Skocz do zawartości

Portfolio do oceny

adrian_m

Rekomendowane odpowiedzi

Popracował bym nad nawigacją, nawigacja w portfolio mało czytelna. Projekt spójny, czytelny, raczej nic się nie gryzie. Pokazał bym też projekty o różnej kolorystyce, na razie są same niebieskie i czerwone (sorry, jest jedna brązowa :soczek:), jak również inne, nieszablonowe projekty. Pokaż raczej w portfolio to że potrafisz wyjść po za ramy, potrafisz zaskakiwać i robić zróżnicowane projekty (nie tylko niebiesko-czerwone). Ogólne wrażenie OK.

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Pokazał bym też projekty o różnej kolorystyce, na razie są same niebieskie i czerwone (sorry, jest jedna brązowa :soczek:), jak również inne, nieszablonowe projekty.

Niestety takich "monokolorystycznych" klientów miałem, ale w najbliższym czasie będę wstawiać inne projekty które mają zgoła inną kolorystykę, tylko muszę znaleźć trochę czasu by to wszystko "obrobić" i wrzucić na stronę

Personal Portfolio... Studio Grafiki

- nie spolszczyłeś skryptu do oglądania obrazków, uważam także, że ten bajer z "pictures" powinien być usunięty bo nie wygląda estetycznie

- ten komputer zajmuje prawie pół strony co osobiście uważam za złą praktykę, do tego jest taki przestrzenny.. a potem obok masz nadziubdziane małą czcionkę, brak wspólnej koncepcji

- czcionkę w menu da się odczytać, ale w pozostałych miejscach już to jest fatalne, litera Z w ogóle wygląda kosmicznie bo nie ma górnej kreski, bardziej by to pasowało na stronę o predatorze

- zabezpieczenie formularza poprzez alert to nie ta epoka, do tego masz błędy w kodowaniu i po części po angielsku, do tego dodajesz zbędny html typu możliwość wysyłania plików ( enctype="multipart/form-data" ), przecież nie masz takiej funkcjonalności

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

- nie spolszczyłeś skryptu do oglądania obrazków, uważam także, że ten bajer z "pictures" powinien być usunięty bo nie wygląda estetycznie

Rzeczywiście nie spolszczyłem - błąd którego nie zauważyłem po przeniesieniu strony na nowy serwer

- ten komputer zajmuje prawie pół strony co osobiście uważam za złą praktykę, do tego jest taki przestrzenny.. a potem obok masz nadziubdziane małą czcionkę, brak wspólnej koncepcji

No właśnie taką miałem koncepcję... :)

- czcionkę w menu da się odczytać, ale w pozostałych miejscach już to jest fatalne, litera Z w ogóle wygląda kosmicznie bo nie ma górnej kreski, bardziej by to pasowało na stronę o predatorze

Co do czcionki to się po części zgodzę - faktem jest ze litera Z jest mało widoczna i myślę ze w najbliższym czasie to poprawię. Co do predatora to pewnie gdybym taką stronę zbudował to i tak wiele osób by stwierdziło ze czcionka nie pasuje.... ;)

- zabezpieczenie formularza poprzez alert to nie ta epoka, do tego masz błędy w kodowaniu i po części po angielsku, do tego dodajesz zbędny html typu możliwość wysyłania plików ( enctype="multipart/form-data" ), przecież nie masz takiej funkcjonalności

Zarówno formularz jak i "zbędny html" jest częścią wtyczki CMS-a w którym strona została stworzona. Domyślam się również, że błędne kodowanie dotyczy alertu użytego w formularzu - dzięki za info bo od tej strony tego nie sprawdzałem.

Ogólnie wielkie dzięki za uwagi stormfly - na pewno postaram się poprawić błędy by wszystko działało i wyglądało jak należy :D Jeżeli jeszcze coś "wypatrzysz" to daj znać

Witka,

Zgodnie z sugestiami poprawiłem kilka elementów na stronie:

- w portfolio spolszczyłem słowo Pictures -> Miniaturki

- "przerobiłem" czcionkę i teraz litery Z oraz G wyglądają jak należy

- dodałem walidację adresu e-mailowego w formularzu. Niestety komunikatu o błędzie nie udało mi się poprawić ale będę z tym walczyć w najbliższym czasie

Oczywiście nadal będę poprawiać serwis by wszystko jak najlepiej działało, także jak ktoś ma jakieś sugestie lub pomysły to proszę się nie krępować :glupek2:. Przymierzam się też do skonfigurowania RealURL by ścieżka wyglądała "poprawnie i zjadliwie" dla Googla. Tyle na teraz. Pozdrawiam

Mi się bardzo podoba,

Tylko brakuje imienia i nazwiska, jak to już wyżej zostało wspomniane.

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności