Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie filtrów.

danieltr

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się przed chwilą zacząłem zastanawiać nad przyczynami filtrów, które dostajemy... i mam pewne pytanie: czy w filtr wpada strona, która jest silnie linkowana na daną frazę przez jakiś okres, czy może być to spowodowane dodaniem dużej ilości silnych linków w ciągu jednego / kilku dni? A może to i to?

dużo linków o tym samym anchorze w krótkim czasie

Anchory nie muszą być takie same. Wystarczy, że linków jest za dużo (mogą się znajdować dosłownie na kilku stronach, ale takich z dużą liczbą podstron) i jest filtr na wszystkie frazy.

Moim zdaniem filtry są za łapczywość, dużo linków o tym samym anchorze w krótkim czasie.

Z jedną stronką załapałem się właśnie na taki problem. Z Waszego doświadczenia jak długo wychodzi się z takiego filtra? Linkować tym anchorem dalej czy odpuścić na jakiś czas? (Teraz dalej linkuję). To mój pierwszy filtr :)

Edit: Stronka ma prawie 2 lata, linkuję od miesiąca, BL wg yahoo ok 2k.

"Filtra dostaje się na całą domenę czy na wybrane frazy?"

Na całą domenę czyli na wszystkie możliwe frazy, nawet te, które nie były w ogóle linkowane i brane pod uwagę.

"Linkować tym anchorem dalej czy odpuścić na jakiś czas?"

To pytanie to chyba jakiś żart ;> a tym samym jeden z najgorszych błędów jakie można zrobić przy filtrze.

""Linkować tym anchorem dalej czy odpuścić na jakiś czas?"

To pytanie to chyba jakiś żart ;> a tym samym jeden z najgorszych błędów jakie można zrobić przy filtrze.

"

To jest dla mnie dwuznaczne, linkować dalej ten sam anchor czy sobie odpuścić? :)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

"linkować dalej ten sam anchor czy sobie odpuścić?"

A nie widzisz jeszcze jednego wyjścia poza tymi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności