Skocz do zawartości

Prosze o radę w sprawie kupna SPAMu (strony)

webBartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie wiedziałem gdzie założyć taki temat, więc postanowiłem w tym dziale. Mam nadzieję, że źle nie zrobiłem :) Jeśli tak to proszę o wybaczenie hehe.

Mam możliwość zakupić strony SPAM (robione pod SWL, duże site). Wszystkie domeny mają 7-8 miesięcy, 8-12k site w google, mod_rewrite, ładne szablony z CSS (darmowe z neta), dobre wewnetrzne podlinkowanie (losowe rekordy itd), 'ogólnodostępne 'bazy danych (wiersze, teksty piosenek itd).

Regulamin zakupu jest taki, że dostaję wszystko oprócz serwera. Stron jest 67.

Cena za jedną 200zł netto, zaś przy hurcie (min. 10stron) 200zł brutto. Opłaca się to wziąć?

Czekam na podpowiedzi

Domeny ponad pol roczne, nie kupione w promocji, skoro przeznaczone do sprzedazy. Zainwestowanie w punkty swl, zeby zrobic te pare k site i to wszystko po to, zeby sprzedac stronki po 200zl? Z "psim" zyskiem? Nie wiem kto to sprzedaje i po co, skoro moglby na nich zarobic sporo wiecej.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Domeny ponad pol roczne, nie kupione w promocji, skoro przeznaczone do sprzedazy.
To IMHO nie wiadomo, mogą być np. .info.

Dla mnie poza tym za mało dane: czy wszystkie strony podobne, jaki bl (jesli sa tylko z swl - moga zaraz znikac) itd itd

Osoba, od której dostałem tę propozycję, posiada duże serwisy regionalne. Przez nie właśnie była prowadzona promocja tego SPAMu + katalogowanie adderem (tak mi powiedziała). Analizując skąd pochodzą linki - wszystko sie zgadza z tym co podano.

Domeny są wszystkie info.

Kazda strona ma inny szablon, a baz danych jest około 10-12 (wiec strony tematycznie sie powtarzaja)

Powód sprzedaży: "Nie są mi potrzebne zaplecza, jednak umiem je stworzyc i przy pomocy swoich stron i dodatkowych narzedzi wypromować. Lubie to robic - takie hobby. Nie mysl ze te 67 serwisow to wszystko co mialem. Bylo ich 182. Reszta juz sprzedana. Stawiam i sprzedaje. To zawsze dodatkowy grosz. Zrobilem tak juz drugi raz, jednak nie wiem czy zrobię trzeci, bo google wzielo sie za spamy. Cena 200zł jest niska wg mnie...ale ująłem w niej to ryzyko straty (BAN) tych stron"

Lepiej zamówić sobie automatyczny skrypt wg. własnej specyfikacji z kilkoma szablonami i zapłacić za to 1.5 k, za 500 zł kupić kilkaset domen, za następne 300-400/m-c pkt w seonecie i za 3-4 miesiące masz swoje śmietniki, jeśli je sobie dobrze obmyślisz to mniejsze prawdopodobieństwo na bana. Zależny ile chcesz na to pieniędzy wyłożyć, ale jak masz inwestować to z głową :(

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności