Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Sądzę, że ten system już można uznać za porzucony i nierozwijany.

Wskazuje na to:

brak oficjalnego forum

stopka systemu ("© 2007-2008 Excluseo Michał Łenczyński / Wszystkie prawa zastrzeżone")

brak wypowiedzi autora w tym temacie (bo przecież wcześniej aktywnie w nim uczestniczył)

Brak aktualizacji skryptów

system z tego co widzę nie działa też tak jak działał ponieważ odkąd do niego wróciłem (jakiś miesiąc minął) to cały czas mam 0 małych punktów, i pomimo faktu, że linkuje nimi własne strony jak to jest w manualu ujęte to w tym systemie wiedza o ich ilości jest niezbędna, przynajmniej dla mnie.

Osobiście sądziłem, że seodopalacz kuleje ze względu na jego następcę seopartnera, ale wchodząc na stronę seopartnera widzę to samo co w systemie seodopalacz więc po za dokładniejszym zapoznaniem się z tym co oferuje, do testów już nie przystąpię. (inna sprawa, że ten następca niczym właściwie się nie różni od innych SWL w odróżnieniu od Seodopalacza)

Seodopalacz został dobrze wymyślony jednak żaden SWL nie będzie dobry jeśli prace nad nim zostaną zakończone (no chyba, że google również wstrzyma rozwój swoich algorytmów :)). Miał być porządny SWL i był... przez rok... teraz mam wrażenie jakby stał się systemem wymiany linków dynamicznych, tak szybko ubywa jego użytkowników :S

Reasumując:

Nie wiem czy autor seodopalacza i seopartnera porzucił te projekty kosztem nowego innowacyjnego SWLa, ale jeśli nawet to ja z niego nie skorzystam bo bardzo prawdopodobne jest, że pójdzie w ich ślady. (no chyba, że byłyby jakieś oficjalne oświadczenia od autora, że nowy system nie zostanie porzucony...)

To co sobie ludzie dopalili to dopalili, a teraz to już wiele sobie nie dopalą moim zdaniem.

Witam wszystkich po długim weekendzie,

Zgodnie z prośbą Łukasz: ;-)

Cytując siebie z końca roku:

To co faktycznie można zarzucić systemowi, to - z rozbrajającą szczerością przyznaję rację i rozkładam ręce - wysoki load serwerów (jak pisałem, IMO jest to mniej istotne niż utrzymanie większej ilości domen, które by nie miały połączenia z nowym serwerem przez zabezpieczenia) i skutkujące tym błędy w parsowaniu stron bezpośrednio i przez proxy.

I to jest jedynym i wyłącznym problemem. Zgadzam się, że upierdliwym, ale jak pisałem kilka postów wcześniej, mieliśmy i mamy istotny dylemat - albo zmienić serwer/IP i stracić znaczną część domen (ze względu na wymuszenie sprawdzania IP "centrali"), albo zgodzić się na taki stan rzeczy (wysoki load). Z ciężkim sercem wybrałem opcję drugą i to w najbliższym czasie _nie ulegnie zmianie_. Ci którzy zaakceptowali wysokie obciążenie, upierdliwą dezaktywację i niekiedy konieczność kontaktowania się bezpośredniego ze mną po proste rzeczy, mają za minimalny koszt paru subdomen na krzyż, do paru(nastu) tysięcy trudnonamierzalnych i niewidocznych w Yahoo linków więcej, ale przecież nie każdy musi je mieć. Trudno też zarzucić systemowi większy proporcjonalnie spadek skuteczności, aniżeli innych SWL. Pewnym globalnym zmianom, nie oparł się żaden system. To jest coś, na co ani ja, ani nikt z Was nie mamy wpływu.

Wygląd precli i dziwne frazy :) - cóż, uparcie z nimi walczę, zawsze się zdarzy ktoś kto doda takie, jakich nie przewidziałem w słowniku. Jeżeli na domenie precla jest b. mała ilość artykułów, to będzie dużo powtórzeń, co faktycznie mało apetycznie wygląda.

Problemy z systemami - seo jest działalnością która wymaga chociaż podstawowej wiedzy i chociaż cudzego doświadczenia. Jeżeli ktoś nie dysponuje jednym i drugim, najlepszą opcją jest zlecenie pozycjonowania osobie/firmie, która wiedzę i doświadczenie posiada.

Informuję, że wykorzystując fakt, że SeoDopalacz jest systemem o największym "własnym zapleczu" (największej ilości podstron automatycznie wygenerowanych w całości przez system, a nie tylko przez Użytkowników wpinających "stopki"), wkrótce podstrony systemowe (precle i podstrony precli) będą promowane z zewnątrz. Nie dotyczy to żadnych stron na które system nie ma całkowitej wyłączności (np. stron linkowanych - "Moje Linki", zaplecz - "Moje Zaplecze" - są one w pełnej gestii Użytkowników i nigdy system nie będzie ich linkował z zewnątrz).

Pozdrawiam, J.

Tylko jak sie kotaktować z tym Jeżem skoro nie ma linku kontakt na stronie a forum internetowe nie działa... mało profesjonalnie to wygląda. U mnie z 6000 dostępnych punktów zużywam 27... i od 6 miesiecy nie chce sie to zmieinć. Brak kontaktu z autorem, chyba trzeba sie z tego wypisać...

Np. otwierając na stronie systemu podstronę "kontakt" lub "manual" i dzwoniąc (o przyzwoitej godzinie) na jeden z podanych telefonów, najlepiej moją komórkę. :-)

Pozdrawiam, J.

Re: Down / Łukasz (żeby nie pisać duplikatu) -> load jest wysoki, a trudności podczas korzystania są duże, co nie zmienia faktu, że linki się wyświetlają na lekko mówiąc niemałej ilości stron i spełniają swoje zadanie, w takim stopniu, w jakim jest to obecnie (przy polityce Google) możliwe; jak pisałem - lepiej aby spełniały przy braku komfortu, niż żeby nie spełniały przy wielkim komforcie, i były z anonimowo nadmuchanymi statystykami.

ale nie można powiedzieć, że sd leży i kwiczy. Przecież wystarczy dodać kilka/kilkanaście linków na jakąś frazę i zobaczyć czy to działa czy nie. U mnie działa

To ja gratuluję efektów. Na pewno są powalające.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

ale po co ta ironia ? równie dobrze mogę powiedzieć, jak ktoś nie umie używać sd to niech go nie używa, tylko po co ?

jak chcesz jednym linkiem górować nad konkurencją to idź fantazjować do statlink gold - ktoś broni ? :) to jakie mniej więcej efekty mają poszczególne systemy wiadomo od dawna, więc nie rozumiem zdziwienia.

Przepraszam za późna odpowiedź, ale dopiero teraz zobaczyłem kontynuację wątku. Po pierwsze, ja tu wcale nie fantazjuję, tylko mówię jak jest realnie, bo jak jest widać - jeśli system byłby godny uwagi, przyszłościowy to administrator nie żałowałby serwera, nie żałowałby jakiegoś supportu poza pokazaniem się raz na 2 tygodnie na forum i stwierdzeniem, że wszystko jest super. Miałem w tym systemie sporo domen na paru kontach, praktycznie do momentu kiedy powstał - przykro mi, stąd już dawno trzeba było się wynosić. Nic osobistego, to moje zdanie na ten temat.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności