Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć czy wszystko prowadzę poprawnie. Mam dodane 14 precli (2043 / 55250 (+553 dziennie)), 3 zaplecza (2017 małych punktów, 4033 site), 68 artykułów oraz 21 linków. Lecz tu jest problem. Każdy link ma moc 0 i 0 przydziałów. W sumie wszystko widać na dołączonych obrazkach:

Linki:

linkiy.jpg

Zaplecze:

zaplecze.jpg

Precle:

preselle.jpg

Co jest nie tak?

Dzięki za screeny.

Od kilku miesięcy wszystkie przyrosty generowane są nie automatycznie, ale przez Użytkowników, w takiej ilości jak konkretny Użytkownik sobie życzy - już bez ograniczeń że maks. 1000 pkt dziennie. Aby uruchomić "przyrost" punktów, przejdź do zakładki: Profil -> Generator punktów i kliknij "uruchom generator". Jedno kliknięcie "uruchom generator" spowoduje jedno dodanie do kolumny "przydzielono" wartości "przyrost".

Drobna rada - co prawda linki wypychają się w cyklu dobowym, ale w praktyce Googlebot zczytuje je dużo dłużej (stąd i tak nie jest widoczny duży "skok"), przy Twoim układzie możesz spokojnie uruchomić kilka przyrostów, aby pierwsze linki już wychodziły i nie powinno zaszkodzić, jeżeli fizycznie będzie ich nieco więcej (jak pisałem, i tak Googlebot je zczyta w ciągu kilku tygodni).

Pozdrawiam, J.

OK. Wszystko zadziałało jak trzeba (a przynajmniej tak mi się wydaje :-) ). Teraz tabela linków wygląda tak:

linkie.jpg...itd....

aczkolwiek często pojawia mi się w nagłówku taka informacja:

headeruw.jpg

co jest oczywiście błędem. Dodatkowo przy moderacji precli mam takie info:

Ta opcja jest dostępna dopiero od 10 dodanych (i działających) preselli.

Musisz być zaufanym użytkownikiem i sam przyczynić się do rozwoju systemu by móc moderować innych.

Co również jest błędem. Skąd to się bierze?

PS. Na tym Waszym Skypie ktoś siedzi? :-)

EDIT: Ile w tym momencie mogę dodać linków i w jakim przyroście żeby było w miarę wiarygodnie? Wszystkie linki prowadzą do serwisów, które są na razie w zasadzie stronami testowymi, aczkolwiek posiadają w miarę dużo tekstu na stronie oraz odpowiednio już zoptymalizowany opis, słowa kluczowe i tytuł. Każdy z nich nie posiada więcej niż miesiąca, aczkolwiek każdy jest już zaindeksowany. Na PW ewentualnie mogę podać adresy tych witryn.

Witaj,

No i widzisz, o to chodziło. ;)

Na Skype nie siedzi, ale pod mailem i telefonem. Punkty w prawej górnej części przeliczą Ci się po przelogowaniu (piekielnie zasobożerne zapytania, już na samym początku zrezygnowaliśmy z odświeżania co odsłonę).

Odnośnie ostatniego pytania, moja sugestia - nowych domen nie robi się systemami, istnieje zbyt duże ryzyko zafiltrowania. Dla nowych domen przykładaj sobie po 10 punktów, dla starych na średnie frazy 100 i więcej.

Pozdrawiam, J.

Odnośnie ostatniego pytania, moja sugestia - nowych domen nie robi się systemami, istnieje zbyt duże ryzyko zafiltrowania. Dla nowych domen przykładaj sobie po 10 punktów, dla starych na średnie frazy 100 i więcej.

Chodzi Ci o ustalenie przyrostu, tak? 10 punktów dla nowych domen, a po 100 punktów dla starych? Nie chcę popełnić błędu.

PS. Opróżnij skrzynkę PMową, bo nie można do Ciebie nic napisać :-)

Czołem Jeżu!

Konto: li.p.rt

i problem z zapleczem.

Na starcie ładnie się wszystkie strony odpaliły, potem losowo zaczęły się wyłączać, a teraz wszystkie zgłaszają się jako zdechłe.

Problem polega na tym, że działają bez zarzutu. Linki się pobierają i niby jest ok.

Dodatkowo w logach albo są bzdury, albo w ogóle ich nie ma. (czyli niemal identycznie jak problemy jakieś 5 postów temu, które jak mniemam skończyły się po Twojej interwencji)

Mogę prosić o jakąś interwencję/informację/ zmuszenie do wykonania telefonu?

Pozdrawiam,

Marcin

a ja mam pytanie do użytkowników niniejszego systemu... Czy w ogóle sprawdzacie czy linki przydzielone z seodopalacza, faktycznie są przydzielane i chociaż w kilku % zaindeksowane chociażby przez Yahoo? Czy tak zwyczajnie i beztrosko pakujecie w system domeny i zgodnie z "instrukcją" instalacji systemu "zapominacie" o nich? ;] Czekam na wasze opinie.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

szydell - Oczywiście zadzwonić możesz, towarzysko :pytajnik:. A poważniej - załatwione, w przyszłości jeżeli by się coś zdezaktywowało, nie ma to wpływu na działanie systemu z Twojego punktu widzenia, ponieważ ideą zaplecz jest linkowanie pojawiających się Twoich "postów" (wpisów z linkami), dlatego jeżeli linki się u Ciebie wyświetlają, zadanie jest spełnione.

mitring - Ze względów finansowych oczywiście jest to możliwe, natomiast ze względów technicznych (zabezpieczenie po IP "centrali" - jako jedyne wśród polskich SWL, w wypadku pozostałych można bez dużych problemów "przejąć" część struktury na shared hostingach, wyświetlając tylko własne linki - vide sytuacja z pierwszym polskim SWL sprzed kilku lat) nie chcemy tracić kilkuset/kilku tysięcy domen ze starszymi skryptami. Realnie rzecz biorąc, i tak Użytkownicy kontrolnie logują się raz w tygodniu, a linki się kręcą po strukturze, więc nie szybkość ma znaczenie komfortu używania panelu, natomiast nie jest priotyterem dla skuteczności.

Edit /w międzyczasie pojawił się post Yomasa/ - z przyjemnością usłyszę o Twoich spostrzeżeniach na mailu; jak wiadomo każdy system rotacyjny (czyli de facto to co się rozumie dzisiaj przez SWL) daje w Yahoo wielokrotnie większą liczbę niż jakikolwiek system stały, a w szczególności Presell (gdzie indeksacja jest dwustopniowa, a linki wielokrotnie mocniejsze niż w rotacji), tylko że jak spojrzysz sobie na cache tych ciężkich ilości stron z linkami rotacyjnymi w Yahoo za 2 dni, to tych linków już nie ma. Linkdomain: w Yahoo jak Ci wiadomo nie jest wyznacznikiem pozycji w Google, a jedynie jednym z wielu wskaźników. Jeżeli ktoś uparł się na rotację, alternatywą jest SeoPartner, SWL rotacyjny (lub dowolny inny na rynku), oczywiście należy wiedzieć jak ich używać z wszystkimi konsekwencjami i mieć choć podstawową wiedzę o unikaniu filtrów.

Pozdrawiam, J.

To napisz na e-mail podany w "kontakcie" w systemie. :)

No szukam, szukam i nie widzę. Chyba, że mam się kontaktować przez numer konta, podając w tytule przelewu pytanie :wow:

Tak, miałem na myśli dokładnie to co piszesz. Oczywiście to tylko sugestia, to od Ciebie zależy, jaką ilość punktów będziesz chciał zużyć.

W takim razie pytanie nr 2. Czy chodzi o przyrost dla jednego anchora do danej strony, czy dla każdego z nich? Rozumiem, że gdy teraz mam dodane po 4 link do każdej strony z różnymi anchorami, każdy z przyrostem 10, to jest za dużo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności