Skocz do zawartości

Sunrise System z Poznania

kempisty

Rekomendowane odpowiedzi

o co im chodzi??

o możliwość wlepienia kar umownych :D

Gdybym mogła jakoś pomóc w Waszych trwających sprawach sądowych, zaświadczyć, że ta firma to lipa i kaszana jakich mało (przerobiłam wcześniej 3 pozycjonerów i wydawało mi się, że są kiepscy, ale w porównaniu....).

A to zapraszam na świadka w moim procesie z "germańskim najeźdźcą" :D

SS faktur nie wystawia

Obstawiam, że przyślą pismo o znalezionych gównianych linkach których wcześniej nie mogli znaleźć i propozycję zmiany domeny ;)

Mój prawnik pracuje nad pozwem.

To się może przydać , co prawda stare ale może https://poradyprawne-prawnicy.blogspot.com/2012/10/umowa-o-pozycjonowanie-jak-wypowiedziec.html

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ysłałam im pismo z propozycją rozwiązania umowy za porozumieniem stron, bo oni nic nie zarabiają, a ja tracę zyski [...] Chcę się od nich uwolnić, ale oni - mimo braku zysków - nie chcą mnie "puścić" i rozwiązać umowy - o co im chodzi??

O to, że zaczniesz pozycjonować na własną rękę, lub zlecisz to komuś innemu, a oni wystawią fakturę za "nicnierobienie" gdy wyniki się poprawią.

Oczywiście to tylko moja poranna hipoteza.. ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zostało mi 7 miesięcy do końca umowy. Nie mogę ich pozwać za utracone korzyści, gdyż tak stanowi umowa,

że ta firma to lipa i kaszana jakich mało (przerobiłam wcześniej 3 pozycjonerów i wydawało mi się, że są kiepscy, ale w porównaniu....).

Skoro miałaś już doświadczenie w współpracy z pozycjonerami, to dlaczego podpisałaś niekorzystną dla siebie umowę z SS?

Dla mnie osobiście jest to dziwne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Skoro miałaś już doświadczenie w współpracy z pozycjonerami, to dlaczego podpisałaś niekorzystną dla siebie umowę z SS?

Nie widzę sensu w rozwodzeniu się nad tym "dlaczego". Za to chętnie się "rozwiodę" z SS.

Podobnie jak wiele innych osób, dałam się nabrać na ich PR i tyle. Doświadczenie miałam, owszem, ale we współpracy z jednoosobowymi firmami, a ich wyniki były raz lepsze, raz gorsze, ale BYŁY.

Szczerze mówiąc, gdy szukałam kogoś do pozycjonowania, otrzymałam kilkadziesiąt ofert. Niestety 90% z nich była totalnie nieprofesjonalna. Pisali do mnie panowie w stylu "za te frazy to tyle i tyle" - koniec oferty. Gdy miałam dodatkowe pytania np. o szczegóły umowy, kilka razy przeczytałam, że "coś się pokombinuje" :) Albo "dopiero zakładam działalność za 6 miesięcy, więc na razie nie wystawiam faktur" :) Serio.

Myślę, że wielu pozycjonerów, przy jednoczesnym posiadaniu umiejętności i chęci, w ogóle nie potrafi wzbudzić zaufania u klienta ani "sprzedać" swojej oferty w profesjonalny sposób. SS to z kolei potrafi. I tylko to.

Beerbant, jeśli mogę wystąpić jako świadek, bardzo chętnie to zrobię. Czy proces jest w Poznaniu?

Niestety 90% z nich była totalnie nieprofesjonalna. Pisali do mnie panowie w stylu "za te frazy to tyle i tyle" - koniec oferty. Gdy miałam dodatkowe pytania np. o szczegóły umowy, kilka razy przeczytałam, że "coś się pokombinuje" :) Albo "dopiero zakładam działalność za 6 miesięcy, więc na razie nie wystawiam faktur" :) Serio.

Z tym zgadzam się.

Poziom profesjonalizmu, niektórych "firm" pozycjonerskich jest żenujący.

Edit.

Jesteśmy dorośli, mamy doświadczenie i wybieramy źle? Bez sensu.

To oczywiście Twój wybór poparty doświadczeniem. Prawnika należało wdrożyć do działań przed podpisaniem umowy, zazwyczaj to jest standard. Bezsensowne jest teraz smarowanie po forach i szukanie wsparcia.

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Niestety 90% z nich była totalnie nieprofesjonalna. Pisali do mnie panowie w stylu "za te frazy to tyle i tyle" - koniec oferty. Gdy miałam dodatkowe pytania np. o szczegóły umowy, kilka razy przeczytałam, że "coś się pokombinuje" :) Albo "dopiero zakładam działalność za 6 miesięcy, więc na razie nie wystawiam faktur" :) Serio.

Z tym zgadzam się.

Poziom profesjonalizmu, niektórych "firm" pozycjonerskich jest żenujący.

Edit.

Jesteśmy dorośli, mamy doświadczenie i wybieramy źle? Bez sensu.

To oczywiście Twój wybór poparty doświadczeniem. Prawnika należało wdrożyć do działań przed podpisaniem umowy, zazwyczaj to jest standard. Bezsensowne jest teraz smarowanie po forach i szukanie wsparcia.

Bezsensowne jest szukanie pomocy? Bardzo ciekawe twierdzenie. Zapomniałeś tylko dodać, że z punktu widzenia SS jest to bezsensowne.

Edit: mam zamiar rozwiązać tę umowę jak najszybciej i gdy tylko to zrobię, podzielę się wszem i wobec wiedzą, jak to zrobiłam. W szczegółach.

Edytowane przez megger

Dla mnie to nie jest dziwne, wręcz wcale mnie nie dziwi, postaw się w roli klienta który nie ma zbyt dużej wiedzy na temat SEO a od każdego "pozycjonera" słyszy, czyta co innego potem widzi np. audyt SWOT od SS który jest zlepkiem manipulacji i zawiera nierzetelne/fejkowe badania/dane. Słyszy przez telefon bajki z mchu i paproci albo czyta w mailu , że jest pozycjonowany przy użyciu niedozwolonych metod a SS jest jedyną firmą która używa legalnych metod. Chyba normalnym jest, że łyka to jak pelikan ryby.

Dla mnie działania SS niczym się nie różnią od tych oszustów z telepolska sp. z.o.o. wykorzystujących i nabierających starszych ludzi .

Bezsensowne jest teraz smarowanie po forach i szukanie wsparcia.

A gdzie ma szukać wsparcia ? W konfesjonale ? U Rydzyka ?? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mam zamiar rozwiązać tę umowę jak najszybciej i gdy tylko to zrobię, podzielę się wszem i wobec wiedzą, jak to zrobiłam. W szczegółach.

Taka właśnie powinna być kolejność.

sorry, ale jeszcze nikt wypowiadający się na temat SS (lub innych firm z branży) nie napisał: walnęli mnie w rogi, nie zauważyłem ale rozwiązałem umowę. Na razie jest bardzo dużo poszkodowanych. uważam, że na własne życzenie. Osobiście nie podpisuję żadnych umów, które są szkodliwe dla mnie lub mojej firmy. Taka moja zasada i polityka firmy.

edit.

postaw się w roli klienta który nie ma zbyt dużej wiedzy na temat SEO

Podpisuję mnóstwo umów. Jeśli zapisy zapisy są nieczytelne lub niejasne 9 dla mnie lub dla moich prawników) negocjuję zapisy, jeśli umowa jest negocjowalna nie podpisuję jej. Zasada.

teraz nie dziwię się dlaczego tyle ludzi "lokowało" kapitał w takich firmach jak Amber gold. ;)

Edytowane przez SzlafRock
  • Like 1

Beerbant, jeśli mogę wystąpić jako świadek, bardzo chętnie to zrobię. Czy proces jest w Poznaniu?

Ano będzie w stolicy pyrlandii ;) . Jakby co to poproszę o krótki opis "przypadku" i namiary na krzysztof(wiadomo co)seoinfo.edu.pl , przekażę dane adwokatowi w celu dołączenia do grupy świadków ;)

sorry, ale jeszcze nikt wypowiadający się na temat SS (lub innych firm z branży) nie napisał: walnęli mnie w rogi, nie zauważyłem ale rozwiązałem umowę

Bo praktycznie tej umowy przed czasem nie da się zerwać bez dużych kosztów (czasami przewyższających płacenie haraczu) ;) i najczęściej takie manewry kończą się "ugodą" po zawarciu której klient ma pełniejszy portfel co prawda ale niestety nic nie może napisać/powiedzieć o "profesjonalizmie" SS ...

Podpisuję mnóstwo umów. Jeśli zapisy zapisy są nieczytelne lub niejasne 9 dla mnie lub dla moich prawników) negocjuję zapisy, jeśli umowa jest negocjowalna nie podpisuję jej. Zasada.

Echh takich jak Ty to jest promil :D . Ale uwierz mi, że marketing SS "czyni cuda" i każdy paragraf umowy wyjaśnią tak, że nieomalże klient dostaje OBS (orgazm bez stosunku) :D

Poza tym IMHO takie postępowanie powinno się nagłaśniać bo jak wcześniej wspomniałem dotyczy to coraz większej ilości firm (takie podejście do klienta) i przymykając na to oczy niejako umożliwiamy to, że potem jesteśmy dymani na różne sposoby przez różne firmy.

PS

nie do każdego dociera to, że im więcej paragrafów i kruczków ma umowa tym bardziej firma chce przewalić klienta, uczciwe firmy nie chwytają się kruczków prawnych i paragrafów.

Ale uwierz mi, że marketing SS "czyni cuda" i każdy paragraf umowy wyjaśnią tak, że nieomalże klient dostaje OBS (orgazm bez stosunku)

Mnie też SS atakowało kilka razy, nie podpisałem umowy. Tylko dlatego, że umowa nie zabezpieczała moich interesów tylko SS.

Ano będzie w stolicy pyrlandii ;) . Jakby co to poproszę o krótki opis "przypadku" i namiary na krzysztof(wiadomo co)seoinfo.edu.pl , przekażę dane adwokatowi w celu dołączenia do grupy świadków ;)

Jeśli tylko sąd zechce mnie wezwać na świadka to bez wahania się pojawię na rozprawie w moim rodzinnym mieście ;) Napiszę wieczorem.