Skocz do zawartości

Soft do sprawdzania pozycji i inne narzedzia

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie do forumowiczow,jaki soft do masowego sprawdzania pozycji polecacie?

Cena web toolsa jest w zasadzie nieco nizsza od web ceo,a jak wiadomo ten program ma raczej wiecej funkcji i jest bardziej rozbudowany.

Zastanawialem sie nad web toolsem oraz web ceo - wersja za 389$,czy ktos moze mial stycznosc z tymi programami i moze sie wypowiedziec jakie sa plusy oraz minusy kazdego z nich?

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

To o czym warto wiedzieć, to fakt, że poprzez program możesz przekazywać informacje gospodarcze (dane swoich klientów) twórcy programu.

W tej delikatnej kwestii, moje zaufanie do Mkr-a (Web-Tools) jest o wiele, wiele większe, niż do twórców Web Ceo.

Pozdrawiam, J.

P.S. Własny soft, szyty na miarę. Jeżeli nie potrzebujesz rozwiązania dedykowanego, kup toolsy i tyle.

ja tam mogę co najwyżej o zaletach i wadach web ceo napisać jako użytkownik.

Najpierw wady:

- spore wymagania co do zasobów komputera, na P4 2GHz + 512M to już raczej zapomnij że sobie popracujesz na tym komputerze komfortowo trzeba przeznaczyć oddzielną maszynę albo zostawiać na noc.

-nawet na maszynie serwerowej jest taki mulasty

- program co prawda aktualizuje sie sam ale trzeba klikać myszką aby to zrobił albo uruchomić go ponownie, co jak dla mnie jest sporą pomyłką, wolał bym aby działał na zasadzie zainstaluj i zapomnij, oczywiście można to obejśc ale jak sie placi kilkaset dolarów to wypadało by aby nie było takich niedoróbek.

- trochę sporo danych jest przechowywanych na serwerze web ceo, jednym to może przeszkadzac innym nie.

-web ceo zasiało zamęt w bazach danych , co prawda jest to firebird ale dłubać raczej nie można po bazie samemu (import -export wprost do bazy odpada)

-robią i robią wsparcie dla unicode i zrobić nie mogą

-miejscami program jest bardzo nieintuicyjny ale to może ja mam za duże wymagania

Z zalet:

-działa ok, choć przed następnym zakupem aktualizacji to sie zastanowie czy wykupywać dalej bo trochę mało korzystam z tych wszystkich bajerów

-super sprawa są raporty które można otrzymywać w różnej formie

-super sprawa są raporty które można otrzymywać w różnej formie

Są pewne dodatkowe braki...

Jak uzyskać w raporcie np. średnią pozycję z jakiegoś dowolnego okresu? Automatycznie się nie da. Tak samo jak nie ma np. wykresu przedstawiającego historię pozycji...

(...) przy darmowej wersji to zbytnie przymulanie kompa.

Tak jest przy każdej wersji....

Ja też bym raczej nie liczył na to że program w pełnej wersji bedzie mniej przymulał jak demo przymula :)

Wykres pozycji OTO ON :

wykres.JPG

Więc proszę mi nie pisać że nie ma.

Średnia pozycja a co to znaczy ? Jak byłem przez 2 tygodnie na 11 pozycji a jeden tydzień na pierwszej to średnio byłem na 7 ? Linia trendu to rozumiem ale średnia to nie bardzo.

To o czym warto wiedzieć, to fakt, że poprzez program możesz przekazywać informacje gospodarcze (dane swoich klientów) twórcy programu.

W tej delikatnej kwestii, moje zaufanie do Mkr-a (Web-Tools) jest o wiele, wiele większe, niż do twórców Web Ceo.

Dzięki za zaufanie :)

Pozwolę sobie nadmienić, że istnieje możliwość otrzymania oświadczenia o poufności danych przetwarzanych przez wersję instalowaną Web-Tools.pl

Zapomnialem dodac ze przydalby mi sie funkcja jeszcze dla sprawdzania fraz angielskich dla google.com,malo tego jest ale zawsze cos,w przyszlosci rowniez hiszpanskich,a tego w web toolsie raczej nie ma.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności