Skocz do zawartości

PREMIERA! Generator 3.0!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

botów które kopiują treść jest tyle że ludzie nawet sami nie wiedzą skąd to mają

Co nie zmienia faktu, że za to co mają są odpowiedzialni. A że wielu ma firmy i sami to stawiają na swoich serwerach odpowiedni przepis ustawy "o świadczeniu usług..." raczej w grę nie wchodzi i są odpowiedzialni "z urzędu". Bez powiadomień, próśb, gróźb i głaskania po główce :P

Czy google pyta sie o zgode?

A czy Sylwin to google? Jak już napisał Mion - google "się pyta". Jak ktoś nie umie ustawić htaccess, robots czy edytować meta to zawsze może sadzić rzodkiewkę, tam wystarczy znać datę wysiewu :)

żaden ze sposobów pobierania danych z poczty mi nie działał a prośby o pomoc wiadomo jak się zakończyły

Przy takich skryptach nie można robić darmowego supportu. Bo co? Sprzedasz 10 kopii i przez następne pół roku będziesz wszystkim to ustawiał, konfigurował i instalował na serwerach za darmo. Powinna być usługa płatnego supportu - 50PLN/h czy ile tam Sylwin sobie zarabia per h albo godzina czy parę h wliczone gratis, etc. Chociaż pewnie zaraz na forum byłby skandal, "że ktoś bierze kasę za swoją pracę" :)

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niesamowite wrażenie robi klikanie w tagi z lewej kolumny... Klikamy przykładowo na link z anchorem: sony hosting network

I to się nazywa generator treści tematycznych, bo chyba takie było założenie "autorów" oprogramowania :)

Litości, zwłaszcza, że oczekujecie za to pewną, a wcale nie małą kwotę... :)

-------------

A tak już na spokojnie i bez emocji... Czytałeś te teksty które przedmiotowy generator którego Sylwin Jesteś "współautorem" tworzy? Czy Sam Byś dokonał jego zakupu, bo cały czas mowa o "Generatorze stron tematycznych 3.0?

Co innego jeśli byś przedstawił program jako generator treści tematycznie niezwiązanej i zdań bez sensu. Wtedy to rozumiem i nie mam nic do dodania, bo oprogramowanie spełniało by założenia i było by zgodne z jego nazwą. I pewnie być na to też znalazł nabywców...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam,

widziałem serwery, które miały nieszczęście uruchomić sobie strony na tym generatorze 3.0 - marny ich los gdy tylko robot zaczął chodzić i indeksować. Mało tego miałem przyjemność zobaczyć struktury danych w bazie. Nie wiem czy to Sylwin projektował czy BlackSEO ale takiej porażki od strony programistycznej nie widziałem (programuję zawodowo od 6 lat). Deduplikacja już w środku samego systemu - to koledzy nie umieli od początku powalczyć z powielonymi tagami, adresami itp? Serwery przeżyły ledwo co ale (pomaga zbawienny restart apache'a i mysqla).

Pomijając już wydajność oglądając sobie niezakodowany (?) plik index.php i oceniając jakość kodu można się spodziewać gniota i gniot powstał...

Sylwinie - a uzywanie slownika Thesaurusa na licencji GPL nie pociaga czasem za soba koniecznosci publikacji Twojego dziela na tejze samej licencji? Moge sie mylic ale niech mnie ktos poprawi.

P.S - Nie oszukujmy się. Jeżeli coś naprawdę fajnie działa i przynosi kasę samą z siebie to nikt tego nie sprzedaje tylko zbiera plony tego co zasiał.

Pozdrówka

Bo pan Sylwin doszedł do wniosku, że można na tym zarobić, więc nie stara się tworzyć dobrego oprogramowanie tylko to co napisze/wymyśli na szybko usiłuje sprzedawać innym. Co więcej nie czuje konstruktywnych uwag i nie dąży do poprawienia swojego oprogramowania. I tak jak już napisałem wystawia użytkowników na nieprzyjemności z tym związane...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie oszukujmy się. Jeżeli coś naprawdę fajnie działa i przynosi kasę samą z siebie to nikt tego nie sprzedaje tylko zbiera plony tego co zasiał.

Dokładnie. Nikt nie sprzeda czegoś co po instalacji przynosi zyski za 400PLN. Raczej tego typu skrypty bym traktował jako bazę pod coś swojego i modyfikacje. Oczywiście jeżeli kod dobry. A o dobry kod bardzo trudno, pomino tych bujd o książkach do PHP i portalach w 5 minut kóre niektórzy tu wygadują. "książka do php" na niewiele się w tym wypadku przyda a właściwie można ją sobie darmować :P

A wracając do tematu skryptów. Macie coś co generuje polski tekst taki jak byście chcieli? Może przykład strony, wiem, że ostatnio panika na forum. Może byc coś co wypadło z indeksu :) Bo moim zdaniem generowanie sensownego tekstu na zadany temat po polsku nie jest technicznie możliwe. Kto wyprowadzi mnie z błędu ? :D

Dokładnie. Nikt nie sprzeda czegoś co po instalacji przynosi zyski za 400PLN. Raczej tego typu skrypty bym traktował jako bazę pod coś swojego i modyfikacje. Oczywiście jeżeli kod dobry. A o dobry kod bardzo trudno, pomino tych bujd o książkach do PHP i portalach w 5 minut kóre niektórzy tu wygadują. "książka do php" na niewiele się w tym wypadku przyda a właściwie można ją sobie darmować :P

Książkę do chemii też można kupić ale to nie oznacza, że po chwili będzie już można "gotować magiczne mikstury" choć w przypadku PHP chyba troszkę jest łatwiej ;)

A wracając do tematu skryptów. Macie coś co generuje polski tekst taki jak byście chcieli? Może przykład strony, wiem, że ostatnio panika na forum. Może byc coś co wypadło z indeksu :) Bo moim zdaniem generowanie sensownego tekstu na zadany temat po polsku nie jest technicznie możliwe. Kto wyprowadzi mnie z błędu ? :D

W moim odczuciu generowanie zupełnie czegoś nowego nie bazując na kontencie z innych stron tylko "samo z siebie" jest niemożliwe ;=))) Często człowiek sam nie wie co ma napisać na "tematycznej stronie" i się posiłkuje już gotowymi materiałami jakoś je lekko przerabiając :P

Ja chciałbym aby się Sylwin wypowiedział i udzielił odpowiedzi na pytanie ile linii kodu ma to dzieło zwane Generator 3.0 bo gdzieś tam wyżej pisał, że to wiele wiele wiele więcej niż 2 ;=)) A może w tym przypadku przydałoby się zacytować "polską myśl szkoleniową" i napisac: a może lepiej mądrze stać niż głupio biegać?

A więc tak: co do podstrony o tematyce sex - jeden z pytających chciał żebym coś takiego wygenerował !

w jakim celu mam liczyć wszystkie linie kodu?

Bo pan Sylwin doszedł do wniosku, że można na tym zarobić, więc nie stara się tworzyć dobrego oprogramowanie tylko to co napisze/wymyśli na szybko usiłuje sprzedawać innym. Co więcej nie czuje konstruktywnych uwag i nie dąży do poprawienia swojego oprogramowania. I tak jak już napisałem wystawia użytkowników na nieprzyjemności z tym związane...

człowieku... - jakich uwag!? czy ktoś powiedział co mam zmienić? poprawić? nikt!

a co do Twoich programów - robisz raczej mało twórcze rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności