Skocz do zawartości

Kilka domen - jedna witryna - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prowadzę stronę, której adres to np. www.mojanazwa.pl

Wykupiłem kilka domen, które chciałbym, aby prowadziły do podstron w/w witryny.

np. domena abc.pl -> mojanazwa.pl/kontakt, domena cda.pl -> mojanazwa.pl/oferta itd.

Moje pytania w związku z powyższym:

1. Czy te "nowe" domeny powinienem zgłosić do wyszukiwarek czy same zostaną zaindeksowane?

2. Czy taki "zabieg" jak opisałem powyżej nie zaszkodzi mojej witrynie np. ban?

Za pomoc z góry wielkie dzięki.

Na moje oko:

1. jeśli domeny będą tylko przekierowaniem to nie zostaną w ogóle zaindeksowane,

2. nie powinien zaszkodzić - wiele firm tak robi (np nasza-klasa.pl / naszaklasa.pl - to przekierowanie na jeden serwis; z drugiej strony nie dotyczy to podstron tylko głównego serwisu ale jeśli to będzie 1 przekierowanie to nie sądzę żeby zaszkodziło)

prawde mowiac, to nie bardzo widze sens takiego dzialania, ale nie czepiam sie, bo kazdy ma swoje przemyslenia :zeby:

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności