Skocz do zawartości

Szukam narzędzia, co pokazuje ip

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam narzędzia, w okienku wprowadzasz z 30 adresów i tools pokazuje ip.

Zna moze ktoś?

A napisz se ;)

https://pl2.php.net/manual/pl/function.gethostbyaddr.php

moja propozycja:

$adresy = file("plik_z_adresami_ip.txt");

foreach ($adresy as &$value) {
echo gethostbyaddr($value)."\n";
}

edit: jak ma być w okienku to trzeba tylko zrobić z tego stronę WWW,dodać formularz i zamiast file wczytać dane z $_GET[...] albo $_POST

ale to chyba jest oczywiste.

Skoro jest zapotrzebowanie napisałem programik do odczytu nazwy IP komputera po podaniu jego nazwy domenowej.

Nazwę można wprowadzać z www lub bez, ale nie może być to nazwa z http.

schowek01yu9.jpg

Program do odczytu IP

Program można dowolnie rozprowadzać.

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki Mion ;) Przyda się do sprawdzania przydziału IP na DH. Znowu zrobiłeś kolejne darmowe narzędzie ułatwiające życie i chwała Ci za to :(

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Hi, hi... Do usług :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Lesiu, czytasz w moich myślach ;)

Zwłaszcza, że teraz mam zapotrzebowanie na takie niszowe anchory z branży elektrycznej... Wiec jak by ktoś był tak uprzejmy... to zapraszam na PR z podaniem adresu strony gdzie by link został zamieszczony.

Pozdrawiam

Ja bym jednak zrobił to na nslookup.

# nslookup google.pl
Non-authoritative answer:
Name:   google.pl
Address: 72.14.221.104
Address: 66.249.93.104
Address: 216.239.59.104

Jak widać pod adresem google.pl są 3 adresy.

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Ja korzystałem z funkcji gethostbyaddr języka C. Jeśli ktoś zleci napisanie bardziej zaawansowanego programu z pewnością Twój sposób jest lepszy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności