Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

W przeciwnym razie oznaczało by to że gdy pracodawca podpisał by nie fortunną dla pracownika umowę dzięki niej uzyskał by niewolnika.

To nie to samo, bo umowy pracownicze ścisle reguluje Kodeks Pracy i pare innych uregulowań. Ty podpisałeś umowę regulowaną przez Kodeks Cywilny, który dopuszcza swobodę kształtowania treści umowy między stronami. Umowa jest pewnie skonstruowana prawidłowo pod względem prawnym, ale jest jeszcze inny aspekt - etyka prowadzenia biznesu i tu pies pogrzebany, a ocena działania firmy tylko pod wzgledem zgodności z prawem to za mało.

Firma należy do IAB, ale na ten temat wszysko zostało powiedziane. :)

Eksperyment Discover.pl

umowy można obalić? no to obalaj, nie ma z tu chyba problemu :)

pisanie, że firma się nie wywiązuje w przypadku gdy się wywiązuje jest chyba nie na miejscu...

czujesz żal? ok, rozumiem, ale Oni mają wiedzę jakiej Ty nie masz i za to płacisz :)

w biznesie nie chodzi o to by iść po kosztach, a o to by zarobić jak najwięcej...

by nie było że bronie tej firmy, to uważam, że przegięciem (delikatnie pisząc) jest wciskanie niszówek Klientom po koszcie zawyżonym...

ps. do tych co "dobrze radzą" nie ładnie jest robić do swojego gniazda, potępianie i namawianie do walki o swoje to jedno (i do tego zachęcam autora), ale te rady z depozycjonowaniem... pozstawię bez komentarza :)

Czyli według ciebie nie jest ważne jak firma wykonuje swoje usługi i czy jest fair wobec klienta. Ważne jest tylko że zawarła umowę w ogóle coś robi. To chyba w świetle prawa konsumenckiego nie jest tak jak piszesz.

czy w którymś punkcie umowy jaką sam podpisałes, firma się nie wywiązała?

czy w samej umowie jest coś nie zgodnego z etyką?

dlaczego uważasz że firma źle wykonuje swoje usługi skoro masz to na co sie zgodziłeś?

sam chyba pisałeś (jeżeli nie, to mnie popraw), że w porównaniu z innymi ofertami, ta wyglądała porządnie :)

jedyne co mozna im zarzucić to to, że wciskają niszówki po cenie, która powinna być według niektórych niższa, ale w tej branży ceny nie są regulowane odgórnie, więc jezeli wyceniają coś drożej niż inni to ich prawo, Twoim jest nieskorzystanie z ich usług :)

a prawo konsumenckie? sugeruję Ci udać się do rzecznika i w ten sposób to próbować załatwic (rozwiązanie umowy), problemem może być to, że Oni wywiązują sie z podpisanej umowy

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Człowieku co ty wypisujesz. Czy według ciebie to co ja tu piszę na temat samej Sunrise System i podobnych firm oszukańczych ich działanie jest zgodne z etyką. Pisze też że za gromadę kasy mam to co chciałem. Człowieku zastanów się. Czy według ciebie 12 do 17 wejść dziennie na stronę jest szczytem marzeń. zapewne zaraz powiesz że moja strona jest nie ciekawa i dlatego. Nie, nie. Nie o to chodzi. Czy nie lepiej było by poprostu uświadomić laikowi że pozycjonowanie na takie frazy to tylko starta czasu i dlatego zajmiemy sie czym trudniejszym. Mój znajomy śledząc ten post stwierdził, że odpisują na niego w większości ci co sami działają podobnie. Dlatego wydaje mi sie że aby zachować choć resztę etyki zawodowej nie należy łapczywie się bronić by nie skierować na siebie podejrzeń klientów.

P.S. Odpowiadam. Wątek jest o oszustwach stosowanych na swoich klientach przez firmy webmasterskie oraz o tym jak poszkodowani klienci powinni się przed nimi bronić. Jenak że w jego ciągu nie które z tych firm skierowały tę rozmowę broniąc się na inny tor zamiast pokazać na co klient przy zawieraniu umowy powinien zwrócić uwagę.

Pragnę zauważyć że wątek ten rozpoczęty został z myślą o poszkodowanych a nie z myślą o oczyszczeniu etykiety firm webmsterskich. Z regóły tak jest że najbardziej się broni ten co najbardziej jest winien. Dokładnie jak w polityce.

Edytowane przez kempisty

jedyne co mozna im zarzucić to to, że wciskają niszówki po cenie, która powinna być według niektórych niższa, ale w tej branży ceny nie są regulowane odgórnie, więc jezeli wyceniają coś drożej niż inni to ich prawo, Twoim jest nieskorzystanie z ich usług :)

Jedyne ???? To jest właśnie najgorsze.

To nieetyczne postępowanie wobec partnera i to jest w tym wszystkim najbardziej istotne. Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze jeżeli jedna ze stron umowy ma poczucie, ze jest zrobiona w bambuko to jest gó**o nie biznes. Wielkie gó**o.

Win-Win. Czy wam to coś mówi?

Eksperyment Discover.pl

Jedyne ???? To jest właśnie najgorsze.

To nieetyczne postępowanie wobec partnera i to jest w tym wszystkim najbardziej istotne. Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze jeżeli jedna ze stron umowy ma poczucie, ze jest zrobiona w bambuko to jest gó**o nie biznes. Wielkie gó**o.

Win-Win. Czy wam to coś mówi?

Dzięki Yeden. Widzę że tylko ty zachowałeś tu zdrowy rozsądek i uczciwość. Dokładnie jest tak jak mówisz. Robienie klienta w bambuko nie jest żadnym biznesem i powinniśmy doprowadzić do ukarania tych oszustów webmastrów. Oczywiście zwracam honor firmom uczciwym. Jednoczesnie zapewniam że jeśli na takie się natknę będę promował ich usługi z godnością.

Edytowane przez kempisty

P.S. Odpowiadam. Wątek jest o oszustwach stosowanych na swoich klientach przez firmy webmasterskie oraz o tym jak poszkodowani klienci powinni się przed nimi bronić. Jenak że w jego ciągu nie które z nich skierowały tę rozmowę na broniąc się na inny tor.

nie wiesz o czym piszesz :) Sunrise System - nie jest firmą webmasterską

co do Twojej sytuacji i tych 17 wejść dziennie, nie jest to szczyt marzeń, ale umowy nie podpisałeś na ilość wejść, a na pozycję pod konretną frazę i za to własnie teraz płacisz

a Twój znajomy? ma prawo mieć swoje zdanie

cała sprawa przypomina sytuację w której ktoś płacze, że na allegro kupił używany zegarek po cenie wyższej niż mógłby kupic dokładnie taki sam, ale nowy w sklepie bod blokiem...

Edit:

@Yeden ale ja się z tym zgadzam co piszesz i to napisałem :) mało tego, sugeruje by autor wątku poszedł do rzecznika praw konsumenta i walczył o swoje...

Edytowane przez zakręcony

- Reklama -

P.S. Odpowiadam. Wątek jest o oszustwach stosowanych na swoich klientach przez firmy webmasterskie oraz o tym jak poszkodowani klienci powinni się przed nimi bronić. Jenak że w jego ciągu nie które z nich skierowały tę rozmowę na broniąc się na inny tor.

nie wiesz o czym piszesz :) Sunrise System - nie jest firmą webmasterską

co do Twojej sytuacji i tych 17 wejść dziennie, nie jest to szczyt marzeń, ale umowy nie podpisałeś na ilość wejść, a na pozycję pod konretną frazę i za to własnie teraz płacisz

a Twój znajomy? ma prawo mieć swoje zdanie

cała sprawa przypomina sytuację w której ktoś płacze, że na allegro kupił używany zegarek po cenie wyższej niż mógłby kupic dokładnie taki sam, ale nowy w sklepie bod blokiem...

Jak już pisałem winni, stosujący podobne praktyki nie powinni się tu wypowiadać. Wątek jest nie po to aby wytyczyć klientowi jego głupotę ale po to aby uświadomić jak pozycjonerzy nabijają swoich klientów w butelkę i jaką kasę klient może na tym stracić. W tym wątku raczej powinniśmy się skupić nad wyszczególnieniem wszystkich możliwych chwytów marketingowych jakie oni stosują aby złapać nie znającego się na pozycjonowaniu klienta w swoje komercyjne łapy. Zróbmy to po to aby wasza etykieta nie ucierpiała.

1. Po pierwsze proponują i namawiają na podstawie przeprowadzonych przez siebie badań bardzo niszowe, samo pozycjonujące się frazy przy których nic nie trzeba robić.

2. Nie dają możliwości rozwiązania za obopólnym porozumieniem umowy.

No kto ma kolejny pomysł.

Kolejnym moim projektem będzie na oddzielnie założonym wątku wypisanie przez oszukanych klientów nazw firm pozycjonerskich, przez które zostali zrobieni jak ja w bambuko a także nazw firm pracujących uczciwie.

Edytowane przez kempisty

Jak już pisałem winni, stosujący podobne praktyki nie powienni się tu wypowiadać. Wątek jest nie po to aby wytyczyć klientowi jego głupotę ale po to aby uswiadomić jak pozycjonerzy nabijają swoich klientów w butelkę i jaką kasę klient może na tym stracić.

cos mi sugerujesz?

- Reklama -

jedna sprawa ze kolega został faktycznie oszukany, a druga sprawa że chyba jest na tyle kumaty że wie co to jest ruch na stronie, liczba odwiedzających itp. i umowa niewątpliwie powinna pewien pułap odwiedzin zagwarantować (bo kuźwa na jakiej podstawie kolega obliczył zyski które przyniesie mu usługa pozycjonowania), jako że sama pozycja na frazę mało znaczy, liczy się ruch na stronie który ta pozycja generuje o czym boleśnie kolega się przekonał. wystarczyło trochę logicznie pomyśleć.

Edytowane przez Kul

Jak już pisałem winni, stosujący podobne praktyki nie powienni się tu wypowiadać. Wątek jest nie po to aby wytyczyć klientowi jego głupotę ale po to aby uswiadomić jak pozycjonerzy nabijają swoich klientów w butelkę i jaką kasę klient może na tym stracić.

cos mi sugerujesz?

A domyśl się.................

nie, będe się domyslał, czy mnie pomawiasz czy nie

co do tego

1. Po pierwsze proponują i namawiają na podstawie przeprowadzonych przez siebie badań bardzo niszowe, samo pozycjonujące się frazy przy których nic nie trzeba robić.

2. Nie dają możliwości rozwiązania za obopólnym porozumieniem umowy.

na 1 punkt znasz moją opinie i tu tkwi problem, wprowadzenie w bład Klienta następuje na samym początku, na to sie nic nie poradzi, dobrze jest puscić zapytanie do kilku firm i może nawet osób zajmujących sie tym na zasadzie umowy zlecenia, po odpowiedzi spróbowac wyciągnąc wnioski

co do 2 punktu, to jak można podpisac umowę nie dającą się rozwiązać w normalny sposób? (max miesiąc wypowiedzenia, choć ja osobiście stosuję możliwość rozwiązania umowy natychmiast po danym miesiącu rozliczeniowym), i sorry ale w tym przypadku Klient nie musi posiadac rzadnej wiedzy :)

- Reklama -

Masz dwa rozwiazania..

1. Placisz Frycowe.

2. Bijesz sie o swoje srodkami prawnymi.

W obu przypadkach placisz, wiec policz sobie co Cie wyniesie taniej..

Ja bym lecial wrozbiarstwo po niszowkach z uslugami a nie po glownych frazach.

Na 'tarot' jestes 20-ty ale wpisujac 'tarot' to ja szukam informacji a nie uslugi.

Pewnie z 80% jak nie wiecej klientow to kobiety wiec ewentualna reklama na 'babskich stronach'.

Kobiety lubia bardziej pisac wiec fora jezeli jest taka mozliwosc ale jak sie wrozba jednej nie sprawdzi to Cie na tym forum zje.

Jakąś wiedzę na temat podpisywania umów trzeba mieć, bo inaczej kończy się tak jak w tym przypadku.

Natomiast rzetelność zawodowa i profesjonalizm firmy polega nie tylko na umiejętności pozycjonowania, ale w takim samym stopniu również na zapoznaniu klienta z możliwymi wariantami - w skrócie: co może dostać, za ile i co z tego będzie miał.

Eksperyment Discover.pl