterii.

Edytowane przez eleonor

Zwyczajnie popełniłeś dwa błedy niewiedzy ,a więc pierwszy błąd jest taki,że sam nie wiesz czego chcesz,a drugi bład jest taki,ze nie potrafisz zamienić na konkretne pieniądze określonego ruchu

Masz stronę na hasło" horoskop indywidualny", a twoja strona to wielki portal, gdzie wszystko jest za darmo i po co coś kiego pozycjonować ?

Wystarczy zrobić strone w html ,dodać płatności online , napisac parę ckliwych haseł, dodać płatność sms za 30 zł,. Nastepnie napisać, że jest promocja i od teraz kosztuje to coś 1 zł, dodać gwiazdkę i w stopce podpisać, że tyko dla klientów paypal. Przepisać horoskop z gazety lub wymyślić coś samemu i na tych 17 osobach dziennie zarobisz więcej niż na całym wielkim portalu .

Jeszcze jeden pomysł: Idź do księgarni kup karty tarota, i zacznij je sprzedawać jako super poświęcone kary wielkiego Maga

Abrahama Stojącego pochodzącego z najodleglejszych i zapomnianych krain Ameryki Północnej, a wystarczy tylko zainwestować w inne(oczywiście magiczne) pudełko z błyszczącej tektury/ Oczywiście te karty będziesz sprzedawał przynajmniej po 3 razy tyle co w księgarni.

Gwarantuje tobie,ze odniesiesz mega sukces :) .

To są oczywiście 2 przykłady na to jak zarobić na ludziach zapominając o tym co to moralność i jest to klasyczne działanie w mysl zasady" ludzi mam gdzies,ale liczy się gotówka na moim koncie" - i tak właśnie działa większośc firm internetowych .

Moim zdaniem firma wywiązała się w 100% ze swoich obowiązków. Zaproponowali tobie hasło,zaproponowali tobie cenę , a ty się na to zgodziłeś.

Kazda firma oferuje klientowi, to za co on chetnie zapłaci,a ty chętnie zapłaciłeś za ta frazę i wszystko jest "bueno" jak mawiaja najbardziej leniwi Hiszpanie

Nie czytałeś umowy , tzn , obowiązków SS , więc jak można mówić o wywiązaniu się z czegoś co nie było z założenia możliwe, jak np. edycja tagów html w kodzie źródłowym strony , przez cały okres trwaniu umowy SS nie poprosiło o kody FTP .