Skocz do zawartości

Rozmieszczenie reklam, kolorystyka

_Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za kod?

Ten, który podawałeś na swoim blogu, czyli <!-- google_ad_section_start --> i <!-- google_ad_section_end --> :P Nie wiem tylko, czy można tego używać do jakichś małych fraz, typu "gra Final Fantasy", czy musi to być dużo dłuższy tekst, np. akapit?

Tak, ale to kwestia nie kolorystyki a położenia. Jeśli wstawisz małą jednostkę linkową pod menu i menu ustawisz tak, żeby wyglądało jak linki z AdSense, to rzeczywiście będzie kłopot.

Czyli jeżeli teraz mam w prawym pasku jednostkę reklamową, a nie linkową i ustawię jej kolor na taki sam czerwony, jak reszta linków, to będzie dobrze, czy źle? Czy czasem ten czerwony nie będzie mniej widoczny i będzie to przeszkadzało? I co z ramką?

Ten, który podawałeś na swoim blogu, czyli <!-- google_ad_section_start --> i <!-- google_ad_section_end --> :P

A już myślałem, że ktoś wymyślił jakiś skrypt do poprawy dopasowania reklam. :)

Aha, skorzystaj też z "weight=ignore" do otoczenia tym nieistotnych elementów witryny.

Nie wiem tylko, czy można tego używać do jakichś małych fraz, typu "gra Final Fantasy", czy musi to być dużo dłuższy tekst, np. akapit?

Cokolwiek, byle zawierało odpowiednie frazy / hasła. Szukaj haseł szerszych, np. gry komputerowe, bo na FF będzie Ci ciężko znaleźć reklamy...

Czyli jeżeli teraz mam w prawym pasku jednostkę reklamową, a nie linkową i ustawię jej kolor na taki sam czerwony, jak reszta linków, to będzie dobrze, czy źle? Czy czasem ten czerwony nie będzie mniej widoczny i będzie to przeszkadzało? I co z ramką?

Ramkę wywalić, kolory linków na czerwono, kolory tekstu na szaro. Jeśli nie będzie za blisko do innych klikalnych elementów witryny, nie będzie kłopotu.

Dla świętego spokoju możesz napisać do ekipy AdSense i poprosić o ocenę ustawienia reklam.

Aha, skorzystaj też z "weight=ignore" do otoczenia tym nieistotnych elementów witryny.

Ok :P

Cokolwiek, byle zawierało odpowiednie frazy / hasła. Szukaj haseł szerszych, np. gry komputerowe, bo na FF będzie Ci ciężko znaleźć reklamy...

Dzięki. Muszę ogólnie nakierować bota na "gry", bo faktycznie, samo FF to cieniutko ;)

Ramkę wywalić, kolory linków na czerwono, kolory tekstu na szaro. Jeśli nie będzie za blisko do innych klikalnych elementów witryny, nie będzie kłopotu.

Dla świętego spokoju możesz napisać do ekipy AdSense i poprosić o ocenę ustawienia reklam.

Tak jak teraz? A co z reklamą, która jest pomiędzy newsami? Nie jest zbyt blisko linka "Czytaj całość", który jest powyżej?

Czytałem tutaj na forum, że ekipa od AdSense już nie ocenia ludziom reklam, także nie wiem, czy napisanie do nich coś da... ale spróbuję :(

Da się gdzieś zmienić font dla reklam?

Tak jak teraz?

Dokładnie tak, tylko URL w reklamie zmień na ten sam szary, co tekst reklamy.

A co z reklamą, która jest pomiędzy newsami? Nie jest zbyt blisko linka "Czytaj całość", który jest powyżej?

IMHO nie.

Czytałem tutaj na forum, że ekipa od AdSense już nie ocenia ludziom reklam,

Mnie ocenili nie dalej niż w zeszłym tygodniu. Na początku mieli wątpliwości co do bliskości obrazka obok jednostki reklamowej, po odsunięciu było OK.

Da się gdzieś zmienić font dla reklam?

Na razie nie. Można tylko zmienić font strony, żeby dopasować ją do reklam. B)

Dokładnie tak, tylko URL w reklamie zmień na ten sam szary, co tekst reklamy.

Zrobione B)

Mnie ocenili nie dalej niż w zeszłym tygodniu. Na początku mieli wątpliwości co do bliskości obrazka obok jednostki reklamowej, po odsunięciu było OK.

To spróbuję... tylko albo jestem ślepy, albo nie widzę nigdzie odpowiedniej opcji kontaktu z Google. Jedyne co znalazłem, to formularz z radioboxami:

- Sprawy związane z kontem

- Problemy z implementacją reklam

- Problemy z implementacją pola wyszukiwania

- Generowanie zarobków i raportów

- Płatności

- Skierowania

- Nieprawidłowe kliknięcia lub nietypowa aktywność na koncie

- Inne

...gdzie rozwijając każdy z radioboxów, nie znalazłem odpowiedniego problemu ;) Mam kliknąć "Inne"?

Na razie nie. Można tylko zmienić font strony, żeby dopasować ją do reklam. ;)

To spoko, na razie nie potrzebuję ;)

Nie masz innego wyjścia. :D

Już napisałem, zobaczymy, co mi odpiszą :)

EDIT: Odpisali mi, "obecnie jest ona zgodna z naszym regulaminem" ;) Dzięki wielkie! :)

Zacząłem wstawiać na stronę te wszystkie google ad section, ale cholernie tego dużo. Nie ma jakiegoś programu do tego? Jak nie ma, to chyba sam zrobię taki, by słowa kluczowe dodane w programie oznaczał jako dobre, a np. całą resztę jako weight=ignore ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności