Skocz do zawartości

Marketing zewnetrzny - adres strony 3D na samochodzie.

marynistyka.org

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie :zeby:

Nie znalazłem lepszego działu niż ten do problemu, który mam, chociaż nie jestem przekonany co do trafności mojego wyboru, jak również do trafności Forum PiO jako miejsca do podzielenia się tym problemem.... ale spróbuję :D

Od dłuższego czasu widuję w W-wie auta z naklejonymi na bagażniku adresami stron www, którym "służą" auta (a raczej firm, którym służą), ale jest to adres i naklejka szczególna...

mianowicie wykonana jest z pojedynczych, srebrnych liter przestrzennych (nazwijmy je 3D), odstających - wygląda jak litery na na bagażnikach z marką i modelem samochodu (np. Toyota, Opel, Trabant, itd).

Wygląda to dosyć ciekawie, a co najważniejsze (co widać po mnie) - przyciąga uwagę - i mój problem - nie wiecie, kto wykonuje takie "naklejki"?

Nigdzie nie mogę znaleźć firmy, która by się tym zajmowała, ale może używam złych fraz - jestem ciekawy, czy to droga usługa, na pewno ciekawsza od zwykłej, "płaskiej" naklejki, więc pewnie również droższa.

I moje drugie pytanie - co myślicie o takim marketingu? O adresie swojej strony na bagażniku? W końcu zawsze ktoś za Wami stoi w korku :D? Zastanawiam się nad skutecznością takiego adresu w stosunku do potencjalnych klientów jako właściciel sklepu internetowego? Myślicie, że warto?

Pozdrawiam Was serdecznie ;)

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

:)

zaglowieczu9.gif

;

ad.1 www.pidplates.com/html/bestellung.pl.html

ad.2 teraz ciekawe, ale jak się przekroczy pewien poziom to będzie wsiowe i obciachowe :zeby:

Moim zdaniem warto w takie coś zainwestować, bo jest to wydatek jednorazowy, a póki jeszcze nikt tego nie ma to będzie narazie duże zainteresowanie. To tak jak z naszą-klasą. Był boom na tą stronę bo była to nowość a teraz powoli spada ich popularność. Zatem ja bym skorzystał póki taki napis jest nowością w naszym kraju bo zwróci na pewno uwagę.

nie porównuj naklejek do naszej-klasy... ;)

marynistyka.org: Ja zaprzyjaźnionej agencji reklamowej zleciłem wykonanie adresu strony na rolecie tylnej szyby, całkiem fajnie to wygląda. Napis jest duży a i się rzuca w oczy bo tylnej szyby nie sposób zauważyć chyba :P

Pomyśl też nad tym, że takich emblematów już raczej nie zdejmiesz, chyba że z lakierem a taka roletkę, to mogę zawsze zwinąć :)

Pomyśl też nad tym, że takich emblematów już raczej nie zdejmiesz, chyba że z lakierem a taka roletkę, to mogę zawsze zwinąć smile.gif

Jakiś czas temu dzwoniłem do nich i się pytałem o to czy można zdjąć później te literki.

Gostek powiedział, że suszarką zwykłą trochę podmuchać trzeba i podobno odchodzi i śladu nie ma (podobno).

Cena mnie trochę odstraszyła, bo 12 literek + "." ponad 200 PLN.

Na allegro można znaleźć o wiele tańsze i też ładnie wykonane.

Marketing w sieci - da się ?

Ślad zostanie ponieważ po zdjęciu tych naklejek zasłonieta powierzchnia przez naklejki będzie w lepszym stanie niż odsłonięta i różnica będzie widoczna.

Na pewno da się to zrobić np "polerką" ale to będzie znowu kolejny koszt i nie zawsze może się udać.

Gostek powiedział, że suszarką zwykłą trochę podmuchać trzeba i podobno odchodzi i śladu nie ma (podobno).

W takim razie na ostrym sloncu (na czarnym lakierze) nie odklei sie?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Przede wszystkim bardzo, bardzo Wam dziękuję za pomoc ( (Kaviorek - Super Dziękuję ;) )... wiedziałem, że ma to jakąś nazwę i ze jakiś czas gdzieś o tym czytałem - marketing przy kawie - z tego co pamiętam) - Wielkie Dziękuję :)

Poza tym cena rzeczywiście w stosunku do normalnej a nawet nienormalnej naklejki jest nie za fajna...

Ale może warto zainwestować, jak Mosorczyk pisze... póki nie ma tego każdy?

k3rn3l - "Na allegro można znaleźć o wiele tańsze i też ładnie wykonane." - mógłbym Cię poprosić o małe rozwinięcie tego twierdzenia i małe wskazówki :P

Żyję z allegro, często przeglądam Firma -> Reklama... nic ciekawego nie mogę znaleźć... :P

A oglądam również dlatego, że zastanawiam się od jakiegoś czasu (na pewno gdzieś o tym wyczytałem :) ), że byli Klienci to ważne ogniwo, najlepiej jak powracają lub coś mają, bo nieświadomie tworzą marketing szeptany... tylko mój problem - co mają, co dostają? Dostają fajną wizytówkę z każdym zakupem, ale wizytówka, to wizytówka :P, każdy ma... smycze reklamowe, długopisy... myślę nad tym, ale trochę banał i koszta (można zniwelować, to nie problem).

Fajnie, że odnalazłem dzięki Wam tą stronę - Pidplates (teraz już na pewno nie zgubię :) )... muszę nad tym pomyśleć, byłbym wdzięczny jakbyście widzieli gdzieś "o wiele tańsze i też ładnie wykonane", ponieważ adres strony na samochodzie (zwłaszcza, że mam dość specyficzny) chyba nie zaszkodzi, a może pomoże?

Pozdrawiam Was serdecznie - fajnego weekendu

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

zaglowieczu9.gif

;

Mi się ostatnio spodobał patent z wyświetlaczem na tylnej szybie - wiecie takie czerwone didowe wyświetlacze co czasami wiszą na sklepach i wyswietlają "dziś jest poniedziałek, 12.00 , temperatura powietrza 20 stopini itd"

Wygląda to trochę "wiejsko" ale przykuwa uwagę dość skutecznie.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Tutaj np. są jakieś:

https://moto.allegro.pl/item395527812_liter...e_zajrzyj_.html

https://moto.allegro.pl/item394807579_super...emat_chrom.html

https://moto.allegro.pl/item396702984_chrom...onka_prost.html

Ps. jak doknasz wyboru już i zrobisz to podeślij fotę jak to wyszło i ile Cie to wyniosło $.

Pzdr.

Marketing w sieci - da się ?

Witam Was ponownie ;)

Więc tak - owszem za 200zł mogę zlecić firmie reklamę na cała tylną szybę... tylko czy o to chodzi?

Reklamę na całe samochody ma wielu użytkowników naszych dróg, ale osobiście uważam, że nic w tym nowatorskiego, a reklama taka wygląda jakbyś jeździł firmowym samochodem i najlepiej prezentuje się na Oplu Astrze moim zdaniem (nie chcę nikogo obrazić, to moje subiektywna opinia)

Ja natomiast poruszam się głownie na wózku inwalidzkim :soczek: natomiast jeżeli chodzi o auto to Jeepem Grand Cherokee.

Mam w nim przyciemnione wszystkie szyby i na ciemnej tylnej szybie naklejony piękny biały żaglowiec (to skutki mojej choroby na morze niestety :soczek:

Poza tym mój Jeep jest moim ukochanym autem o którym marzyłem całe życie i nie chciałbym go szpecić, a raczej staram się robić wszystko aby go zdobić (rury, halogeny, felgi, itd), mam na nim również naklejki Klubu Jeepa którego jestem członkiem, z tyłu i z przodu... nie chciałbym z tymi "ozdobami" przesadzić.

Zdecyduję się chyba jednak na litery na tylną klapę (pod szybą)... nie wiem tylko jeszcze na które - różnica w cenie jest diametralna, ciekawe jak w wykonaniu... muszę nad tym pomyśleć !!!

W każdym razie bardzo, bardzo Wam dziękuje za wszelką pomoc i opinie...

Zajmę się tym w najbliższym czasie... i na pewno zaprezentuję skutki !!!

Pozdrawiam Was gorąco

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności