Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązanie jest proste, ale jedynie na wczesnym etapie można coś uratować. A sedno leży w płatności za wyniki za niszowe frazy. Kumają?

Jak mi klientka zameldowała, że jej znajomi deprecjonują moje działania dla jej serwisu, bo oni są na "taaaką" frazę pierwsi bez żadnej pomocy, to po tygodniu byli drudzy, a po dwóch tygodniach "już" trzeci. I tak zostało przez dwa miesiące, bo wiadomo jak to bywa po zdjęciu linków. :)

Eksperyment Discover.pl

Jeszcze jedno. Czy ktoś może wie jak pod względem prawnym ma się opublikowanie serwisu o funcjonowaniu firmy bez jej zgody i zamieszczeniu w nim własnej opinii czy informacji na jej temat?

to sie kryptoreklama nazywa, kryptoreklama = proces najczesciej :D

Edytowane przez spec_u

Na początku wybili ją na wyżyny jednakże z czasem dostała filtra no i na szczęście za nią nie muszę płacić.

Filtry zdarzają się najlepszym i dobrze postąpili nie pobierając za daną frazę opłaty. Co innego gdyby doprowadzili do zbanowania strony, bo bana nie dostaje się przypadkowo tak jak to się czasem dzieje z filtrami.

nie informują szczegółowo o tym co się faktycznie dzieje w google

Bo nikt nie wie co się dzieje w Google. Pozycjonerzy nie współpracują z pracownikami Google tylko działają im na przekór. Pracownicy Google starają się pisać algorytmy tak, abyśmy my nie mogli manipulować ich wynikami, ale póki co dajemy sobie radę ;-) Cały czas coś zmieniają i potrzeba czasu na to, abyśmy to wykryli. Można się tylko domyślać na podstawie obserwacji co się mogło stać, a Ty jako klient, który już im zaufał, powinieneś spokojnie czekać i dać im dokończyć zaczętą już robotę. Jeśli nie pasowały Ci zaproponowane słowa kluczowe, mogłeś skorzystać z oferty innej firmy.

Wśród klientów na pozycjonowanie jest cały czas za mała świadomość tego, jak to wszystko wygląda. My nie możemy gwarantować konkretnych miejsc tak samo jak nie znamy odpowiedzi na każde pytanie o dziwne zachowanie strony w wynikach. Na wszystko potrzeba czasu.

Co do samej firmy, o której mowa, nie mam o niej najlepszego zdania ze względu na sposób, w jaki starają się zdobyć klientów. Nie widzę jednak z pierwszego posta, abyś został oszukany. Strona ma filtr to nie płacisz za frazę, reszta jest nadal pozycjonowana.

Nadmienię, że dzięki usilnym staraniom firmy Sunrise System mam obecnie średnio 15 unikalnych wejść dziennie.

A ile czasu już się nią zajmują? Ja już słyszałam o klientach, którzy po 2 tygodniach marudzili, bo nagle odwiedzalność nie skoczyła dwukrotnie (mimo że powiedziano im, aby na pierwsze efekty czekali chociaż miesiąc do dwóch) i taki klient też po tych 2 tygodniach może zacząć pisać na forach, że go pozycjoner oszukał.

//edit:

Zafiltruj tą frazę - może to pomoże.

Co to w ogóle za praktyki? Jak się zleca coś komuś innemu to samemu nie wchodzi się im w drogę, bo potem nie wiadomo na kogo zwalić winę.

by tym sposobem utrudnić możliwości oszukiwania ludzi korzystających z ich usług i tym samym dać możliwość wejścia na rynek mniejszym, uczciwym firmom

To nie jest możliwe, bo laik nie pozna czy proponowana fraza to jakaś łatwizna, z której nie będzie miał zbytniego ruchu, czy faktycznie jakiś hardcore, na który trzeba trochę poczekać, ale z czasem się opłaci.

Nie dają możliwości rozwiązania za obopólnym porozumieniem umowy.

Czemu mieliby nagle rozwiązać umowę? Skoro firma podpisuje umowę np. na rok to wlicza w to sobie m.in. koszta tworzenia zaplecza, więc czemu nagle mieliby być stratni, bo klient marudzi, mimo że firma wywiązuje się z umowy?

Przecież ja chciałem korzystać z ich usług i chce do tej pory ale nie takich.

To rozmawiaj z nimi kulturalnie zamiast obrabiać 4 litery na forach.

Czy ktoś może wie jak pod względem prawnym ma się opublikowanie serwisu o funcjonowaniu firmy bez jej zgody i zamieszczeniu w nim własnej opinii czy informacji na jej temat?

Wpakujesz się przez to w niezłe problemy. Nawet w tym topicu widzimy, że firma wywiązuje się z umowy, a to jakie frazy robią to już inna sprawa, bo się na nie zgodziłeś.

Edytowane przez Lexy
  • Like 1

Lexy oczywiście dałem im czas. Pozycjonują już 8 miesięcy. To chyba wystarczający czas dla pozycjonera na wbicie się przynajmniej w 10 tkę. Piszesz że wywiązują się ze swojej roboty. Ale skoro ona przez 8 miesięcy nie przynosi oczekiwanych przez klienta rezultatów i klient czyli ja w tym przypadku informuję ich o tym i proszę o zaniechanie tych bezsensownych działań to czemu nie chcą rozwiązać ze mną umowy. Tym samym za bardzo niszową frazę, którą jak już wcześniej pisałem może wypozycjonować nawet dziecko wpisując ją w tytule pobierają 180 zeta za miesiąc. Skoro są fachowcami to proponując mi tę frazę powinni sprawdzić do czego ona może przydać się klientowi. Oni zaś tylko sprawdzili do czego może się ona przydać im. Czy nie wydaje ci się że taką frazę powinni wręcz odradzić klientowi nawet jeśli sam wpadł na taki pomysł by nie potrzebnie nie narażać go na koszta jednocześnie informując że nie ma ona znaczenia dla jego serwisu. W taki sposób naciągnęli już tysiące ludzi. Wiem to ponieważ faktura którą ostatnio od nich otrzymałem ma kilu tysięczny numer a jest dopiero lipiec. Lexy nie wiem czemu usprawiedliwiasz taką formę pozycjonowania. Mam nadzieję że jej nie praktykujesz w swoich usługach bo jeśli tak to zapewniam cię że już nie długo klienci będą podobne posty na wszystkich forach pisać także o tobie. Lexy po twojej wypowiedzi widzę jednak że wcześniej czy później tak będzie.

Edytowane przez kempisty

Jak mozna wiedziec i Ci to nie zaszkodzi to napisz prosze na jakie frazy pozycjonuja Cie az 8 miesiecy? musza byc bardzo trudne badz wkladaja w to malo pracy i chetnie zobacze jak to w google wyglada na te slowa

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Piszesz że wywiązują się ze swojej roboty.

Na podstawie Twojego pierwszego posta tak - wywiązują się.

to czemu nie chcą rozwiązać ze mną umowy

Już o tym pisałam. Jeśli stworzyli zaplecze biorąc od uwagę koszta za okres podpisania umowy to nie mogą być na tym stratni.

Tym samym za bardzo niszową frazę, którą jak już wcześniej pisałem może wypozycjonować nawet dziecko wpisując ją w tytule pobierają 180 zeta za miesiąc.

Jako laik nie jesteś w stanie ocenić czy fraza jest trudna czy nie. Skoro jest łatwa to trzeba było zlecić to takiemu dzieciakowi. Nie sądzę, abyś miał dostęp do szczegółowego raportu podejmowanych działań, więc nie wiesz czy działania te ograniczyły się do wstawienia słowa kluczowego w tytule. Sprawdzałeś BL, jakie Ci załatwili?

moim projektem jest między innymi pomóc w rozwinięciu się małych, uczciwych firm pozycjonerskich

A czemu Twoim zdaniem mała firma = uczciwa firma? Mała zapewne ma jeszcze małe doświadczenie, niewielu klientów. Duża z drugiej strony może iść na masówkę i to też nie jest dobre, dlatego wielkość firmy nie m a tu znaczenia.

Czy według was zadowolenie klienta nie liczy się zupełnie.

Dla mnie zadowolenie klienta jest najważniejsze, bo to dzięki temu mam satysfakcję z wykonywanej pracy i dzięki temu mogą mnie później polecać innym. Ale wiem, że klienci są różni i dlatego staram się spojrzeć na sytuację z innego punktu widzenia. Nie chcę bronić konkretnej firmy, tym bardziej że to moja konkurencja. Staram się jedynie wyjaśnić, że nikt nie odpowie w ciągu 5 sekund na każde pytanie dotyczące wyników w Google, bo Google stara się znieść manipulację ich wynikami, a my dalej to robimy.

Jest sporo firm, które wciskają łatwe frazy za sporą kasę, bo trudnych nie dadzą rady zrobić. Ale Ty na początku pisałeś głównie o filtrze i tym, że nie potrafią odpowiedzieć co się dzieje w Google.

Edytowane przez Lexy

o ile się zorientowałem:

pozycjonowane słowa/frazy:

tarot

horoskopy indywidualne

strona to www.tarot.net.pl

edit:

pomyliłem się?

Edytowane przez zakręcony

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Heh, czyj to był pomysł z tą frazą "horoskopy indywidualne" zamiast "horoskopy/horoskop" itp.? ;-)

no o to chodzi że firmy :) i tak naprawdę w tym jest problem, a nie w tym, że firma sie nie wywiązuje z umowy :) i znowu zaraz będzie podany fragment o takich samych praktykach....

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Lexy widzę że nawet nie starasz się zrozumieć moich pretensji. Jeszcze raz Ci tłumaczę. Zarówna oni jaki twoja firma nie powinna proponować klientowi frazy z której korzyć ma tylko firma pozycjonerska a nie klient. Lexy tak na marginesie. Z twoich wypowiedzi jasno wynika że nie powinno się korzystać także z twoich usług aby nie wkręcić się w taką sytuację jak ja. Czemu piszesz że podejmując się pozycjonowania nie gwarantujesz wyników. Do d.........y z takim pozycjonowaniem. Jeszcze jedno. Frazę o którą mi chodzi mogę spokojnie wypozycjonować systemem linkującym w ciągu miesiąca. Sprawdziłem to. Czy w takim razie klient powinien przyjąć zasadę że nie należy korzystać z usług pozycjonerów nie poleconych przez znajomego. To na diabła ogłaszacie się w necie. Piękne reklamy a usługi do D.........y. Winę waszej nie skuteczności zwalacie na Google i nie pozwalacie po 8 miesiącach z was zrezygnować.

Właśnie taką frazę "horoskopy indywidualne" zaproponowała mi i przekonywała na podstawie badań o jej skuteczności niby zaufana firma pozycjonerska Sunrise System. Polecam :)

Edytowane przez kempisty

Kempisty nakręcasz się jak głupi, obrażasz każdego rozmówce, ale nie wytłumaczyłeś nam dlaczego ciągle płacisz, a na frazę za którą płacisz nie jesteś nawet w pierwszej 20 ? Jeśli można prosić o odpowiedź bez obrażania mnie i i innych, był bym wdzięczny :)

Post skierowany jest do klientów oszukiwanych przez firmy nie uczciwie świadczące usługi. Obrażone mogą się poczuć tylko takie firmy. Czemu więc uważasz że obrażam właśnie ciebie skoro masz uczciwe zamiary wobec swoich klientów. Ale to już raczej sprawa twojego sumienia. Za frazę płacę w dalszym ciągu ponieważ jeszcze 7 dni temu była na wysokiej pozycji. Prawdopodobnie dzięki linkom z systemu linkującego który podpiąłem osobiście. Cztery dni temu po telefonicznej wymianie poglądów z firmą kazano mi je odpiąć no i poleciała strona poniżej 50 tki. Czy teraz już wszystko zrozumiałeś.

Post skierowany jest do klientów oszukiwanych przez firmy nie uczciwie świadczące usługi. Obrażone mogą się poczuć tylko takie firmy. Czemu więc uważasz że obrażam właśnie ciebie skoro masz uczciwe zamiary wobec swoich klientów. Ale to już raczej sprawa twojego sumienia. Za frazę płacę w dalszym ciągu ponieważ jeszcze 7 dni temu była na wysokiej pozycji. Prawdopodobnie dzięki linkom z systemu linkującego który podpiąłem osobiście. Cztery dni temu po telefonicznej wymianie poglądów z firmą kazano mi je odpiąć no i poleciała strona poniżej 50 tki. Czy teraz już wszystko zrozumiałeś.

Masz rację nie płacę. Ale nie mogę też zlecić usługi komuś bardziej kompetentnemu i uczciwemu bowiem jestem osaczony zobowiązującą nie wiem do czego potrzebną umową a mój serwis nie jest objęty w dalszym ciągu reklamą. Jak już pisałem chcę płacić i mieć z tego korzyści. Chyba o to w tym pozycjonowaniu chodzi.

Edytowane przez kempisty