Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

to czy sd jest olany czy nie, nie chcę dywagować. fakt, że jeż potrafi się sumiennie udzielać w działach party i lubi imprezować, nie znaczy że olewa swój system. przynajmniej mam taką nadzieję. Ostatnio słyszałem o tym, że ktoś po dwóch miesiącach w innym swl miał 100 linków z czego 70 było poza indeksem. Przy strategii sd jest to mniej prawdopodobne, a koszt uzyskania 100 linków jest na pewno dużo mniejszy. Siły sd nikt nie mierzy, bo nawet w najnowszych mega konferencjach są wszystkie swl niby testowane poza sd :) więc o sile można jedynie przekonać się samemu. Ja nikogo nie nakłaniam, nie mam ochoty przekonywać, czytam wątek bo mam kilka linków w tym systemie to i napiszę co jakiś czas, aby kolczasty zwierz :) widział, że jeszcze komuś zależy.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A tak z innej beczki, bo ja tam jeszcze mały sens korzystania z seodoplacza widzę. To czy któryś z kolegów albo ktoś z serwisu systemu doszukał sie informacji czy i jak zmniejszyć liczbę linków w stopce zaplecza bo dla mnie 10 to za duzo i poproszę 5 max 7.

10 i wiecej to wiadomo że precle są od tego.

dzięki za info

Witaj,

Liczba linków w stopach jest losowa i nie ma możliwości jej obniżenia/zwiększenia.

Przy założeniu, że masz wypchnięte "swoje" podstrony do precli ("paczka I") i że zassała się cała "kolejkująca się" tablica bezpośrednich linków rotacyjnych ("paczka II"), to powinieneś mieć zawsze parzystą liczbę linków.

Pozdrawiam, J.

Ok może być parzyście tylko lepiej by było zjechać z 10 linków w dół tak końskim targiem 8 albo 6 to juz chyba mażenie. Nawet skłonny jestem przyłożyć wiecej zaplecza pod precle. Ale tak ogólnie to dzieki za odpowieź wasz PR z dnia na dzień jest coraz lepszy i oby skuteczość systemu też szła w tym kierunku czego wszystkim urzytkownikom życzę.

Witaj,

Liczba linków w stopach jest losowa i nie ma możliwości jej obniżenia/zwiększenia.

Przy założeniu, że masz wypchnięte "swoje" podstrony do precli ("paczka I") i że zassała się cała "kolejkująca się" tablica bezpośrednich linków rotacyjnych ("paczka II"), to powinieneś mieć zawsze parzystą liczbę linków.

Pozdrawiam, J.

Bez ironii sam przyzansz że teraz fajnie mozna dostać odpowiedź czy to z serwisu czy innych również doświadczonych użytkowników.

Tego kilkumiesięcznego historycznego już wycofania się z kontaktów już nie wspominam bo liczy sie aktualna funkcjonalność i skuteczność systemu. Przydał by się konkurs "WPolsceMamyMocneSWLe" ale to już prędzej któryś z pozycjonerów albo grupa moze opracuje taki test. Bo sam nie działam z wszystkimi.

A co do paczek to racja w większości jest w okolicach 3-7 ale rotacyjnie przywala 10 a to już narusza mój prywatny interes co do stron które używam pod zaplecze i dlatego pytalem.

Udam że nie słyszałem ironii. :)

Masz bodajże 3-7 (5 jak wszędzie, ale +/- 2) linków razy 2 paczki (paczka Twoja - indeksowanie Twoich podstron, paczka wspólna - indeksowanie rotacja).

Pozdrawiam, J.

Nie wiem teraz czy mówimy o tym samym, bo pisałeś równocześnie w wątku odnośnie SeoPartnera, bo SP w odróżnieniu od SD daje możliwość zmniejszenia ilości linków.

W SeoDopalacz -> masz "Zaplecze", linki w "stopkach", wyświetlające 3-7 linków do "Twoich" podstron w preclach i 3-7 linków losowych do innych stron w systemie

W SeoPartner -> masz "Moje Strony", gdzie po przełączeniu do zakładki "dla profesjonalistów", możesz użyć ikonki "ilość linków" i przełączać pomiędzy "losowa" i "4 na stronie".

Pozdrawiam, J.

Jeżu, pisałeś na poprzedniej stronie, że nie możesz zmienić serwera na którym pracuje seodopalacz ponieważ zmiana IP może się źle skończyć... możesz mi wytłumaczyć dlaczego w grę nie wchodzi to rozwiązanie https://www.ovh.pl/jednostki/ip_failover.xml ?

apropo samej firmy hostingowej to opisana nie przyjemna sytuacja, która mnie w tej firmie spotkała podczas porównywania darmowych ofert OVH vs 1&1 - Support OVH

Nie będę już nawet wspominał, że forum można postawić nawet na jakimś darmowym serwerze..., a i tak będzie bardziej 'profesjonalnie' niż bez forum, a jeśli seodopalacz faktycznie ma jeszcze jakiś użytkowników to zawsze oni mogą posłużyć radą. Przy okazji... jak już tego forum nie ma, a jedynym miejscem w sieci gdzie autor SD się na jego temat nadal wypowiada jest ten temat to może link do forum powinien kierować właśnie tutaj?

Przydałoby się wprowadzić jakąś zmianę w systemie wyświetlania stopek seodopalacza bo jakoś nie bardzo chcę dodawać 14 linków (które dla totalnego laika kojarzą się z pozycjonowaniem stron w nienaturalny sposó:) na wartościowych stronach m.in. z PR powyżej 1.

Moim zdaniem jak nikt nie zacznie działać wkoło seodopalacza to już można go uznać za R.I.P

Duże punkty > tam gdzie usunąłem precla punkty są przyznawane (od miesiąca), tam gdzie precel stoi i pracuje to znów punkty nie są przydzielane... dodało 300/5000 i stoi od miesiąca...

Linki > pomimo, że są wolne duże punkty (jakieś 15k aktualnie) to linki nie są przydzielane... przydzieliło 180/500 i stoi od miesiąca

Małe punkty > tutaj to w ogóle nic działa tak jak trzeba

Reklamy > po miesiącu ich nikt nie sprawdził (no ale powiedzmy, że to ma małe znaczenie - chociaż skoro nie działa to po co tym promować system?)

Wykresy > Często pokazują informacje zupełnie inne niż być powinny wg. ilości punktów (i które informacje są teraz wiarygodne?)

Support > Brak...

Artykuły > Sporadycznie zdarza się, że przez kilkanaście godzin nie mogę dodać artykułu

Pozycje z SERP > Wyświetla mi pozycje z 2010/2009 roku dla domeny która została zarejestrowana w 2011 i na pewno nigdy nie była pozycjonowana pod tym samych anchorem

Ogólnie rzecz biorąc to na dzień dzisiejszy ciężko mi powiedzieć by seodopalacz działał... fakt, faktem dodana tam strona trafi do indeksu google, ale czy można powiedzieć, że jest ona pozycjonowana?

Będę to powtarzał praktycznie za każdym razem (aż do skutku jakiegokolwiek)...

SEODOPALACZ mógłby być prawdopodobnie najlepszym SWLem na polskim rynku, ale wystarczy się nim zająć na poważnie i troszku oporządzić.

SEOPARTNER jeśli to ma być kontynuacja seodopalacza to nie rozumiem gdzie innowacyjność seodopalacza się podziała. Seopartner niczym szczególnym się nie różni od innych swli, po za tym, że chyba jako jedyny nie ma supportu/forum.

linki "przydziela" się od jakiegoś już czasu generatorem/ręcznie i nie zauważyłem, aby ta funkcja nie działała. Oczywiście nie wiem czy istnieje znak równości pomiędzy tym, że panel pokazuje wyplucie linków, a ich faktycznym wstawieniem się na czyjeś precle, bo jak mi wiadomo nie ma możliwości automatycznego podglądu gdzie nasze linki lądują.

poza tym zgadzam się że

SEODOPALACZ mógłby być prawdopodobnie najlepszym SWLem na polskim rynku
a czy tak jest nie wiem.

Koledzy, szukam dobrego swl, czy seodopalacz będzie odpowiedni do wspomożenia pozycjonowania średniej frazy?

Przy frazie 543,000 wyników wystarczy 560 linków czyli 2649 punktów aby wskoczyć do TOP10

Nie wiem teraz czy mówimy o tym samym, bo pisałeś równocześnie w wątku odnośnie SeoPartnera, bo SP w odróżnieniu od SD daje możliwość zmniejszenia ilości linków.

W SeoDopalacz -> masz "Zaplecze", linki w "stopkach", wyświetlające 3-7 linków do "Twoich" podstron w preclach i 3-7 linków losowych do innych stron w systemie

W SeoPartner -> masz "Moje Strony", gdzie po przełączeniu do zakładki "dla profesjonalistów", możesz użyć ikonki "ilość linków" i przełączać pomiędzy "losowa" i "4 na stronie".

SeoPartner to inna kwestia i dlatego pisałem w tamtym wątku, ale dzięki Jeżu za odpowiedź juz będę wiedział co sie z czym je.

Inna kwestia to poprawienie skuteczności systemu i istniejące funkcje. Bo jest opcja moderacji precli, linków itp czy możesz udzielić informacji jak wiele osób to używa ?

Mi się szczerze mówiąc nie chce - brak motywacji , ale dzisiaj zmoderowalem 10 precli i z 10 tylko 2 były OK .

Seifer -> Notabene w trakcie SeoParty analizowaliśmy możliwość ewentualnego użycia IP failover; niemniej nie jestem pewny, czy nawet przy zakupieniu pośredniczącego serwera/ip, on to wytrzyma. Odnośnie ilości linków, połowa linków kieruje do Twoich podstron precli; IMO ta ilość zapewnia wystarczającą indeksację. Reklamy -> niestety ani kodu php, ani injection, nikt Ci w systemie nie zaakceptuje jako reklamę. :)

Entropia -> Potwierdzam, nie było dotychczas żadnego zgłoszenia dotyczącego niedziałania generatora linków, sam też nigdy nie spotkałem się z tym, żeby nie działał.

Leszczu -> Jak mawiają, link to link, każde źródło linków jest dobre. Tutaj koncepcję masz nieco inną niż wcześniej, linki w presellach (w postaci wpisów z Twoim linkiem w otoczeniu tekstowym) warto sobie zaindeksować zapleczem (czyli własnymi stronami). Na pewno SD jest trudniejszy w obsłudze niż większość SWL.

KrisSko -> Od razu powiem Ci, że moderacja Użytkowników ma - jak nietrudno się domyślić - znaczenie opiniujące, a nie decydujące, bo w przeciwnym razie Userzy banowaliby sobie strony. Kliknięcie że strona jest zła powoduje obniżenie licznika o 1, kliknięcie że jest dobra - dodanie 1, gdy będzie -3 to trafia do nas i ją wywalamy. Może być teraz poniżej 1000 kliknięć (moderacji) dziennie, nie jestem Ci w stanie powiedzieć dokładnie bez rozgrzebania bazy.

jehowy -> Bez zaplecza możesz korzystać z systemu, ale uzyskasz 1/20 tego, co byś uzyskał z zapleczem. Niestety, obciążenie serwera jest uciążliwym problemem.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności