Skocz do zawartości

Podział transferu na łaczu?

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Ale inni na takim samym łączu maja tez torrenta, i dzialaja im normalnie stronki. Szukalem po opcjach, ale nie wiem gdzie ustawic, zeby torrent łykał tyle i tyle.

Swoja droga, jesli on ma pobieranie 50 kb/s w danym czasie, to jak to mozliwe, ze zapycha łacze ktore jest nieco wieksze?

To samo mam u siebie .Przy laczu 10 MB sciagam czasami z predkoscia zaledwie 100 kb/s i strony stoja w miejscu ... probowalem grzebac w ustawieniach jednak niewiele to zmienia.. jednak po kilku godzinach wlaczonego utorrenta wszystko sie uspokaja i sciagajac z predkoscia powiedzmy 450 kb stronki laduja sie bez problemow. Czym to idzie pewnie nigdy sie nie dowiem :P

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

ogranicz sobie przepustowość dla klienta bittorrent. W opcjach powinno być a jak nie ma to zmień klienta :) albo użyj program netlimiter np. lub podobne

EDIT:

oj sporo osób mnie wyprzedziło :P to innego klienta spróbuj. Może to klient torenta jest coś skopany

mam taki problem, jak odpalam torrenta, to siadaja mi stronki WWW, tj. chodza jak krew z nosa, laduja sie po 5 minut. Stale lacze (1,0 Mb/s), xp, utorrent. U innych normalnie wszystko smiga, w czym moze byc problem?

Inne osoby pewnie już to zrobiły co i Ty powinieneś!

µTorrent : opcje -> Połączenia -> Wysyłanie -> Wpisać np. 12 KB

Aby ściągnąć stronę musisz najpierw wysłać na serwer co chesz otrzymać, jak masz zapchane łącze w kierunku od Ciebie to strony są ślamazarne.

W zależności jak masz zorganizowaną sieć albo jakiego sprzetu używasz możesz poszukać na firewall opcji związanych z priorytetami.

Ustawiasz aby HTTP , POP i SMTP miały najwyższy priotytet i zapominasz o czyms takim jak zapychanie łącza. Na pewno da sie to zrobić w linux i niektóre routery cisko widziałem że to mają.

Często się czyta że ktoś dzieli internet z innym i ma problem gdy ten drugi mu zapycha łącze. Ale takiego przypadku jeszcze nie spotkałem jak ktoś sam sobie zapycha łącze i woła o pomoc :D

Ja korzystałem z programu BandwidthController. Tak jak wspomniał Maximus Marius miał on właśnie możliwość ustawienia priorytetów na poszczególne protokoły, porty, adresy IP itp. Tylko że był on zainstalowany na komputerze ktory pełnił role routera w sieci lokalnej.

Myśle że w Twoim przypadku nie potrzeba żadnego oprogramowania tylko zdrowy rozsądek.

.

Niektórzy prowiderzy limitują ilość połączeń, lub routery ich nie są w stanie obsłużyć (niektóre p2p nawiązują nawet kilka tys połączeń na sek). p2p ma jednak na celu maksymalne zajęcie danego pasma. Ogranicz ilość połączeń, przepustowość dla p2p zarówno dla uploadu jak i downloadu i powinno być ok.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności