Skocz do zawartości

Sonda na temat blogów

Systemy Blogów  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który system blogów jest najlepszy?

• b2evolution
      0
    • Dotclear
      0
    • Eggblog
      0
    • FlatPress
      0
    • LifeType
      1
    • Loudblog
      0
    • Nucleus CMS
      0
    • sBlog
      0
    • Serendipity
      1
    • SimplePHPBlog
      0
    • Simplog
      0
    • Textpattern
      0
    • WB News
      0
    • Wheatblog
      0
    • WikyBlog
      0
    • WordPress
      64
    • Zomplog
      0
    • (cms jako blog: joomla, e107, drupal)
      1
    • (własny)
      10
    • inny
      1
  2. 2. Ile blogów posiadasz?

• 0
      9
    • 1
      8
    • 2-5
      29
    • 6-9
      8
    • 10-20
      12
    • 21-50
      3
    • 50 +
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, ponieważ króluje obecnie WordPress, chciałbym rozpocząć dyskusję na temat pozostałych blogów.

Które są najlepsze pod pozycjonowanie?

które dla osób będących amatorami i chcących mieć własnego bloga, innego od wszystkich

etc.

Zapraszam do dyskusji

Sonda za mało precyzyjna jako że zależy do czego najlepszy ? Wordpress jest ok bo ma ping, posiada wiele przydatnych wtyczek i szablonów. Joomla jest oki bo ma ładniejsze szablony niż wordpress w dużo szerszej tematyce. Po zainstalowaniu kilku wtyczek też się ładnie indeksuje. Własny skrypt jest także ok bo unikalny ale minusem jest czas i umiejętności potrzebne na napisanie tego co potrzebujesz oraz brak szablobnów. chyba że piszesz go pod szablony wordpress, joomla czy też inne występujące za free w sieci.

W sumie to każdy z tych cms jest najlepszy, oczywiście rozpatrując ich po różnym kątem. Wiesz to tak jakbyś zapytał co jest lepsze do uprawiania sportów zima czy lato ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 tygodnie później...

Dostępne oprogramowanie daje tyle możliwości, że w przełożeniu na czas jaki trzeba poświęcić na zrobienie swojego jest to nieopłacalne.

Z wielu, z nich nie miałem okazji korzystać, ale to chyba dlatego że WP przewyższa je funkcjonalnością.

Jeśli chodzi o efekty wizualne to faktycznie WP do Joomli często nie dorasta do pięt.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

dla mnie było oczywiste, że blog to serwis dla człowieka, który chce pisać felietony, artykuły i inne.

Chodziło mi o blog łatwy w instalacji (niekoniecznie) ale przede wszystkim łatwy w obsłudze dla zwykłego użytkownika.

Tak się składa, że w niedługim czasie będę tylko "instalował" kilka blogów dla potrzeby kilku ludzi twórczych i chętnie zrobiłbym to na czymś innym niż wordpress. ale widzę, że o opinie ciężko.

To może chociaż słownie, co poza WordPress?

nie musi być super dobra indeksacja, jeden art wystarczy, że da wynik=1 site. ważne by teksty były w indeksie, by łapać z ogona. tematyka bardzo niszowa dla bardzo wąskich grup.

ważne by były kategorie, strony i tagi (i tu niekoniecznie indeksowane)

ja osobiście mogę polecić sNews,

można wszystko z nim zrobić ze względu na to że kod jest ładnie napisany, nie miałem problemu z dorobieniem kilku modułów lub znalezieniem ich na forum tego systemu

co ważne spokojnie można zrobić automatyczne pingowania każdego dodanego artykułu przy jego dodaniu

działam na tym systemie na moim najważniejszym blogu i nie mam problemów chociaż korzystam też z wordpress'a

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie można zapominać o blogach zewnętrznych,

jeden z lepszych to blogi.pl, świetnie nadaje się do indeksacji.

Na polskim rynku funkcjonuje ich cała masa, najbardziej popularny i najgorszy pod względem ilości reklam i wydajności jest blog.onet.pl

PREMIERA, ZAJRZYJ KONIECZNIE*

Coś zupełnie innego:

Ręceprecz Odtybetu

*klikajac w mego refa nic nie tracisz, a ja mam 10%, dzięki :)

Nie można zapominać o blogach zewnętrznych,

jeden z lepszych to blogi.pl, świetnie nadaje się do indeksacji.

Na polskim rynku funkcjonuje ich cała masa, najbardziej popularny i najgorszy pod względem ilości reklam i wydajności jest blog.onet.pl

Fakt, nie można zapominać. Jednak nad takim blogiem nie masz kontroli. Portal może paść, albo np. admin "za coś" co uważa za niesłuszne, po 2 latach pracy może wykasować.

Jakiś czas temu widziałem praktycznie upadek dobrego serwisu, bo był na subdomenie, którą po kilku latach jakiś admin "sobie wykasował"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności