Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie starczyłoby mocy przerobowej aby sprawdzać na bieżąco istnienie wszystkich wpisów, ale czy nie da się sprawdzac chociażby czy domeny precla istnieją

Staramy się to robić (po domenie), ale na sprawdzenie całości nie miałaby szans wystarczyć moc przerobowa wszystkich polskich SWL razem wzięta (to podejście ilościowe, jest tego po prostu b. dużo).

Pozdrawiam, J.

Zalogowałem się do panelu a tutaj zdziwienie ;) - wszystkie strony zaplecza zaznaczone jako nieaktywne. Za chwilę jedna ze stron już aktywna, no ale reszta różowa.... to mi trochę przypomina obrazki z SP .... Mam nadzieję że to chwilowe zawirowania... Będę wdzieczny za jakąś odpowiedź.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam, proszę o porade. Zaznaczam że to moje pierwsze kroki jeśli chodzi o seodopalacz.pl

Mam serwis w którym opisowo sprzedaję jabłka gruszki i pietruszki. Moja domena to warzywniak.pl, na ktorej jest zainstalowany serwis z unikalną treścią, działający od 10 lat. Chce wypozycjonowac oczywiscie 3 hasła:

jablko

gruszka

pietruszka

Zarejestrowalem sie na seodopalacz.pl i co dalej? :P czy utworzyc subdomeny jablko.warzywniak.pl gruszka.warzywniak.pl pietruszka.warzywniak.pl

i instalowac w nich zaplecza czy tez pressle?

Mam tez domene z kontem hostingowym na innym serwerze i domene www.gruszka.com co by tam zaintalowac? Jak ja wykorzystac by pozycjonowała serwis warzywniak.pl

Serdecznie dziękuje za porady.

• 3 tygodnie później...

Hej

Właśnie oglądam sobie staty g.pl/webmasters i widze zliczone linki.

Postanowiłem sprawdzić kto do mnie linkuje z domen podobnych do moich.

Odpaliłem 18 stron z statów, na każdej "brak szablonu" więc od razu widać działanie seodopalacza, który na nich "stoi" czy też "stał"??

Co się dzieje z systemem Jeżu??

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Szybkie pytanie:

Dodałem kolejnego preslla, hosting: iswift.eu, aby presell został aktywowany, musialem zmienić dostępy do pliku index.php na 755.

Czy to może być powodem, że nie dostałem bonusowych punktów za unikalne IP, skoro domena postawiona faktycznie na nowym serwerze itd?

LOG zwraca błąd:

[ Silnik ] Presell zwrócił nagłówek różny od 200! (301: Moved Permanently) [ BŁĄD ]

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Szybkie pytanie:

Dodałem kolejnego preslla, hosting: iswift.eu, aby presell został aktywowany, musialem zmienić dostępy do pliku index.php na 755.

Czy to może być powodem, że nie dostałem bonusowych punktów za unikalne IP, skoro domena postawiona faktycznie na nowym serwerze itd?

LOG zwraca błąd:

[ Silnik ] Presell zwrócił nagłówek różny od 200! (301: Moved Permanently) [ BŁĄD ]

Na wstępie zaznaczam, że nie jestem w 100% pewien czy prawdziwe jest co piszę, ale tak po prostu sądzę.

Odnośnie hostingu i bonusu za unikalne IP to fakt, że masz wykupiony serwer wirtualny nie oznacza, że masz unikalne IP.

Nie wiem jak to się ma do posiadania własnego serwera dedykowanego, bo nie posiadałem takiego od ładnych kilku lat.

Jakie domeny są podpięte pod twoje IP możesz sprawdzić używając np. tego narzędzia: https://domainsbyip.com/

Jeśli nie wiesz jakie masz IP to najpierw sprawdzasz 'Domain to IP', a później 'IP to Domain'.

Jeśli chodzi o błąd to jakoś często mi się on ostatnio wyświetla (kiedyś jak jeszcze istniało oficjalne forum seodopalacza to nie miałem takich problemów... w sumie to nie wiem czy ten projekt jest nadal rozwijany bo nic na to nie wskazuje jak odwiedzam seodopalacz.pl)

U mnie czasem pomaga usunięcie domeny i plików seodopalacza z serwera, a nastepnię:

Ponowne wgranie świeżych plików seodopalacza > Dodanie domeny do seodopalacza > Wejście na https://twójadres.tld oraz na https://twójadres.tld/index.php jeśli za pierwszym razem szablon się nie pobrał lub wystąpił jakiś błąd, oraz odświeżanie aż do skutku, a jak już wiadomo, że skutków nie będzie to przejście do panelu seodopalacza i dopiero tam walka z aktywacją. (pomocne czasem jest wbicie w googla treści błędu + seodopalacz - ale jak nie ma oficjalnego forum, to już mało co znajduje, o seodopalaczu najwięcej jest w tym temacie, a ciężko cokolwiek znaleźć w przeszło stu stronicowym temacie)

--------

Pytanie do osób zorientowanych:

Seodopalacz jest nadal rozwijany?

Witam, a ja potrzebuję pomocy jak się pozbyć tego cudownego seodopalacza. W listopadzie zrobiłem niewybaczalny błąd instalując tego precla na firmowym serwerze. Miesiąc później usunąłem go ze wzgledu na to, że mówiąc łagodnie jest to śmietnik, bo jak inaczej okreslić fakt, że na mojej domenie pojawiały się wpisy typu "kretyn kamil". Mój obecny problem polega na tym, iż pomimo usunięcia precla wciąż dostaję ok. 50 backlinków ze śmieciowych stron z tego systemu. Nie potrafię zamknąć konta całkowicie, ponieważ nikt chyba nie przewidział takiej ewentualności. Ile jeszcze miesięcy seodopalacz będzie uwazał, że na moim serwerze stoi ten jego precel? Jak to wszystko dezaktywować? Proszę o pomoc i przestrzegam przed tym systemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności