Skocz do zawartości

Jakie Reklamy Zablokowac

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

Blokuj te wszystkie, które mogą być klikane w tym czasie kiedy masz 0,01$, a na pewno wskoczą ci lepsze stawki i nie słuchaj tych co mówią że będziesz miał jeszcze gorsze, bo przy takich gorszach to się raczej nie da.

Blokuj te wszystkie, które mogą być klikane w tym czasie kiedy masz 0,01$, a na pewno wskoczą ci lepsze stawki i nie słuchaj tych co mówią że będziesz miał jeszcze gorsze, bo przy takich gorszach to się raczej nie da.

Tak, stawka CPC nie będzie już niższa.

Ale to nie ma znaczenia.

AdSense dopasowując reklamy wybiera te, które mają najlepszy eCPM. A zatem, usunięcie reklamy o CPC 0,01$ może wstawić na jej miejsce inną reklamę, o CPC 0,01$, ale o niższym o połowę CTR. CPC nie jest najważniejszym parametrem dla wielkości zarobków...

Ja tam jestem zwolennikiem usuwania tylko reklam naprawdę konkurencyjnych.

Ja tam jestem zwolennikiem usuwania tylko reklam naprawdę konkurencyjnych.

...lub mocno odbiegających od tematyki serwisu - choć i tutaj czasem warto niektóre zostawić np. serwis o grach komputerowych ale pojawia się reklama z ofertą kupna komputera skonfigurowanego specjalnie na potrzeby graczy ;) - takie coś warto zostawiać.

Co do filtrowania - radzę uważać bo czasem tak jak Lis zauważył drastycznie może spaść CTR i wyjdziemy na tym jeszcze gorzej. Filtruj: absolutną konkurencję, inną tematykę i to co w opisie ma "za darmo" :).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

a ja sie dolacze do tematu i zapytam czy za wyswitlanie bannerow duzo placa ? niestety nie ja mam dostep do panelu reklam a na mojej stronie z szablonami na bloga wyswietla sie juz od chyba tygodnia reklama eurobanku z kredytami, zastanawiam sie czy to moze byc oplacalne..

Link in Bio na Bloggerze - przykład wykorzystania platformy Blogger / Blogspot nie tylko jako bloga, ale również prostego portfolio / wizytówki / listy linków / zaślepki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności