Skocz do zawartości

etyka w pozycjonowaniu i robienie zaplecza

magda90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
kradziez? jak nie chcesz zeby ja kopiowano to po co ladowac do kanalu rss? jak sie tak ktos boi kradzieży to niech zrezygnuje z pingowana swoich genialnych unikatow

Ręcę opadają. Jak coś nie jest łańcuchem do drzewa przywiązane to można ukraść? Kopiowanie RSSów bez pozwolenia właściciela to kradzież zarówno w świetle prawa jak i w świetle ogólnie przyjętych wartości moralnych.

RSS – umowna rodzina języków znacznikowych do przesyłania nagłówków wiadomości i nowości na wybranych przez użytkownika RSS stronach.

Internetowy czytnik to program działający on_line pozwala czytać wczytywać nagłówki wiadomości publikowanych w kanałach informacyjnych dostępnych w Internecie

Marketing internetowy dla firm

RSS – umowna rodzina języków znacznikowych do przesyłania nagłówków wiadomości i nowości na wybranych przez użytkownika RSS stronach.
Xann może wskażesz też tekst mówiący o tym że można to publikować na swoich stronach?
news.google.pl to kradziej.
Z Google jest ta różnica że większość chce tam się znaleźć i dlatego nie ścigają ich za publikowanie swoich treści, chociaż o ile mnie pamięć nie myli zdarzały się takie przypadki.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

jesli ktos tworzy z rss artykuly i w taki sposob powstaje jego "super strona" to jest to spam i nie ma co tlumaczyc tego w inny sposob, mysle ze zadaniem rss bylo cos calkowicie innego niz tworzenie w oparciu o niego badziewnych zapleczowek

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Prawo cytatu ?
Mnie się pytasz? To ja chciałem żebyś wyjaśnił na jakiej podstawie twierdzisz że to jest legalne i zgodne z prawem.
po drugie kruczkiem tu jest internetowy czytnik a nie strona internetowa
Nie rozumiem, dla włamywacza kruczkiem jest to że jego wytrych pasował do zamka?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Prawo autorskie mówi:

Art. 25. 1. Wolno rozpowszechniać w celach informacyjnych w prasie, radiu i telewizji:

1) już rozpowszechnione:

a) sprawozdania o aktualnych wydarzeniach,

:) aktualne artykuły i wypowiedzi na tematy polityczne, gospodarcze i społeczne, c) aktualne zdjęcia reporterskie,

2) krótkie wyciągi ze sprawozdań, artykułów i wypowiedzi, o których mowa w pkt 1 lit. a) i :),

3) przeglądy publikacji i utworów rozpowszechnionych,

4) mowy wygłoszone na publicznych zebraniach i rozprawach; nie upoważnia to jednak do publikacji zbiorów mów jednej osoby,

5) krótkie streszczenia rozpowszechnionych utworów.

2. Za korzystanie z utworów, o których mowa w ust. 1 pkt 1 lit. B) i c), twórcy przysługuje prawo do wynagrodzenia.

3. Rozpowszechnianie utworów na podstawie ust. 1 jest dozwolone zarówno w oryginale, jak i w tłumaczeniu.

Art. 29.

1. Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości.

2. Wolno w celach dydaktycznych i naukowych zamieszczać rozpowszechnione drobne utwory lub fragmenty większych utworów w podręcznikach i wypisach.

21. Wolno w celach dydaktycznych i naukowych zamieszczać rozpowszechnione drobne utwory lub fragmenty większych utworów w antologiach.

3. W przypadkach, o których mowa w ust. 2 i 21, twórcy przysługuje prawo do wynagrodzenia.

Wystarczy się do niego dostosować

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności