Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam wszystkich,

witam również Jeża z którym wychodzi na to można skontaktować się jedynie za pośrednictwem tego forum.

Drogi Jeżu mam problem z aktywacją zaplecza,

otóż mam tam kilka domen z których jedna (za chiny ludowe) nie chce się aktywować,

dziwne jest to że stoi na tym samym serwerze co pozostałe i ma dokładnie takie same parametry.

Bardzo proszę o pomoc gdyż nie znalazłem nigdzie recepty (forum, FAQ na SEOdopalaczu) a bardzo mi na tym zależy,

mój login na SEOdopalaczu jest taki sam jak tu.

Pozdrawiam,

Sławek

Hmm... Czy to coś dziwnego że w Seodopka nie mogę wrzucić domen .ayz.pl oraz .vot.pl? Generalnie mam ich troszkę i szukam dla nich sensownego zagospodarowania ;-)

Z reguły pojawia się komunikat "Jakiś precel juz stoi na tej domenie!". Co oczywiście mija się z prawdą, bowiem pod domenami nie ma nic. Domeny, które próbuję dodać otrzymałem z racji korzystania z usług hostingowych linuxpl.

Czy dodawanie takich domen jest zablokowane? Czy to wina z mojej strony?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

A ja w dalszym ciągu upieram sie że te sytemy może i działaja bo przybywa punktów:

seodopalcz: d-240k m-4250 a zużytych 507 to tylko o 100 więcej od ostatniego razu 1tydz

seopartner 23k = 0 zuzycia od jakiegoś czasu

tak że moja hipoteza jest taka może i system działa jak Pan Jeż zachwala ale teraz pytanie

dlaczego nie dla wszystkich ? bo taki stan żeczy to juz od miesiecy jak dla mnie to poprawiło sie

tylko tyle że może kilka odpowiedzi na forum ale sam system ....

Sprzedam punkty i zwijam domeny jak ktoś reflektuje to na PW bo ni ukrywam ale moja cierpliwosc

juz sie skonczyła

• 2 tygodnie później...

Cześć,

slawek_k -> Zaplecza załatwione, proszę abyś sprawdził domenę ***-la******.pl, nie wyświetla linków (na pozostałych wszystko ok), może spróbować nadać prawa 777 na katalog systemowy i wszystko w środku i odświeżyć stronę kilka razy (f5), NIE odświeżaj w panelu SD. Jak linki już będą się wyświetlać to nie wymaga to aktywacji w panelu.

yomas -> System nie przyjmuje dużej ilości subdomen (maks. 5), aby ktoś nie wpadł na postawienie bezwartościowych tysięcy subdomen na wildcard jednej domeny i nie zgarnął tysiąc razy więcej punktów. Aby Ci dogodzić :), domeny które podałeś (darmowe hostingi) dodaliśmy do listy regionalek, więc już dodanie w ich subdomenach precli jest możliwe (w ilości większej niż 5).

Krissko -> SD -> "Profil" -> "Generator punktów" -> "Uruchom" ;) (pisało dużymi literami tuż przy logowaniu) ;), linki rozdzielasz sobie generatorem samodzielnie, w takiej ilości i częstotliwości, jak sobie tego życzysz. Dzięki temu nie czekasz na automatyczne przyrosty, ale jeżeli potrzebujesz więcej linków, przeliczasz sobie przyrosty 3x dziennie, jak mniej to raz na tydzień. Pełna dowolność; jeżeli tego nie doczytałeś w helpie, to faktycznie przyrosty mogły Ci się nie przeliczać i trudno mi nie zrozumieć Twojego niezadowolenia jeżeli linki Ci się nie przeliczały. Każdy to sobie robi teraz ręcznie, w takiej ilości jak chce.

Gugsen -> W biurze w Krakowie jutro mnie przez cały dzień nie ma, więc dzwoń na bezpośredni -> 502x560x734 (jak przedzwonisz pozwolę sobie stąd usunąć; jest podany w kontakcie w SD i SP), jak trafisz na mnie na autostradzie to z przyjemnością znajdę dla Ciebie i 2 godziny. :)

Pozdrawiam, J.

Super, dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)

Jednak w przypadku 2 domen regionalnych (różne od siebie), po sprawdzeniu Logu botem seodopalacza natrafiam na monit:

[ Silnik ] Presell zwrócił nagłówek różny od 200! (301: Moved Permanently) [ BŁĄD ]

Dodam, że instalacja przeprowadzona poprawnie, pozostałe domeny dzialają. Jednak pod niektórymi właśnie domenami (z www, jak i bez www) widnieje komunikat "Brak szablonu". Dodam tylko, że przeglądając zawartość FTP danej domeny, w katalogu "murowanych" pojawiają się nowe pliki txt., tak więc wygląda jak by wpisy były przydzielane, ale... pod domeną nic się nie wyświetla. Mam tak bodajże w 3 przypadkach.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Nie ma sprawy;

Część domen może zwracać nagłówki różne od 200 ("OK"), np. wtedy, gdy domena "bez www" przekierowuje na "z www" lub odwrotnie. Takiej domeny nie wstawisz do systemu. Analogicznie, problemem jest umieszczanie strony w ramce. W większości wypadków, oba problemy występują na darmowych hostingach.

Odnośnie braku szablonów, wszystko już funkcjonuje poprawnie. Życzę miłego korzystania z systemu. :(

Pozdrawiam, J.

Dzięki Jeżu,

gra muzyka,

jednak nie mogę poradzić sobie w zapleczu z domeną o której piszesz (top...nki),

wciąż nie wyświetla linków choć dokładnie wszystkie ustawienia są takie same jak na pozostałych,

nie mogę jej również wciąż odpalić.

Proszę zerknij w wolnej chwili,

pzdr,

Slawek_k

• 2 tygodnie później...

Witam,

czy ktoś mógłby spróbować mi pomóc ? mam problem z aktywacją stron zaplecza w SD, niby się aktywują i jest wszystko a po np. 2-3 dniach widzę że stają się nieaktywne, następnie znowu po jakimś czasie stają się aktywne, i tak w kółko.

W momencie kiedy próbuję 'ręcznie' je aktywować otrzymuję komunikat:

[ Silnik ] SeoDopalacz Bot 2.1c... Start [ OK ]

[ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Stronie Zaplecza... OK [ OK ]

[ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Użytkowniku... OK [ OK ]

[ Mod ] Moduł cURL... Start [ OK ]

[ Mod ] Moduł Proxy... Start [ OK ]

[ Silnik ] Adres: www..........pl OK [ OK ]

[ Silnik ] IP: .............. [ OK ]

[silnik ] Adres: https://www....................pl/stopka/f4...e939239c961.txt - Sprawdzanie... [ OK ]

[ Silnik ] Nie znaleziono lub brak dostępu do pliku-paczki I z linkami ! [ BŁĄD ]

[ Silnik ] Adres: https://www..................pl/stopka/10c2...07dfe854620.txt - Sprawdzanie... [ OK ]

[ Silnik ] Nie znaleziono lub brak dostępu do pliku-paczki II z linkami ! [ BŁĄD ]

wszystko sprawdzałem po milion razy, przeinstalowywałem też juz nie wiem ile razy i ciągle to samo, a najlepsze jest to że zaplecze cały czas poprawnie wyświetla linki z systemu, niezależnie od jego stanu w SD.

Pls o pomoc jeśli ktoś się orientuje co może być nie tak, najdziwniejsze jest to że raz to działa a raz nie......

z góry dzięki

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności