Skocz do zawartości

Kodeks SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam sie z pkt 1 :D.

Wiec zaprzestac stawiac spamy, uzywac SWL, bo nie wszystkie firmy SEO chca uzywac tych technik. Wiec automatem firmy ich uzywajace działają na szkode innych firm SEO.

Hekko ale ja nie pisze do zwolenników spamu, tylko do jego przeciwników. To nie jest forum gdzie wyrazaja opinie ludzie i zwolennicy tylko jednych technik. Zbyt ;) dlugo jestem w branzy żeby uznawać takie wypociny tworzone przez kogoś komu daleko do autorytetów w tej branży.

Ale bzdura, google zabroni mi używać SWL ? Coś źle zrozumiałeś ten punkt.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
moze by faktycznie zrobić kodeks pod IAB lub kims wielkim? Nie komentuje co jest czarne, a co białe. Chodzi o możliwosci wydźwięku, z całym szancukiem dla wszystkich firm SEO, także mojej, ale gdybym nie był w tej branży to bym o nich nigdy nie usłyszał, wiec moze potrzebny jest jakis medialny kop ? Jakis strategiczny partner? Sami wydaje mi się ze jestesmy za malutczy ;)

za malutczy ?? Adek przecież kilka/kilkanaście firm zebranych stąd kontroluje 80% najważniejszych serpów :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

IAB nie będzie uznawał takich partnerów którzy stawiają kopie WIKI badz tworzą SWL których zabrania np. Google i co widac ostatnio stanowczo kara.

Być może nie, ale z drugiej strony ja bym się zastanowił czy Google jest zadowolone z tego że osobnicy Twojego pokroju lansują się w koszulkach z logiem G i innych jego usług/serwisów (np. blogger).

Reakcja na grupie dyskusyjnej Google na naszego rycerza krzyżowego zapowiadającego antyspamową krucjatę jest dosyć interesująca:

Jakkolwiek nie przepadam za spamem, nigdy nie spamowałem (poważnie:)),

to robienie tego co szook w ten sposób za bardzo mi się nie podoba.

Z jednej

strony popieram taką akcję jak najbardziej, ale z drugiej jednak coś

mi nie pasuje. Być może sposób wykonania..

Jesli to miało by być robione automatycznie to trzeba by było mieć

zgodę od firm typu google, alexa, yahoo itp na parsowanie i pobieranie

wyników...

dobrze było by gdyby szook popatrzył na to co robił/

robi, chyba wszyscy pamiętają jego szookokatalogi, które były

prawdziwym spamem, tutaj mamy normalne teksty pisane przez ludzi,

powiedzmy unikalne. Szook przypominam sobie również jak chwaliłeś się,

że odpalasz roboty, które będą zbierały content z wszystkich stron, a

następnie miksowały wszystko razem. Ba! pokazywałeś nawet działanie

tego! Więc nie rozumie Twojej taktyki, raz za przeproszeniem liżesz

pupe gościom stawiającym spam, a następnym razem ślesz na nich spam

raporty. Wiedzą również chyba wszyscy jaki to według Ciebie był naj

system Xanna, dopóki coś Ci głowy Ci nie przyszło i nie zaczynałeś na

niego najeżdżać...

Można mieć tylko nadzieję, Etyczny_od_niedawna_Szooku, że jak każdy

poprzedni projekt ten też porzucisz niedokończony.

Kodeks IABu jest IMO dobrym przykładem do wzorowania sie jak taki kodeks nie powinien wyglądać.

Dokładnie :D

Panowie jak sie pozycjonuje to każdy wie ;)

Przydało by się piętnowac pewne zachowanie innych firm , nie raz juz było na PIO o podbieraniu klientow itp itd , ostatnie wydrzenia spowodowały ze musimy coś z tym fanten sami zrobic bo nikt za nas tego nie zrobi

Uażam ze jako pozycjonerzy jesteśmy sporą spolecznością zeby powołac własny twór i mysle ze o tym bedziemy dyskutowac na obecnym SEO party 2k8 co i jak

Jak powiedział Beer co do SEO to pare firm kontroluje 80% seo i to jest prawda

Marketing internetowy dla firm

zgadzam się z Xann, uważam że rynek można ukierunkować ale muszą być ustalone jakieś zasady tylko pytanie jak je kontrolować i utrzymać w ryzach...

za malutczy ?? Adek przecież kilka/kilkanaście firm zebranych stąd kontroluje 80% najważniejszych serpów :D

beer nie chodzi o to co mogą, chodzi o siłe przebicia, reklamy, PR

Jak chcesz to wylansowac? Wszyscy wrzuca sobie pod avatary stopki na PiO?

I co w firmami z SEO powaznymi które sie pod tym nie podpiszą,? One będą złe, czy gorsze? ;)

Luq predzej sie podpisza pod kims kto walczy ze spamem, niz pod zbiorem ludków z SEO którzy zasmiecaja internet.

Jak sadzisz Luq oni są źli że ktoś im zgłasza spamerskie strony - NIE. Jak sadzisz cały web to PIO nie.

Spamerzy dla potencjalnych webmasterów to szkodniki internetowe. Wiec nie mów mi że fakt iż userzy PIO jadący na spamie uważają Szooka za be oznacza że webmasterzy ich pochwalają.

Google nie zabroni Ci uzywac SWL, spamu itp - bo masz prawo dać na stronie co chcesz - jednak po co lamenty i płacze na PIO typu kolejna fala banów, przestancie sie uzalać ze dostajecie bany to bedzie ok. Narazie ciagle lamentujecie że Wasz spa wylatuje, że dostajecie bany że Google jest be.

Nikt Wam niczego nie zabrania - spamujcie sobie ale ponoście konsekwencje spamu.

80% kontroluje serpy albo im się tak tylko wydaje. Jak spam zacznie znikać a widać Google coraz skuteczniej walczy ze spamem, to zaczniecie kontrolowac swoje lokalhosty jak kupicie sobie Google MINI.

Xann naprawde życzę by spamy z Twojego SWL przezyły jeszcze kilka miesięcy, wtedy zobaczysz ile rynku kontrolujesz w serpach.

Naprawde wiele Wam sie wydaje, że ktoś sie podpisze pod tym - pod Tworem stworzonym przez ludzi działających na szkode jakości wyników - macie naprawde mocne życzenia. Nie widze możliwości by Google respektowało takie zasady, ba nie widze możliwości by klienci kupowali taki kodeks wiedzac ze Tworcy raz po raz dostają bana w Google za łamanie zasad wyszukiwarki. Jaki poważny klient zaryzykuje współprace ze spamerem ? który opiera swój biznes o cienka granice dzielącą dzis jestem jutro mnie nie ma.

Tak czy tak - powodzenia Panowie spamerzy - naprawde widac uwazacie ze jestescie wstanie generowac tyle spamu by wygrac z Google które walczy o jakość wyników. Ambitne nie powiem.

Przydało by się piętnowac pewne zachowanie innych firm , nie raz juz było na PIO o podbieraniu klientow itp itd , ostatnie wydrzenia spowodowały ze musimy coś z tym fanten sami zrobic bo nikt za nas tego nie zrobi

A co Ci da to pietnowanie ze sie zapytam? Przyklad z ostatnich dni czyli SS glowna konkurencja kazdego na tym forum.. Mozna ich obsmarowac opisac jacy to Oni zli, podstepni itp ale czy to cos zmieni? W moim odczuciu nie gdyz ta firma tydzien pozniej podpisze nowy kontrakt o ktorym mozna tylko marzyc...

Pomysl dobry lecz uwazam ze niewiele on zmieni

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

przestancie sie uzalać ze dostajecie bany to bedzie ok.

A Ty przestań podchrzaniać, też będzie ok. I jeszcze się tym żalić na forum.

edit: Tylko nie pisz za chwilę, że otwarcie piszesz co robisz bo się z tym nie kryjesz bo to śmiech na sali.

Hekko ja się nie żale - ja jawnie pokazuje że jestem anty, że chce i bede z tym walczył.

Dziś Jeża spam, jutro będę szukał w SWLach spamów.

To tylko pokazanie - chcesz spamuj ale wiedz że jest ryzyko bana. Że uzywanie i stosowanie takich technik grozi banem.

Nie mysl że Xann czy inny twórca spam generatora, swla itp obroni Ciebie przed banem, że jak tylko przestaniesz być karmą dla systemu to przyjdzie i Ciebie pogłaszcze.

Ludzie mysłą ze spam to boska alternatywa, łatwość robienia SEO. Mi się osobiscie podoba że tak myślą zgubnie.

Mimo to warto by wiedzieli że robią źle i że ktoś mocno to będzie napiętnował.

Luq co do reakcji nie widzi mnie - dziwne żeby ludzie popierali walkę ze spamem tak zdecydowaną.

Ale wiesz czemu się zdziwie w przyszłości - jak jakaś wiarygodna firma wesprze działania spamerów.

Może do tej pory wspierały i się podpisywały, ale myślę że przestaną za jakiś czas chcieć się identyfikować z osobami które wspierają spam.

Hekko ja się nie żale - ja jawnie pokazuje że jestem anty, że chce i bede z tym walczył.

Anty- co ? Antyludzki chyba. I nic Ci nie pomoże długi czas istnienia w tej branży.

To tylko pokazanie - chcesz spamuj ale wiedz że jest ryzyko bana. Że uzywanie i stosowanie takich technik grozi banem.

Każdy o tym wie a Ty dalej swoje.. Jednak prócz tych zgłaszaniem rzekomych spamów radziłbym Ci się zająć tym co naprawdę szkodzi.

Myślę, że nie tylko moja będzie taka opinia. Zresztą i tak zaraz napiszesz swoje..

I co w firmami z SEO powaznymi które sie pod tym nie podpiszą,? One będą złe, czy gorsze? ;)

Adek a co Tobie przeszkadza posiadanie na stronie internetowej 15 logosow innych organizacji ???? mysle ze nic wiec dojdze ci jeszcze jeden :D

PS> hekko daj juz spokój

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności