Skocz do zawartości

Zablokowana strona

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wchodźcie na tą stronę. Znajduje się na niej jakiś trojan. A ty zainstaluje sobie nod32 a zobaczysz że masz wirusa na stronie. Zapewne dorzuca tekst podczas wgrywania plików przez klienta ftp.

leonet napisał(a):
Nie wchodźcie na tą stronę. Znajduje się na niej jakiś trojan. A ty zainstaluje sobie nod32 a zobaczysz że masz wirusa na stronie. Zapewne dorzuca tekst podczas wgrywania plików przez klienta ftp.

Dzięki leonet - a może to powolna zemsta za precle ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

FF3 pobiera dane z G i przy takich stronach wyświetla stosowne ostrzeżenie. M.in. jest tam przycisk "Dlaczego ta witryna została zablokowana?", po kliknięciu którego otwiera się strona z dodatkowymi informacjami. Posprzątaj po prostu to świństwo i wgraj nowe wersje skryptów których używasz - pewnie stare mają dziurę która umożliwiła dodanie tego.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

k3rn3l napisał(a):
Pierwsze co zrób to zobacz czy nie masz wirusa u siebie na kompie.

Drugie zmień wsyztskie hasła do ftp jakie masz zapamiętane w programach.

Trzecie - działaj z naprawą strony.

Myślisz że to pomoże ? miał ktoś już taki przypadek ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Tak pomoże.

Miałem już z tym do czynienia u mojego Klienta.

Miał wirusa na kompie.

Na ftp został zmieniony plik index.php (na końcu dodany js').

W tym czasie Klient się nie łączył na serwer ftp a z logów wynikało, że ktoś się połączył z odległego kraju (nie pamiętam już dokładnie z jakiego) i zmienił to.

W logach znaleziono też informację, że prób logowania na ten adres było więcej.

takie operacje były przprowadzane:

- ściąganie pliku

- wgrywanie go jeszcze raz

(soft pewnie sprawdzał czy plik zarażony, jeśli nie to dokonywał zmian i wysyłał zmienoiną wersję pliku na ftp).

Marketing w sieci - da się ?

k3rn3l napisał(a):
Tak pomoże.

Miałem już z tym do czynienia u mojego Klienta.

Miał wirusa na kompie.

Na ftp został zmieniony plik index.php (na końcu dodany js').

u mnie czysto......

"Na ftp został zmieniony plik index.php (na końcu dodany js').

W tym czasie Klient się nie łączył na serwer ftp a z logów wynikało, że ktoś się połączył z odległego kraju (nie pamiętam już dokładnie z jakiego) i zmienił to."

Byłam w identycznej sytuacji. Trzeba sprawdzić wszystkie pliki o standardowych nazwach, np. wspomniane index.php

Po jakim czasie znika taka Guglowska informacja - czy zaraz po tym jak bot wlezie na stronę i zobaczy ze jest ok ? macie jakieś wnioski ?

Po jakim czasie znika taka Guglowska informacja - czy zaraz po tym jak bit wlezie na strone i zobaczy ze jest ok ? macie jakieś wnioski ?

Przeczytaj jeszcze raz co pisało na tamtej stronce w G. :P

Cytat
If you are the owner of this web site, you can request a review of your site using Google Webmaster Tools. More information about the review process is available in Google's Webmaster Help Center.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności