Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

"z przyjemnością usłyszę o Twoich spostrzeżeniach na mailu"

Oszczędzę Nam obu daleko idącej polemiki. Nie mniej jednak jak mam ocenić skuteczność systemu skoro:

- spośród kilkuset wiszących linków, nie widzą aby którykolwiek trafił do BL ;) Oczywiście nie jest to wyznacznikiem pozycji witryny (chodź linkowane witryny to i tak zaplecza), ale w końcu do pozyskiwania linkow dążymy...

- nie zauważyłem wzrostów pozycji zwłaszcza że są to frazy proste, nie złożone 2-3 wyrazowe, jak to bywa czasem w przypadku zapleczówek.

System sam w sobie jest prosty, możliwość błędnej konfiguracji jest zatem znikoma. Ja sądzę, że system zwyczajnie "przysiadł", chodź to moje osobiste zdanie. Zapewne są osoby myślące inaczej - każdy ma prawo do własnej oceny. Moja została wysnuta na podstawie powyższego :) Jednak z ciekawości w temacie chciałbym poznać opinię innych użytkowników :) Ja akurat testowałem system na średnio lub mało podlinkowanych domenach (również starsze ale wszystkie w indeksie z większością podstron) to też przyrosty BL, pozycji byłyby dla mnie bardzo łatwe do oszacowania. Tym czasem nie zauważyłem ani jednego, ani drugiego :-) Pokładałem w sumie nadzieję jakieś w tym systemie, ale cóż nie pierwsze i ostatnie rozczarowanie, chodź chciałbym być w błędzie :)

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Yomas,

Dzięki za Twoje spostrzeżenia, jednak nie sposób się do nich odnieść. :-)

- Żaden link pochodzący z SeoDopalacza nie będzie widoczny w Yahoo, ponieważ skrypt Presell blokuje roboty Yahoo, możesz to podejrzeć w otwartym, niezaszyfrowanym kodzie. Dzieje się tak dlatego, że nie chcemy pozwalać niepowołanym osobom na uzyskanie listy domen w systemie przez proste linkdomain: w SiteExplorerze, które daje bardzo miarodajne wyniki, a z Google uzyska się co najwyżej próbkę po długim czasie. Tak więc bez względu na to ile przydzielisz punktów, i tak zawsze będziesz miał linkdomain=0, co jest notabene i dla Ciebie bezpieczne, biorąc pod uwagę liczbę "życzliwych", których efekty działań doskonale widać we frazie "pozycjonowanie".

- Pozwoliłem sobie sprawdzić Twoje konto i faktycznie, linkujesz pewnymi niewielkimi ilościami punktów testową ilość linków (oczywiście publicznie nie podaję żadnych liczb). Jednak musisz mieć świadomość, że nie stosując skryptu Zaplecza, tak wypchnięte linki gdzieś widnieją w strukturze, natomiast jeżeli się zaindeksują, to przypadkiem, z linkowania wewnętrznego Preselli. Trudno mieć zaindeksowane linki, jeżeli do podstron na których się znajdują nie prowadzą żadne linki zewnętrzne. W wypadku intensywnego linkowania, wielu Użytkowników z powodzeniem uzyskuje "swoje" podstrony w presellach rzędu PR1, PR3 (mimo głównej strony na poziomie PR0), co trudno nazwać słabym linkiem.

- Odnośnie pozycji, znów, nie mam prawa dyskutować publicznie o liczbach dotyczących Użytkowników, ale możesz przeanalizować ile punktów przyłożyłeś (realnie to tylko koszt subdomen - zerowy i hostingu dla minimalnego traffiku - groszowy) i przyłożyć odpowiednik punktów o tej samej cenie w jakimkolwiek innym systemie.

To co faktycznie można zarzucić systemowi, to - z rozbrajającą szczerością przyznaję rację i rozkładam ręce - wysoki load serwerów (jak pisałem, IMO jest to mniej istotne niż utrzymanie większej ilości domen, które by nie miały połączenia z nowym serwerem przez zabezpieczenia) i skutkujące tym błędy w parsowaniu stron bezpośrednio i przez proxy.

Trudno się nie zgodzić z Gungsenem odnośnie odświeżenia. W niedługim czasie być może zaskoczymy Was pozytywną informacją, jednak nie zdradzę konkretów do czasu zakończenia ustaleń z naszymi przyjaciółmi ze Wschodu.

Pozdrawiam, J.

Edit: subdomeny

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jeżu słuchaj...

Czemu co jakiś czas w panelu dezaktywuje mi moje zaplecze? Dodam że instalacja poprawna, z serwerem wszystko ok, linki się wyświetlają, nic nie było zmieniane, site na stronie zapleczowej ładnie rośnie więc ilośc linków również - w czym problem? W momencie kiedy zaplecze się nieaktywne oczywiście inaczej wygląda już przelicznik małych punktów itd.

Z niewiadomych mi przyczyn witryna dostała status "nieaktwny"

login: yomas

Witaj,

Sprawa załatwiona; prawdopodobnie w wypadku jednej z Twoich stron, miało to miejsce ze względu na dwukrotne zainstalowanie kodu - na podstronach takie same linki wyświetlają się dwukrotnie, musiałeś niepotrzebnie dodać je w drugim miejscu szablonu, proszę abyś to skorygował.

Pozdrawiam, J.

dzięki, już wszystko wiem :)

pozdrawiam

-----

edit:

Słuchaj, jednak ponownie musze zgłosić ten sam problem. Tym razem z drugą domeną. Faktycznie tak jak pisałeś - była to kwestia pewnych "powieleń" w kodzie. W przypadku drugiego zaplecza wszystko zostało poprawione - dla odmiany jednak to właśnie ono jest teraz nie aktywne. Dziwna sprawa. Moge prosić o ponowne zerknięcie?

Sądze, że tym razem z mojej strony jest już wszystko ok. nie mniej jednak tym razem drugie zaplecza samoczynnie się zdezaktywowało.

sorry za dublowanie postów...

nie wiem czy to tylko moje odczucie, czy przy dodawaniu zaplecz czasem nie ma większych reguł i raz działa, raz nie - ale po kilku próbach dodawania/kasowania/uaktywniania wreszcie zaskakuje.

korzystając z okazji zapytam....

Jeśli moje zaplecze samo się dezaktywuje co jakis czas (brak aktywności w panelu, jednak wciąż wyświetla i rozdaje nowe linki), to czy następstwem tego jest brak powiązania mojego zaplecza (dezaktywowanego) z moim profilem, przez co linkuje z takiego zaplecza do nie swoich wpisów?

na jakiej zasadzie działa ten system w przypadku dezaktywowania zaplecza... ? Odnioslem wrazenie ze gdy jedno z moich zaplecz stawalo się "nieaktywne" to na nowych stronach (rosnący site), praktycznie w ogóle nie było linków do precli, w których znajdowaly się linki do moich stron.

Drogi Jeżu,

pisałem już jakiś czas temu na łamach tego forum do Ciebie o moim problemie z zapleczem,

odpisałeś że usterka została usunięta,

niestety jednak nie..

Przypomnę więc sprawę,

na moim koncie posiadam kilka domen zaplecza, w tym www.top-la...pl oraz www.spa...pl,

obydwie w/w domeny nie chcą się aktywować.

Sprawa jest o tyle dziwna że pozostałe domeny mają dokładnie takie same parametry i działają,

analizowałem wszelkie możliwe ewentualności i jedyne co przyszło mi do głowy,

to fakt że nie działające domeny były usuwane z systemu (do czasu usunięcia działały jak należy),

po ponownym ich zgłoszeniu niestety nie mogę ich aktywować.

Bardzo zależy mi na rozwiązaniu tego problemu,

ponieważ akurat te domeny generują najwięcej małych punktów na moim koncie.

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.

Moje konto w systemie jest takie same jak mój nick na forum.

Pozdrawiam,

SK

Witam wszystkich w Nowym Roku :)

Yomas -> załatwione, dziękuję za usunięcie zbędnego kodu; przejrzałem zaplecza i na każdym z nich znajdują się linki do stron z Twoimi linkami. Czym dłużej strona zaplecza jest w systemie, tym więcej będzie na niej linków do podstron preselli.

slawek_k -> przyjrzałem się stronom, nadal jedna z dwóch które podałeś, nie wyświetla linków systemowych (domyślam się przez analogię do pozostałych, że powinny być w "charakterystycznym" divie), możesz spróbować usunąć stronę i przeinstalować ponownie lub poprawić prawa dostępu, coś ewidentnie nie gra, jeżeli na pozostałych takich samych stronach działa. Pozostałe strony są aktywne.

swissman -> proszę Cię o usunięcie adresu z publicznego posta; podany przez Ciebie przykład + informacje z panelu, oznaczają, że strona jest długo w systemie i nie pobiera linków, przez co została zdezaktywowana. Jedyne możliwe rozwiązanie to jej ponowna instalacja (moje ręczne przeładowywanie szablonu i aktualizacje, nie przynosiły efektu).

Pozdrawiam serdecznie, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności