Skocz do zawartości

Dwie domeny, dwa serwisy, co myślicie o moich pomysłach?

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu miałem na oku domenę: hitobito.pl krótka, chwytliwa nazwa. W dodatku oznacza z japońskiego "Ludzie", ciekawe myślę, zarejestruje, co mi tam, jak domeny są tanie, a to dobra, dźwięczna domena:) Myślałem, żeby otworzyć pod nią serwis społecznościowy, jednak dużo tego i ciężko się przebić. Tak teraz urozmaiciłem pomysł, może stworzyć serwis społecznościowy dla fanów Japonii, mangi, anime, j-music i innych w tym stylu. Każdy mógłby dodawać swoje zdjęcia, twórczość w postaci fan artów, ocenić innych, porozmawiać po japońsku na czacie czy też poczytać najnowsze wiadomości z kraju kwitnącej wiśni:) Myślę, że kultura japońska ma bardzo dużą grupę fanów w Polsce. Źródła zarobku - adsense, reklama szkół językowych i kursów języka, tradedoubler, złote myśli (są pewnie jakieś booki dotyczące japońskiego).

2. Serwis, tak postawić, żeby sobie stał pod domeną smsowo.net - zapchać wszystkim czym się da za darmo wysyłać smsy do różnych sieci, głównie linki do programów, na stronie też bramka online, załadować jeszcze materiałami promocyjnymi wapstera, zaindexować, podpozycjonować, gdzieś tam na forach ogłosić, że mam działające bramki sms i zostawić na jakiś czas z adsensem... bramka działająca sama się zareklamuje...

Co o tym myślicie?

Ad. 1 Znasz sie na kulturze japonskiej?

Ad. 2 Takich serwisow jest wiele - czym Twoj bedzie sie roznil od pozostalych?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności