Skocz do zawartości

etyka w pozycjonowaniu i robienie zaplecza

magda90

Rekomendowane odpowiedzi

No to widać, że Xann wrócił z urlopu...

@Xann- odpowiedz na sprytne pytanie, które sam postawiłeś:

proste pytanie do czego służy RSS ?

Do tego:

po drugie kruczkiem tu jest internetowy czytnik a nie strona internetowa

A czym jest internetowy czytnik, jak nie zbiorem stron internetowych? Jeśli faktycznie chcesz zrobić sobie prywatny internetowy czytnik, to powinien on być dostępny tylko dla Ciebie- a nie dla całej masy internautów...

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann: cytat specjalnie dla Ciebie, na podstawie tego artykułu można sobie pobierać na swój komputer wiadomości z RSS

Art. 23.1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

https://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,200...pokrewnych.html

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

..to powinien on być dostępny tylko dla Ciebie- a nie dla całej masy internautów...

ale on jest tylko dostępny do mojej wiedzy, widziałeś gdzieś banery reklamowe tego czytnika ? skad znasz jego adres ?

cały czas wam przypominam ze autor wyraża zgode na publikowanie treśc w czytniku RSS

Marketing internetowy dla firm

autor wyraża zgode na publikowanie treśc w czytniku RSS
Bzdura kompletna, autor wyraża zgodę na przeglądanie informacji w czytniku RSS na swoim komputerze a nie na publikowanie czegokolwiek. Autor może oczywiście wyrazić zgodę na publikowanie ale nie można zakładać że wszyscy taką zgodę wyrażają i dlatego należy o to zapytać.

autor wyraża zgode na publikowanie treśc w czytniku RSS
Bzdura kompletna, autor wyraża zgodę na przeglądanie informacji w czytniku RSS na swoim komputerze a nie na publikowanie czegokolwiek.

gdzie to pisze ze tylko i wyłacznie na komputerze ? tzn ze w telefonie juz nie ?

Podałem Ci cytat z ustawy, przeczytaj sobie to może dotrze to wreszcie do Ciebie. Uczepiłeś się słowa komputer jakby miało to jakiekolwiek znaczenie, śpieszę wyjaśnić że komputer użyłem w sensie pobrania RSS na własny użytek, bez znaczenia czy to będzie komputer, telefon czy pralka. Żebyś się teraz nie czepił pralki uściślę że dokładnie chodzi o urządzenie potrafiące wyświetlać informację z RSS na prywatne potrzeby jego posiadacza.

Żebyś się teraz nie czepił pralki uściślę że dokładnie chodzi o urządzenie potrafiące wyświetlać informację z RSS na prywatne potrzeby jego posiadacza.

tak, zgadzam się z tobą internetowy czytnik RSS jest tylko do mojej wiadomości tylko ja znam jego adres, jest on używany tylko na moje prywatne potrzeby

cały czas wam przypominam ze autor wyraża zgode na publikowanie treśc w czytniku RSS

Gdzie to przeczytałeś?

pewnie w tym samym miejscu w którym Ty że nie wyraża on zgody na publikowanie teści w czytniku,

tak, zgadzam się z tobą internetowy czytnik RSS jest tylko do mojej wiadomości tylko ja znam jego adres, jest on używany tylko na moje prywatne potrzeby
Co kompletnie nie ma związku z tworzeniem stron z treści publikowanych za pomocą RSS przez ich autorów, więc może nie pisz w temacie rzeczy które nie mają z nim nic wspólnego.
że nie wyraża on zgody na publikowanie teści w czytniku
Nie musi tego robić, robi to za niego ustawa czyli Polskie prawo.

Irek to samo polskie prawo mi pozwala publikować cytaty :(

Te strony nie są publiczne tylko prywatne czytniki internetowe, podkreślam słowo prywatne mało tego są publikowane jak wiesz nawet na własnym komputerze

Ty mówisz o czym innym ja mówie o czym innym, ty być może o https://news.google.pl/ ja o prywatnym czytniku internetowym, to dwie rożnie sprawy

druga sprawa to omijasz cały czas odpowiedzi do czego służy kanał RSS

ps. polskie prawo pozwala mi prowadzic takie strony https://news.google.pl/news/section?pz=1&am...ic=w&ict=ln bez zezwolenia włącieleta tekstu

Oczywiście do tego Twoich prywatnych czytników nie prowadzą rzadne linki? Bo nie wiem jak innym, którzy są przeciw tego typu "czytnikom" ale własnie o to chodzi, że taki prywatny czynnik w 99% to jest czytnikiem publicznym na tyle, że jest do niego "trochę" linków, dzięki czemu właściciel tych treści znajduje kopie swojego czytnika na tych prywatnych :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Xann jak chesz to pokażę tu listę identycznych kopii news.eweblink.info, różniących się tylko linkami z eweba (bo "szpece" od prywatnych czytników nawet sobie templatki nie zmienili), które akurat wypluł system i do dość sporej części z nich prowadzą linki w ilościach BL!Y> 1k :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności