Skocz do zawartości

Staranne dobieranie keywordsow

baczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po żmudnej analizie tzn za pomocą narzędzi które tutaj wiele razy podawano dokonałem analizy słów kluczowych pod kątem ich częstotliwości wyszukiwań a jednocześnie dopasowania do tematyki mojej strony.

I teraz moje pytanie jest takie ( pewnie jak zwykle jednoznacznej odp. nie ma :) )

Mam takie dwie frazy które według googli opisane są tak:

- spodnie damskie mają mniej wyszukań i więcej wyników wyszukania 2,2 mln

- spodnie mają więcej wyszukań ( częściej wpisywane są do wyszukiwarki) i mają o dziwo mniej wyników wyszukiwania 1,5 mln

więc teoretycznie bardziej opłaca sie pozycjonować frazę spodnie. Tylko czy na tych danych googlowskich można wnioskować w ten sposób ?

Oczywiście podane frazy są przykładowe, ale mniej więcej odpowiadają temu co chciałbym zrobić.

Z góry dzięki za odp.

Pozdr.

wiesz ilosc zaindeksowanych storn na dana fraza a konkurencja to 2 rozne sprawy

dla przykladu masz wyszukiwanie fraz:

1) 'teraz' https://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

100mln wynikow a samymi katalogami wbijesz sie na top10 bez problemu

2) 'filmy erotyczne" https://www.google.com/search?hl=en&cli...&lr=lang_pl

'zaledwie' 1,5 mln wynikow a nie sadze aby fraza byla z tego powodu kilkadziesiat razy latwiejsza :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

sleaquit, porównanie fraz "spodnie damskie" i "spodnie" a "teraz" i "filmy erotyczne" to też 2 różne sprawy. Porównanie jakie przedstawił baczek co prawda nie powinno być głównym czynnikiem ustalania konkurencyjności frazy, ale daje to początkowo dość ogólne pojęcie na temat tych fraz... tym bardziej jeśli spojrzy na to jakiego typu strony pojawiają się w pierwszej kolejności.

tym bardziej jeśli spojrzy na to jakiego typu strony pojawiają się w pierwszej kolejności.

no przeciez po to uzylem wyrazu konkurencja ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

sleaquit, zwróć uwagę również na pierwszą część mojego posta ;) Sama liczba wyników przy porównywaniu podobnych fraz też daje jakieś pojęcie.

no ok przy założeniu, że porównujemy sobie frazę, która wyrzuca - 5tyś wyników i fraza która wyrzuca nam 5mln wyników - możemy to wziąść za wyznacznik ;), ale jeżeli frazy mają podobną ilość wyników to nie problem :soczek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności