Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hej Dymek, jakiego rodzaju nowe funkcjonalności by Ci się przydały?

Odnośnie Twojego pytania, przelicz koszty uzyskania pozycji z SD czy SP, porównaj z innymi systemami i będziesz miał odpowiedź. :)

Pozdrawiam, J.

W systemie są takie kwiatki że niestety po usunięciu linków np; ok rok temu one nadal się pojawiają :/ . Ogólnie koncepcja systemu super , ale warto by ulepszyć takie rzeczy. Te linki seopartnera też troche bolą. Przy drobnych modyfikacjach system mógłby być silniejszy niż wszystkie inne razem wzięte...np: obowiązek linkowania domen....mamy tyle fajnych dodawarek , a np: 10 tysięcznych kombinacji baz Xrumera np: z 200 tysięcznej bazy jest trochę dużo. Jeżu mógłbyś opublikować lub przesłać na PW jakieś statystyki odnośnie PR lub BL domen w seodopalaczu ? Tak z ciekawości : próbował ktoś seodopalacza w połączeniu z Xrumerem ?

Jest wszystko co mi potrzeba.Pozdrawiam :)

No widzisz. ;)

Chodziło mi raczej o zapewnienie ze np. za pól roku system nie zniknie razem z linkami.

Nad (m.in.) obsługą systemów czuwa 4-osobowy zespół IT, w tym wszystkie osoby które tworzyły system od początku. Jeżeli - jak mówisz i z tym się zgadzam - w systemie obecnie niczego nie brakuje, to po prostu wykonują dalsze projekty (na biurku leżą briefy na najbliższe 5 lat), a w razie awarii natychmiast reagują, lub po prostu wprowadzają drobne poprawki, nie wywracając dobrej i sprawdzonej koncepcji do góry nogami. W szczególności ostatnimi czasy mam personalny bardzo pozytywny kontakt telefoniczny z wieloma (zarówno starymi jak i nowymi) Użytkownikami, jak nie śpię to odpowiadam na sms-y i o 2-giej w nocy (pozdrawiam Strupi :P, oj Ty niegrzeczny :P) i - jak obserwuję - w szczególności podoba Wam się dość świeża opcja dogenerowywania sobie linków (manualnego odpalania przyyrostów - Profil -> Generator Punktów), co ostatecznie załatwiło problem nieprzeliczania przyrostów.

Odnośnie "zapewnienia" o którym piszesz, mówiąc bardzo dosadnie, ja też mam w systemie swoje linki, jak nietrudno odgadnąć w ilości dużo większej niż w innych SWL (z zachowaniem limitu który sobie sam narzuciłem w regulaminie). Prowadzę firmę w której jestem odpowiedzialny za utrzymanie -nastu rodzin, ludzi których znam od wielu lat - i nie mogę pozwolić, by połowa z nich wylądowała na bruku bo "jakieś linki wyparowały" i to nie w perspektywie miesięcy, ale długich lat. Zarówno Ty, jak i pozostali Użytkownicy, macie świadomość, że moja potrzeba utrzymywania systemu, jest równoznaczne ze stabilnością i utrzymywaniem Waszych linków.

W systemie są takie kwiatki że niestety po usunięciu linków np; ok rok temu one nadal się pojawiają :/

Być może trafiłeś na serię paru tysięcy "zaspawanych" precelków po zmianie serwera ok. rok temu. Właśnie dlatego nie zmieniamy serwera - mimo że chodzi jak chodzi (i niestety nic nie jestem w stanie na to poradzić, skrypty i baza są maksymalnie zoptymalizowane) - bo plusem przywiązania się do IP było absolutne zabezpieczenie przed oszustwami jakie mogą mieć miejsce w każdym systemie (poprzez podpięcie domeny systemu do absolutnie dowolnego hostingu), ale minusem jest to, że zmiana mogłaby się wiązać z utratą części domen z postawionymi starymi wersjami skryptu. Faktycznie cykl zarówno pojawiania się, jak i usuwania jest długi, ale o to chodziło już od samego początku - silne, stare linki w tekście.

Ogólnie koncepcja systemu super

Dzięki.

Te linki seopartnera też troche bolą.

E tam bolą ;), po ich dodaniu spadku pozycji nawet nie zauważyłeś (ani ja na globalnym monitoringu), a co chwilę wyrzucamy w obu systemach ciężkie miliony linków. Co do SeoPartnera, IMO jest o wiele bardziej udanym projektem, a przede wszystkim szybciej działa. Trzeba tylko wiedzieć jak go bezpiecznie używać. ;)

Przy drobnych modyfikacjach system mógłby być silniejszy niż wszystkie inne razem wzięte...np: obowiązek linkowania domen....

Dodawarki z definicji obsługują skrypty, które nie były pisane pod autododawanie, stąd strasznie zżerają zasoby. Sami mamy 24h na dobę obciążone "n" maszyn tylko w celu dodawania. Pokaż mi takiego, kto zechce linkować domeny systemowe, skoro nie ma bez możliwości liczbowej, automatycznej weryfikacji...

Tak z ciekawości : próbował ktoś seodopalacza w połączeniu z Xrumerem ?

Tak, czy pierwszych 10 miejsc pod frazami na milion wyników Cię satysfakcjonuje? :)

Pozdrawiam, J.

• 3 tygodnie później...

Tak czytam was i się czasem zastanawiam czy Jeżu was nie podstawił bo jak kolwiek idea systemu szczytna jest to ja osobiście juz od dłuższego czasu prubuję wydać (linkować) 20k w seopartnerze i 230k w seodopalaczu a system mnie olewa. Poprostu zostałem kolekcjonerem punktów i jak to wszystko tak niedziała to nawet odsprzedać nie bedzie komu.

Witam,

Panowie mam jakieś tam domeny na seodopku, z tym że na jednej wyświetla się dość dziwny komunikat:

"Apache is functioning normally" - z tego co widzę punkty mi przybywają, jednak nie pod domeną nie wyświetla się nic poza, zacytowanym tekstem. Nic nie było zmieniane, kombinowane itp. Mieliście podobną sytuację?

-----

Ze swoich domen nie mam zbyt wielkiej ilości pkt. - ale jakieś tam są. Dzinne przyrosty na linki w granicach 35-50. Mija 5 dni, a wciąż mimo że punkty są w przypadku każdego dodanego przeze mnie anchora z linkiem, wartości "Przydzielono" oraz "Linków" - wynoszą 0. Artykułów popisałem nawet więcej jak trzeba. To normalne? :|

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

OSM, dzięki. Teraz śledząc również niniejszy topic, zauważyłem że inne osoby równiez o to pytały. Nie mniej jednak forum seodopka nie działa wobec tego pierwsze co zadałem pytanie tutaj, bez wertowania przeszło 100 podstron topicu. Podziękować.

Ewentualnie wciąż proszę o wyjaśnienie, dlaczego pod jedną z moich domen wciąż widnieje "Apache is functioning normally"

pozdrawiam

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Dziękuję - OSM za pomoc.

yomas - jeżeli problem nie rozwiąże się sam, to skontaktuj się ze mną telefonicznie (telefon podane w manualu) to przekieruję Cię na programistów do pokojów obok, albo sam spróbuję zaradzić (o ile to nie przekroczy mojej wiedzy).

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności